Sport

Maria Rusan este noul presedinte al Academiei Olimpice Vrancea

Dan Chiriac
11 oct 2007 1204 vizualizări
Aceasta a fost aleasa cu unanimitate de voturi u au existat si profesori nemultumiti de modul simplist al alegerilor

Cunoscuta si indragita profesoara de educatie fizica si sport de la Colegiul National "Unirea", Maria Rusan a devenit noul presedinte al Academiei Olimpice, filiala Vrancea. Aceasta a fost aleasa cu unanimitate de voturi in noua functie, ieri, odata cu infiintarea celei de-a 32-a filiale din tara a Academiei Olimpice Romane (AOR). La sedinta de constituire au luat parte Diana Birtalan, secretarul general al Academiei Olimpice Romane, fata marelui handbalist Stefan Birtalan, Ana Popescu, expert al Comitetului Olimpic Roman si Vrabie Anghel, secretarul general al COR, precum si directorul DTS Vrancea, Petre Plopeanu si majoritatea profesorilor de sport de la liceele si grupurile scolare din judet.

Diana Birtalan a facut o scurta prezentare a Academiei Olimpice Romane, precizind ca este o structura cu caracter social, cultural si sportiv care a luat fiinta in 21 decembrie 1991, al carei directorul este Arthur Hopfmann, membru al COR. AOR organizeaza anual concursuri, crosuri locale si nationale, stafeta culorilor olimpice, pe 23 iunie, cind este ziua Comitetului International Olimpic. Alegerea membrilor filialei Vrancea a decurs normal pina aproape de final, cind au aparut si nemultumirile. Maria Rusan a fost aleasa presedinte al Academiei Olimpice Vrancea, iar secretar a fost desemnat Costica Ciuta. Responsabil al comisiei organizatorice a fost numit Catalin Pionescu, de la Grupul Scolar Marasesti, la Comisia de educatiei si cultura olimpica Gabriela Bosnea, de la Liceul cu Program Sportiv. La Comisia de cercetare si documentare a fost numit Florin Eufrosie de la Colegiul Economic, iar la Comisia de formare specialisti Ioan Grigoriu, de la Colegiul National "Al. I. Cuza". Alegerea ultimelor doua functii de conducere a decurs cu greutate, pentru ca cei nominalizati au considerat ca modul de alegere este unul mult prea simplist pentru o structura ce tine de Comitetul Olimpic Roman. Profesorul Ionel Ambrosie a considerat ca sedinta este o "bascalie" si a refuzat functia, in timp ce Viorel Paizan a considerat ca exista asociatii mult mai mici si mai nesemnificative decit COR care isi aleg conducerile in sedinte mult mai ample si nu intr-un mod atit de simplu, cu nominalizare si ridicarea miinii. Profesoara Gabriela Bosnea a reprosat celor de la Academia Olimpica Romana ca nu a existat o fisa a postului prin care cei numiti sa-si cunoasca atributiunile, in conditiile in care fac o munca de voluntariat. (Dan CHIRIAC)


Steaua amina venirea la Focsani



Informatiile aparute in ultimele zile, conform carora cea mai titrata echipa din Romania va disputa un joc de pregatire la Focsani nu au fost confirmate. Presedintele CSM Focsani, Marius Bratu a precizat ieri ca preconizatul amical Steaua - CSM Focsani a fost aminat pentru o data ulterioara. Managerul stelistilor, Adrian Ilie a trimis inca de marti, in jurul orelor 15.00, un raspuns solicitarii facute de focsaneni, prin care anunta ca Steaua nu va veni miercurea viitoare sa joace pe stadionul "Milcovul". Partida dintre CSM Focsani si Steaua Bucuresti ar putea sa se dispute in luna noiembrie, la urmatoarea intrerupere a Ligii intii. (Dan CHIRIAC)


Bucurestean la meciul cu Chiajna


Partida dintre CSM Focsani si Concordia Chiajna va fi condusa la centru de Dragos Istrate din Bucuresti. Acesta va fi ajutat la cele doua linii de Sebastian Gheorghe (Suceava) si Radu Ghinguleac (Bucuresti). Observator este Laurentiu Vargatu (Braila). Marius Martis va conduce la centru jocul FC Sacele - FC Botosani. Stan Gheorghiu, presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal va fi observator federal la partida din Liga a doua dintre Gaz Metan Medias - Poli 2 Timisoara. In Liga a treia, derby-ul dintre Cetatea Suceava - Poli 2 Iasi va fi condus de o brigada vrinceana avindu-l la centru pe Ionica Serea, ajutat la cele doua linii de Danut Dumitriu si Florin Danicu. Rezerva va fi Mihai Gica. (Dan CHIRIAC)


Burlacu suspendat opt etape


Bogdan Burlacu, fotbalistul formatiei Vointa Deep Serv Odobesti a fost suspendat opt etape de Comisia de Disciplina a AJF Vrancea. Dupa ce a fost eliminat in partida de duminica de la Marasesti, cu formatia locala Chimica, fotbalistul s-a intors pe teren si a injurat brigada de arbitrii, dupa care a tras un sut sanatos mingii. Totodata, Burlacu va plati o amenda de 60 lei. Antrenorul formatiei odobestene, Jani Oltianu a primit avertisment dupa ce a fost trimis in tribuna de arbitrul Vasile Burga. Eliminati in aceasi partida, Viorel Ripa, de la gazde si Cosmin Milea, de la odobesteni, au fost suspendati cite o etapa. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.