Sport

Arbitrul Martis, in centrul unui mare scandal

Eduard Popescu
26 sep 2007 1282 vizualizări
Centralul focsanean Marius Martis a fost schimbat de la partida din cadrul 16-zecimilor Cupei Romaniei, dintre Progresul si Dinamo

Centralul focsanean este acuzat in termeni duri de Gazeta Sporturilor

Focsaneanul a fost inlocuit cu Adrian Comanescu, dupa ce a fost acuzat ca nu a acordat un penalty echipei Rapid, in minutul 90 al partidei cu Gloria Buzau. Faza litigioasa a aprins spiritele intre conducerea giulestenilor si Federatia Romana de Fotbal, rapidistii considerindu-se nedreptatiti de catre cei care se afla in fruntea fotbalului romanesc. George Copos si Constantin Zota il acuza pe centralul Marius Martis ca ar fi comis intentionat greseala din minutul 90 si cer excluderea sa din arbitraj. Presa centrala de ieri l-a acuzat in termeni duri pe arbitrul focsanean. Gazeta Sporturilor a prezentat in editia de ieri o ipoteza conform careia Martis a fost reprimit in lotul A, beneficind de sprijinul presedintelui Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, care astfel i-a intors favorul lui Nicu Gheara, nimeni altul decit nasul de cununie al arbitrului focsanean. Gazeta sustine ca Mircea Sandu a petrecut alaturi de fata sa, timp de zece zile, la Ibiza, impreuna cu Nicu Gheara. Cu aceasta ocazie, mai susutine Gazeta, Nicu Gheara ar fi acceptat sa i fie nas si Ralucai Sandu. In replica, ieri, Federatia Romana de Fotbal a postat pe site-ul sau un drept la replica prin care dezmite varianta Gazetei si considera ca toate informatiile sint doar niste "mizerii". Mircea Sandu a sarit de altfel la gitul conducerii rapidiste, acuzindu-l pe George Copos de lucruri necurate. "Cine face scandal? Copos care a deschis magazine Samsung arbitrilor, a incercat sa-i santajeze sau mai stiu eu ce. Avem fosti mari arbitri care au fost angajatii lui Copos!", a sustinut Mircea Sandu. Oficialul rapidist Constantin Zota a cerut excluderea din arbitraj a lui Marius Martis. Zota a ramas in istoria arbitrjaului romanesc dupa ce a fost alergat pe teren de presedintele echipei FC National, Gino Iorgulescu. Zota a facut praf un meci FC National - Rapid, ajungind ulterior in conducerea echipei pe care o avantajase in aceea partida. (Eduard POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.