Sport

Madalina Lupu a cistigat Cupa de Toamna

Dan Chiriac
26 nov 2007 814 vizualizări
Tenismena Madalina Lupu din Focsani a cistigat Cupa de toamna la tenis, competitie desfasurata la Galati. Incepind din aceasta toamna, sportiva are dubla legitimare la CS Unirea Focsani si clubul ICMRS Galati, dupa cum a anuntat chiar ea, in urma semnarii unui protocol in acest sens

Avind acest nou statut, focsaneanca a evoluat la cea de-a XV-a etapa a Cupei de Toamna, cistigind toate cele cinci partide disputate in cadrul categoriei Senioare si adjudecindu-si, in acest fel, trofeul pus in joc de organizatori. "Este primul meu concurs cistigat la categoria Senioare si ma bucur foarte mult, mai ales ca am jucat pe o suprafata foarte rapida, pe care nu am mai evoluat de aproape trei ani", ne-a declarat Madalina Lupu. De mentionat ca tenismena a avut in acest an primele aparitii in clasamentele mondiale ale WTA, cele mai bune fiind locul 1170 la simplu si locul 931 la dublu. Madalina Lupu este eleva a Liceului cu Program Sportiv Focsani si este pasionata de mica de tenis. (Dan CHIRIAC)

SMS sportiv


Rugbystii au invins la Iasi


Echipa de rugby U 19 a LPS Focsani a cistigat partida jucata ieri, in deplasare, cu Unirea Iasi. La U 19, focsanenii s-au impus cu 31-0, obtinind si punctul bonus. La U 18, focsanenii au condus cu 7 - 5 pina in ultimul minut, dar au primit un eseu si au pierdut cu 12 - 7. (D. C.)


Voleibalistele au pierdut la Tulcea


Elevele profesorului Marian Radulescu au pierdut cu 0 - 3 pe malul Dunarii, la Tulcea. CSM Focsani a intilnit in etapa a treia a returului Diviziei A2 la volei formatia locala Deltacons. Etapa viitoare, CSM Focsani joaca acasa, cu MCV Tirgoviste, simbata, in Sala Polivalenta. (D. C.)


Juniorii au terminat cu dreptul


Echipele de fotbal juniori A si B au jucat partidele din cadrul ultimei etape a campionatului national. La juniori A, CSM Focsani -Dunarea Calarasi s-a incheiat la egalitate, 2 - 2 (punctele noastre marcate de Birsan si M. Dima), iar la juniori B, CSM Focsani a invins cu 3 - 0, golurile fiind marcate de Sandu, Negru si Constantinescu. Partidele au fost conduse de Ferica Vasile (Bacau), Fridl George (Bacau) si Dragoescu George (Bacau). (D. C.)


"Kosovo-ul" fotbalului vrincean, incitat de primar


u centralul partidei Victoria Bordeasca - Energia Vulturu a fost lovit cu capul in gura u incitati de primarul social-democrat Nicolae Pavel, spectatorii l-au alergat minute bune pe central, dar si pe asistentul care i-a sarit in ajutor


Liga a patra a fost marcata din nou de incidente, la sfirsitul saptaminii trecute. Partida Victoria Bordeasca - Energia Vulturu s-a intrerupt in minutul 80, la scorul de 3 - 3, cind arbitrul Ionut Constantinescu, fotbalist la CSM Focsani, a fost lovit cu capul in gura de fotbalistul gazdelor, Alin Zamfirache. Centralul l-a eliminat pe agresor, dar a fost apoi alergat pe teren de spectatorii prezenti, incitati de primarul pesedist Nicolae Pavel. "Dupa ce m-a lovit cu capul in gura (n. r. Alin Zamfirache) mi-a zis ca spera sa nu am curaj sa-i dau galben. Normal, i-am dat rosu! Atunci, a inceput sa ma alerge tot «satul», incitati de primarul comunei. Am decis sa intrerup meciul si am fluierat finalul", a povestit Ionut Constantinescu. Varianta centralului este confirmata si de unul dintre asistentii partidei, Daniel Meirosu, care spune ca spiritele au fost incinse de primarul Nicolae Pavel si ca a scapat de furia spectatorilor abia dupa interventia unui prieten foarte bun, de loc din Bordeasca. "La faza din minutul 80 am incercat sa intervin in ajutorul centralului, dar spectatorii au innebunit cind m-au vazut acolo. Incitati de primar, au inceput sa ma fugareasca, iar unul dintre ei m-a amenintat ca ma omoara. Am fugit pina in drumul principal si am scapat abia dupa ce prietenul meu Gabi Furtuna, de loc din Bordeasca, a intervenit in ajutorul meu si i-a rugat pe spectatori sa ma lase in pace pentru ca sint prietenul lui. Am reusit cu greu sa plecam inspre Focsani cu masina centralului", ne-a declarat si asistentul Daniel Mieirosu. Primarul comunei Tataranu, Nicolae Pavel, recunoaste cele intimplate la Bordeasca, dar spune ca nu a incitat pe nimeni la violenta. "A dat 11 metri si apoi a iesit putin scandal. Nu stiu exact ce s-a intimplat, ca eu plecasem la votare si pina m-am intors se terminase meciul. Nu-mi convine ca un copil, centralul partidei, care ar putea fi copilul meu, sa spuna ca eu am incitat la violenta. Toti vin sa ia puncte la Bordeasca si la Tataranu si nu e posibil ca arbitrii sa greseasca, pentru ca ma pricep si eu la arbitraj, sint profesor metodist, gradul I", sustine primarul Pavel. Bordeasca este cunoscuta in lumea fotbalului din Liga a patra ca si "Kosovo" al fotbalului vrincean. De putine ori arbitrii delegati acolo au scapat fara a fi scuipati, injurati sau batuti. Recordul a fost stabilit la inceputul campionatului trecut, cind patru etape consecutive arbitrii delegati in "Kosovo" au fost loviti si batuti fie de spectatori, fie de jucatorii gazdelor. Comisia de Disciplina din cadrul AJF va judeca cazul marti. In cele opt partide jucate in Liga a patra la sfirsitul saptaminii s-au inregistrat rezultatele: (Radu TOMESCU)


Grupa A:


Victoria Bordeasca - Energia Vulturu 3 - 3, intrerupt min 80.

Vointa Sl. Ciorasti - Unirea Milcovul - aminat

AS FC Unirea Focsani - Zorile Cotesti - aminat

Flacara Urechesti - Victoria Gologanu 2 - 1

Vulturul Focsani - FC Dumitresti - aminat

Vointa Cirligele - AS Tataranu 6 - 1

National Golesti - ASA Steaua Focsani 2 - 4


Grupa B:


FC Panciu - Unirea Pufesti 9 - 1

Chimica Marasesti - Romstar Panciu 4 - 3

Unirea Bolotesti - Viitorul Homocea - aminat

FCM Adjud - Vointa Odobesti 0 - 5

Viticultorul Virtescoiu - Unirea Tifesti 3 - 2

Siretul Suraia - Trotusul Ruginesti - aminat

Avintul Jaristea a stat


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.