Sport

Judo la Sud

Dan Chiriac
7 sep 2007 725 vizualizări
Simbata dimineata, la sala de judo din cadrul Complexului Sportiv "Milcovul", se va desfasura Cupa DT Vrancea, care va reprezenta o selectie pentru campionatele nationale pe echipe. La startul intrecerilor se vor alinia judoka din tot judetul.

Partidele vor incepe la orele 10.00, iar dupa-amiaza vor avea loc finalele. Totodata, doua judoka focsanence au obtinut zilele trecute rezultate meritorii la un turneu international desfasurat la Cluj Napoca. Astfel, la categoria 57 de kilograme, Georgiana Dorofte de la Liceul cu Program Sportiv Focsani s-a clasat pe primul loc in turneul junioarelor I. Sportiva este antrenata de Stanica Grosu, Marinel Palade si Dumitru Zisu. La 57 de kilograme, dar la cadete, componenta clubului CSS Adjud, Bianca Cazan, a ocupat locul trei in intrecerile de la Cluj. Judoka este pregatita de profesorul Ionica Ciupitu. (Dan CHIRIAC)


Selectionata Moldovei se reuneste la Focsani


Selectionata de rugby a Moldovei se va reuni in aceasta dimineata la Focsani. In orasul de pe Milcov se vor aduna cei mai buni rugbysti din aceasta zona la U 18. Dupa o zi petrecuta in Focsani, selectionata Moldovei va pleca simbata la Bucuresti, unde va avea loc selectia pentru nationala U 18 si Cupa Comitetelor. Liceul cu Program Sportiv Focsani, antrenat de profesorul Ion Viorel, va avea la aceasta selectie opt rugbysti. Acestia sint: Bogdan Ples, Cristian Badiu, Sorin Mischie, Alin Alexe, Andrei Bunea, Cosmin Partene, Marius Panfil, Cristian Olaru. Pe 9 si 10 septembrie vor avea loc jocurile din cadrul Cupei Regiunilor, la care vor lua parte Selectionatele Moldova Sud, Moldova Nord, Transilvania, Dobrogea, Muntenia 1 si Muntenia 2. Rugbystii focsaneni vor fi inclusi in selectionata Moldova Sud. Totodata, formatia Liceului cu Program Sportiv Focsani a terminat stagiul de pregatire pe care l-a efectuat la Gura Humorului. Juniorii focsaneni au pierdut partidele disputate cu echipa de seniori CSM Bucovina Suceava si au cistigat meciul in compania formatiei U 18 a CSS Suceava. (Dan CHIRIAC


Focsaneni la BCR Open Romania

u la Brasov se desfasoara masterul de toamna

Sase arbitri si sapte copii de minge vor reprezenta Focsaniul la cel mai puternic turneu de tenis ce este gazduit de tara noastra. Saptamina viitoare, la arenele BNR din Bucuresti va debuta turneul organizat de zece ani in Romania si care aduna la start tenismeni valorosi din primele 50 de locuri din clasamentul ATP. Pina a ne gindi sa avem un jucator intr-un astfel de teren, Focsaniul va fi reprezentat la turneul bucurestean de sase arbitri si sapte copii de minge. Ca si in anii precedenti, arbitrii din Focsani vor oficia la linii. Acestia sint George Bucuroiu, Gabi Nicolae, Razvan Bucuroiu, Dan Nicolae, Vasilica Soare si Bogdan Nicolae.


Junior focsanean la Brasov


In aceste zile, la Brasov are loc masterul de toamna pentru juniori. CS Unirea Focsani este reprezentat la acesta competitie de tenismenul Cosmin Pioara, antrenat de profesorul George Bucuroiu. Acesta urma sa joace in primul tur abia aseara tirziu, iar in functie de rezultatele obtinute sa se califice in finalele de duminica. La aceste intreceri participa primii opt clasati la campionatele nationale, la fiecare categorie de virsta. Turneul se desfasoara in paralel cu challenger-ul de 25 de mii de euro ce are loc sub Timpa in aceasta saptamina si ce precede Open Romania. (Dan CHIRIAC)


Ciuntu a marcat pentru na]ionala de amatori

{tefan Ciuntu, rugbystul fo[\nean legitimat la Universitatea Cluj, a marcat un eseu `n turneul interna]ionalei de amatori din Fran]a, unde echipa Rom=niei a jucat asear\ prima sa partid\. Echipa noastr\ a int`lnit echipa argentinian\ Tucuman. Dup\ 11-5 la pauz\ pentru Rom=nia, la final argentinienii s-au impus cu 26-23. Rom=nia a reu[it `ns\ s\ ia punctul bonus pentru `nfr`ngerea la mai pu]in de 7 puncte. Urm\torul meci al Rom=nei este pe 7 septembrie, `mpotriva Irlandei. ~n celelalt joc ale zilei, Irlanda a `nvins Languedoc cu 20-13. Regulamentul ini]ial a fost schimbat, astfel c\ se face un clasament total `ntre cele dou\ grupe, cu punctele acumulate de fiecare echip\, iar primele dou\ merg `n final\. Pentru Rom=nia au marcat Carpo, 2 e, Ciuntu, 1 e, Curea, 1lp, Budu[an, 1 lp [i C\plescu, 1 t. XV-le de start al Rom=niei a fost urm\torul: 15. Alexandru Marin "" 14. Gheorghi]\ Bagiu (Dinamo), 13. C\t\lin Dasc\lu (Steaua), 12. Ionu] Budu[an (Baia Mare), 11. {tefan Ciuntu (Cluj) "" 10. Darie Curea (Dinamo), 9. Ciprian C\plescu (Dinamo) "" 7. Vasile Rus (Steaua), 8. Daniel Carpo (Farul), 6. Stelian Burcea (Dinamo) "" 5. Mihai Macovei (Baia Mare), 4. Cornel Tatu (Steaua) "" 3. Radu Basal\u (Steaua), 2. Bogdan Zebega (Steaua), 1. Nicolae Nere (Steaua). Turneul din Fran]a are loc la Languedoc [i Auvergne, `n perioada 3-14 septembrie. (Dan CHIRIAC)


Programul etapelor viitoare etse urm\torul:


7 septembrie


Irlanda "" Rom=nia (la Saint-Chinian)

Languedoc - Catalunia

Cambridge "" Tucuman


11 septembrie


Catalunia "" Rom=nia (la Bedarieux)

Irlanda "" Tucuman

Languedoc "" Cambridge


Finale (pe stadionul Yves du Manoir "" Montpellier)


14 septembrie


Locurile 5 ""6: Locul 3 grupa 1 "" Locul 3 grupa 2


Locurile 3-4: Locul 2 grupa 1 "" Locul 2 grupa 2



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.