Sport

Unirea, ca si desfiintata!

Cristi Irimia
19 apr 2005 622 vizualizări
Echipa-fanion are nevoie de minim 2.500 de dolari in aceasta saptamina, pentru a putea fi programata la meciul cu Midia Navodari. Sorin Galan: "Doar un miracol ne mai salveaza!" Vasile Rosca, presedintele CA: "Nu sint lichiditati! Asta e forta economica a judetului!" Prefectul Ion Oprea: "Nu stiu pe ce loc este Unirea. Sa vedem ce se poate face!" Primarul Decebal Bacinschi: "Fotbalul a «mincat» prea multi bani pina acum!"


Vasile Rosca: "Nu sint lichiditati!"


Presedintele Unirii Focsani, Sorin Galan, a anuntat ieri ca echipa nu are de unde plati datoriile catre jucatori si catre Florin Boiciuc (1.800 de dolari), astfel ca risca neprogramarea pentru simbata, cu Midia, si implicit pierderea meciului cu 3 - 0. Situatia se poate repeta si saptamina viitoare, cu FCM Tirgoviste, o a doua neprogramare fiind echivalenta cu excluderea echipei din campionat. "Din pacate, sintem in imposibilitatea de a achita datoriile, astfel ca doar un miracol ar mai putea face sa jucam meciul de simbata, cu Midia", ne-a declarat Sorin Galan.

Ar fi pentru prima oara in istorie cind Unirea ar fi exclusa din campionat, din 1953 si pina astazi. Gruparea de pe Milcov a fost preluata de mai multi oameni de afaceri in 2002, cind s-a constituit o societate care o sustinea financiar, la acea vreme Marian Oprisan si George Baesu dindu-i mina libera antrenorului Ionut Chirila sa faca ce vrea la Focsani.

Pina la finalul sezonului au mai ramas de disputat 9 etape au mai ramas de disputat. Batalia pentru evitarea retrogradarii in seria 1 este apriga. Daca Poli Timisoara si FC Ghimbav sint condamnate deja, problema ultimei picate nu este nici pe departe rezolvata, in cazul in care miracolul s-ar produce (rezolvarea crizei financiare a Unirii). Deocamdata, Laminorul Roman este formatia care ocupa locul 14, cel pe care incearca sa-l evite Unirea Focsani, dar si alte formatii cu minus la "adevar", cum ar fi Altay Constanta, FCM Tirgoviste si Gloria Buzau.

Egalul Petrolului Moinesti la Vaslui, din runda precedenta, ar ajuta-o pe Unirea, avind in vedere faptul ca trupa lui Rednic va evolua simbata chiar la Roman si ar putea duce formatia gazda la minus 10. Cum Vasluiul simte rasuflarea in ceafa a celor de la Dunarea Galati (7 puncte diferenta, insa meciul direct se joaca la Galati), este de asteptat ca Laminorul sa aiba viata grea cu liderul.

Prefectul Oprea: "Pe ce loc este Unirea?"

In urma cu trei zile, prefectul Ion Oprea si primarul Decebal Bacinschi au fost prezenti la deschiderea turneului zonal de rugby pentru juniori de la Focsani.

Iata cum a decurs discutia dintre reporter si prefect:

- Rep. : Ce spuneti de situatia echipei de fotbal Unirea?

- Oprea: N-am inca toate datele ca sa ma pronunt in privinta asta. Nici macar nu stiu locul pe care-l ocupa Unirea acum. Nu e o prioritate fotbalul in acest moment.

- Rep: Asa cum a spus si premierul Tariceanu?

- Oprea: Nu. Asta e o chestie personala. Eu zic ca n-avem inca resurse financiare puternice ca sa putem cere sa avem si performanta.

- Rep: Acum se pune problema salvarii de la retrogradare, nu de perfomanta!

- Oprea: Cite etape mai sint?

- Rep: 9 etape si nu sint bani nici de deplasari.

- Oprea: O sa incerc si eu sa am o discutie sa vedem ce se poate face. Pina acum n-am avut timp sa ma ocup.

- Rep: Aveti idee de ce s-a ajuns aici ?

- Oprea: Nu stiu.

- Rep. : Suporterii sustin ca oficialitatile locale trebuie sa se implice in viata echipei

- Oprea: Sint un impatimit al sportului, dar nu pot sa promit acum ceva si sa nu ma pot tine de cuvint apoi.

De partea cealalta, primarul Decebal Bacinschi a spus: "S-au cheltuit foarte multi bani in ultimii ani fara rost. Echipa putea fi cazata si la un camin, nu neaparat la hotel. Am terminat facultatea la Iasi, iar acolo toate echipele erau cazate la camin. Sa fim realisti: sint jucatori de la Unirea care cistiga mai bine decit 10 medici. Initial, intentiile cu Unirea au fost bune, insa s-au cheltuit foarte multi bani si rezultate n-au fost. Nu stiu care va fi soarta echipei de fotbal.

Ce spun principalii actionari ai Unirii?

- Vasile Rosca: "Exista o lipsa de lichidati la nivelul clubului. Nu exista putere financiara a oamenilor de afaceri din Vrancea. Asta-i puterea economica. Nu spun ca echipa se va desfiinta, insa spun ca nu exista lichiditati la ora actuala"

- Liviu Jitea: "Nu stiu nimic de chestia asta cu excluderea echipei prin neprogramare. Eu am dat saptaminat bani la echipa si voi da in continuare daca va fi nevoie."


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.