Sport

Doi focsaneni in nationala Romaniei

Dan Chiriac
2 nov 2007 580 vizualizări
Doi rugbysti focsaneni, care fac parte din generatii diferite, au ajuns oameni de baza in echipa nationala a Romaniei.

Antrenorii nationalei noastre incearca sa formeze o noua echipa, dupa ce generatia trecuta si-a incheiat practic misiunea dupa mondialul din Franta. Scheletul noi formatii va fi format avindu-l ca punct central pe gugesteanul Costica Mersoiu, in prezent cel mai virstnic jucator al echipei nationale. Acesta a jucat la cele doua puteri ale rugby-ului romanesc, Steaua si Dinamo, iar acum este cel mai experimentat jucator al nationalei. In extrema cealalta se afla Stefan Ciuntu, format ca jucator la Liceul cu Program Sportiv Focsani. In prezent component al prim-divizionarei Universitatea Cluj, acesta a debutat in echipa reprezentativa la mondialul din Franta, in meciul cu Noua Zeelanda. Ciuntu va deveni insa titular in perioada urmatoare. Atit Ciuntu, cit si Mersoiu sint anuntati ca titulari in partida Romania- Rusia, care va avea loc duminica, de la orele 13.00. Jocul se va desfasura pe stadionul "Arcul de Triumf" din capitala si conteaza pentru Cupa Europeana a Natiunilor. (Dan CHIRIAC)


Victorie spectaculoasa!


u Poli Iasi - CSM Focsani, 25-27, in etapa a saptea a Diviziei A la handbal masculin


Handbalistii de la CSM Focsani au jucat aseara derby-ul pentru un loc pe podium cu Politehnica Iasi. La finalul celor 60 de minute regulamentare scorul a fost 25-27. Focsanenii au reusit o victorie spectaculoasa in fata echipei care a retrogradat din Liga Nationala anul trecut, dupa un meci incins, cu un final tensionat. In urma acestui rezultat, CSM Focsani a terminat primul tur al campionatului pe locul trei, avind acelasi punctaj ca si iesenii, dar un golaveraj inferior. Duminica va debuta deja primul retur al Diviziei A, focsanenii urmind a juca la Vaslui. Acolo, elevii profesorului Lucian Tucan vor incerca sa razbune infringerea din prima etapa a campionatului, cind vasluienii au invins surprinzator la Focsani. (Dan CHIRIAC)


Etapa viitoare: (duminica, 4 noiembrie)


CSU Neptun Constanta - Universitatea Galati

HC Vaslui - CSM Focsani

Politehnica Iasi - LPS Piatra Neamt

CSS Bacau va sta


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.