Sport

Copil aruncat in aer

Dan Chiriac
22 apr 2005 844 vizualizări
Sase copii din Nanesti s-au jucat ieri cu o grenada care a explodat. Unul dintre copii, care pastea vacile, a fost grav ranit. Explozia a fost observata de un asistent de la Spitalul Maicanesti. Acesta este cel mai grav incident pirotehnic din ultimii cinci ani.

Un copil de 9 ani a fost ranit grav, ieri dupa-amiaza, dupa ce o grenada defensiva a explodat in apropierea sa. In jurul orelor 15.45, sase copii se jucau pe cimpul de la marginea comunei Nanesti. Nimeni nu stie cu exactitate ce s-a intimplat, cert este ca un asistent medical de la Spitalul Maicanesti a vazut un nor de fum, dupa ce grenada a explodat. "Lucram la vie si, deodata, am vazut fum pe izlaz. Erau mai multi copii acolo, care tipau. Am banuit ca s-a intimplat ceva rau, am luat masina si l-am gasit pe unul dintre copii cu intestinele scoase. L-am urcat in masina si l-am dus imediat la spital", spune Dumitru Oprea. Cristi Enache, copilul ranit, este elev in clasa a III-a la scoala din sat. Ceilalti cinci copii aflati in zona unde a explodat grenada, printre care si baiatul asistentului medical Dumitru Oprea, s-au speriat groaznic. Pe la Nanesti a trecut linia frontului, iar satenii gasesc adesea grenade. "A luat o capsa de la o grenada si a dat-o de un stilp. A inceput sa strige ca il doare mina si m-am dus la el. Tipa ca il doare stomacul si, cind a ridicat bluzita, i s-a vazut o bucata de mat. L-am luat pe brate jumatate de cimp dupa care l-au luat cu masina. Acolo e o baraca de fier in care sint multe grenade adunate de cineva si acoperite cu pamint. Noi mergem mereu acolo sa luam praf sa ne jucam. Explodeaza precum artificiile", a povestit Emanuel Anghel. Pentru ca starea copilului era grava, a fost dus la Spitalul Judetean cu o ambulnata de grad 0. "Cind am ajuns noi, copilul avea degetele de la o mina zdrobite, intestinul gros era iesit din abdomen si avea plaga in zona inghinala. Va fi supus la doua interventii chirurgicale, una pentru refacerea colonului si va avea nevoie de transplant de piele pentru refacerea miini", ne-a spus Mirela Vasile, asistenta care a asista victima pina la Focsani. Medicii spun ca starea copilului este stabila, dar va avea nevoie de o perioada mai lunga de spitalizare. La Nanesti au venit si pirotehnistii de la Protectia Civila, care vor stabili cum s-a produs explozia. Acesta este primul incident din Vrancea, dupa 5 ani, in care o persoana este ranita in urma exploziei elementelor de munitie ramase de pe vremea razboiului. In 2000, trei persoane au fost ranite, la Remat Marasesti, dupa ce au incercat sa taie o tabla sub care se aflau citeva proiectile. Cu un an inainte, la Reghiu, un tinar a murit si altul a fost mutilat, dupa ce au pus o grenada intr-o menghina si au lovit-o cu ciocanul. Cel mai grav incident, in tara, s-a produs in 2003, cind in Cotnari, doua persoane au murit si alta a fost grav ranita dupa ce au aruncat un proiectil pe cimp.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.