Sport

14 turnee, 14 campioane

Ziarul de Vrancea
29 mar 2019 716 vizualizări

Nici una dintre jucătoarele din circuitul WTA n-au reușit să cucerească mai mult de un trofeu * printre cele 14 câștigătoare nu se numără Simona Halep * Ashleigh Barty a învins-o pe Pliskova în finala de la Miami

Australianca Ashleigh Barty (11 WTA)  a câștigat, sâmbătă, turneul de la Miami, primul său trofeu Premier Mandatory, învingând-o în finală pe sportiva cehă Karolina Pliskova (7 WTA), scor 7-6, 6-3 în 99 de minute. Ashleigh Barty a făcut un meci solid, în care a reușit nu mai puțin de 15 ași. Pliskova a condus cu 3-1 în primul set, însă australianca a revenit rapid în joc și a trimis actul inaugural în tie-break, acolo unde Barty nu i-a lăsat decât un punct adversarei. Setul al doilea a început cu un game extrem de disputat, încheiat cu break-ul realizat de Barty. Pliskova nu a putut câștiga pe serviciul adversarei și s-a văzut învinsă și în al doilea act, scor 6-3.

Prin succesul australiencei, continuă seria de turnee din acest an cu câștigătoare diferite. Până acum s-au disputat 14 turnee și câștigătoarele sunt 14 jucătoare diferite: Brisbane – Karolina Pliskova, Shenzhen – Arina Sabalenka, Auckland – Julia Goerges, Sydney – Petra Kvitova, Hobart – Sofia Kenin, Australian Open – Naomi Osaka, Sankt Petersburg – Kiki Bertens, Thailand Open – Daiana Iastremska, Doha – Elise Mertens, Dubai – Belinda Bencic, Budapesta – Alison Van Uytvanck, Acapulco – Yafan Wang, Indian Wells – Bianca Andreescu, Miami – Ashleigh Barty. În această listă de 14 laureate nu regăsim numele Simonei Halep. Ashleigh Barty mai are în palmares trei titluri la simplu în circuitul WTA, obținute în 2017 la Kuala Lumpur și în 2018 la Nottingham și Zhuhai. În urma succesului lui Barty, Simona Halep și-a asigurat rămânerea pe locul 2 WTA, cu 5782 de puncte. În cazul în care ar fi câștigat finala, Pliskova ar fi devansat-o pe româncă. Lider mondial rămâne în continuare Naomi Osaka, cu 6021 de puncte.

* Roger Federer (5 ATP) l-a învins cu scorul de 6-2, 6-4, pe canadianul de 19 ani Denis Shapovalov, (23 ATP),  calificându-se pentru a cincea oară în finala Miami Open. Federer, 37 de ani, s-a impus după un meci care a durat 73 de minute și va disputa finala de Masters Series cu numărul 50, un record (27 câștigate și 22 pierdute). Spaniolul Rafael Nadal are 49 (33-16), iar sârbul Novak Djokovic are 47 (32-15). În cealaltă semifinală, americanul John Isner (9 ATP) l-a învins pe celălalt jucător de viitor al Canadei, Félix Auger-Aliassime (47 ATP, 18 ani), cu 7-6, 7-6.  Federer a câștigat Miami Open în 2005, 2006 și 2017. Dintre finalele jucate până aseară  el a pierdut-o doar pe cea din 2002, în fața americanului Andre Agassi, scor 3-6, 3-6, 6-3, 4-6. La ora finalei, Roger Federer conduce cu 5-2 în întâlnirile directe cu Isner, 33 de ani.

*Săptămâna viitoare au loc două turnee importante peste Ocean. La Charleston are loc cea mai importantă competiție tenisistică pe zgură din SUA, iar pe hard se joacă la Monterrey. În turneul mexican, România a avut trei jucătoare în calificări. De primul tur au trecut Monica Niculescu (138) care a învins-o cu 7-6, 6-2 pe Natalija Kostic (275) din Serbia, precum  și Gabriela Ruse (237). Aceasta a obținut o victorie foarte frumoasă la Katie Swan (Marea Britanie, 166). În schimb, Andreea Amalia Roșca (246 WTA) a fost învinsă de jucătoarea maghiară Greta Arn (401) scor 7-6, 4-6, 1-6. Arn are 39 de ani și a fost numărul 40 WTA în 2011. În turul II de calificări, Monica a nimerit cu o jucătoare fără clasament, admisă cu wild-card, mexicana Ana Karen Guadiana, învingătoare cu 7-6, 7-6 contra americancei Nikita Uberoi (în aceeași situație). Gabi Ruse se luptă pentru un loc pe tavbloul principal cu Jovana Jaksic (Serbia 263), 6-3, 7-6 cu americanca Maria Sanchez (328). Pe tabloul principal se află deocamdată Ana Bogdan (107), care întâlnește în primul tur pe elvețianca Stéphanie Vogele (97). Prim-favorita turneului este germana Angelique Kerber, urmată de Garbiñe Muguruza și Anastasia Pavliucenkova. În turneul de la Charleston (Carolina de Sud) este înscrisă Mihaela Buzărnescu, care va întâlni în primul tur o jucătoare din calificări. Sloane Stephens, Kiki Bertens și Arîna Sabalenka sunt favoritele principale

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.