Sport

Egal cu campioana Ligii a doua

Dan Chiriac
16 iul 2007 978 vizualizări
CSM Focsani - Delta Tulcea 0 - 0 si CSM Focsani - Prefab Modelu 0 - 1, in doua partide de verificare disputate la Sf. Gheorghe

CSM Focsani a avut un sfirsit de saptamina foarte incarcat la Sf. Gheorghe, locul unde, timp de noua zile, are loc pregatirea centralizata pentru sezonul Ligii a doua care va debuta pe 12 august. Dupa ce vineri fotbalistii antrenati de Marian Brutaru si Aurel Pastia au efectuat doua sedinte de alergari, simbata si duminica au fost programate doua partide de verificare in compania colegelor de serie, Delta Tulcea si Prefab Modelu. Simbata dimineata, de la orele 10.30, pe stadionul "Municipal" din Sf. Gheorghe, CSM Focsani a terminat la egalitate, scor 0 - 0, meciul disputat in compania campioanei editii trecute a Ligii a doua, Delta Tulcea. La fluierul arbitrului Ionica Serea s-au aliniat urmatoarele echipe: CSM Focsani: Ivanciu "" Toader, Gurguiatu, Feraru, Craciun "" Curteanu, Bucataru, Sararu, Chivu "" Riscu, Bosancu. Au mai jucat in partea a doua Ionel, Lupu, Cioran, Birsan, Patrascu, Dutu. Delta Tulcea: Mocanu "" Grigorov, Lucan, Liviu, Mitel "" Coconasu, Cretu, Cringureanu, Horovei "" Pantelie, Ghe. Viorel. Au mai jucat: Florea, Toma, Postelnicu, Visan. Meciul a fost echilibrat, diferenta intre focsaneni si tulceni fiind insesizabila. De altfel, egalitate a fost nu numai pe tabela de marcaj ci si la ocazii clare de gol. Cele mai importante au fost cele ratate de Pantelie, in minutul 15, pentru tulceni, respectiv de Patrascu, in minutul 88, in ambele faze mingea lovind bara portii adverse. De asemenea, egalitate a fost si la eliminari. Centralul Serea i-a trimis la cabine, in minutul 69 pe Gurguiatu si Ghe. Viorel, dupa ce jucatorii s-au lovit reciproc. Acestia au fost inlocuiti de alti coechipieri. Pentru primul contact cu Liga a doua, dupa doi ani, focsanenii au dat o replica destul de buna echipei tulcene, care nu a parut superioara CSM-ului. La partida de simbata, in tribune, pe linga intreaga conducere a CSM-ului, Dan Dumitru, Marius Bratu si Ovidiu Rusu, a fost prezent si fostul international Danut Lupu, venit pentru a observa prestatia fiului sau, Razvan Lupu.


Oboseala, speculata de Prefab


Duminica, de la aceasi ora, dar de data aceasta pe stadionul "Electro" din Sf. Gheorghe, CSM Focsani a dat piept cu Prefab Modelu, echipa aflata de asemenea in cantonament la Sf. Gheorghe. Partida a fost arbitrata de acelasi Ionica Serea, iar cele doua echipe au fost urmatoarele: CSM Focsani: Ivanciu "" Toader, Gurguiatu, Craciun, Feraru "" Curteanu, Bucataru, Gojman, Sararu "" Riscu, Bosancu. Au mai jucat: Stanciu, Ionel, Lupu, Chivu, Dutu, Birsan, Cioran, Patrascu si Ion.

Prefab 05: Radulescu "" Bold, Dita, Popa, Toma "" Pojer, Bucur, Ivasca, Rotaru "" Anghel, Ghe. Dumitru. Au mai jucat: Rata, Feher, Jianu, Ghiradcea, Vajda. Focsanenii au acuzat oboseala meciului din ziua precedenta, dar cu toate acestea au facut fata cu brio celor din Modelu, care nu jucase in ziua precedenta. Dupa o ocazie ratata de Riscu, in minutul 38, Prefab Modelu a marcat singurul gol al meciului prin Gh. Dumitru, care a dejucat pasul la ofsaid al defensivei noastre si a trimis in plasa, profitind si de iesirea inoportuna a lui Ivanciu. In repriza secunda, meciul a fost echilibrat, finalul fiind cel care a mai animat intilnirea. In minutul 86, focsanenii au solicitat o lovitura de la 11 metri, dar centralul Ionica Serea a facut semn ca jocul sa continue. In faza imediat urmatoare, Jianu a marcat in poarta focsanenilor, dar golul a fost anulat pentru ofsaid. Pentru focsaneni au evoluat in aceasta partida si doi jucatori adusi de la Dinamo 2, Gojman si Alexandru Ion, dar nici unul nu va fi pastrat in lotul pentru campionatul urmator. In tribunele stadionului "Electro" au luat loc si directorul tehnic si directorul executiv al celor de la Prefab Modelu, cunoscutii Marin Duna si Titi Dumitriu, dar si mai multi "impresari" din Brasov veniti sa observe fotbalistii celor doua echipe. Prefab Modelu este echipa patronata de fostul candidat la presedintia Romaniei, Marian Milut, si reprezinta o comuna situata la 4 kilometri de Calarasi.


Patru absenti


Este de remarcat ca in cele doua partide, CSM Focsani a fost vaduvita de aportul a patru fotbalisti care in orice moment pot intra in primul "11". Ionut Constantinescu, Dorin Dogaru, Ionut Balaur si Mircea Lazar nu au putut juca din cauza unor accidentari usoare. Ultimul indisponibil este Ionut Balaur, tinarul adus de la FC Vaslui si care a fost accidentat la un antrenament in urma unui contact cu Gurguiatu. Cu acestia, jocul echipei ar putea sa se schimbe mult in bine, antrenorii sperind ca saptamina viitoare si acestia sa fie apti pentru a intra in teren. Fotbalistii CSM-ului sint cazati la o pensiune de la marginea orasului Sf. Gheorghe. Antrenamentele fizice sint facute in imediata apropiere a locului de cazare, pe pantele dinspre comuna Vilcele. In cele sase zile de cantonament de pina acum, in afara meciurilor de pregatire, fotbalistii au vazut destul de putin mingea, ei fiind pentru moment in perioada de acumulari fizice.


Doua sau trei meciuri intr-o saptamina


Saptamina ce a inceput se anunta una foarte importanta pentru CSM Focsani, cu ultimele trei zile de cantonament si doua sau trei meciuri de pregatire. Pentru miine, conducerea focsanenilor a primit o oferta din partea campioanei Ligii a patra din Covasna, formatia din Zagon, pentru a disputa un amical pe stadionul din Sf. Gheorghe. In cazul in care ar accepta propunerea, focsanenii vor folosi in acest joc fotbalistii care au evoluat mai putin in meciurile de la sfirsitul saptaminii trecute. Miercuri, CSM Focsani va cobori de la Sf. Gheorghe, iar de la orele 18.00 va disputa o partida de verificare, la Buzau, cu echipa locala, Gloria. Vineri, de la orele 18.00, focsanenii au fost invitati sa participe la prezentatarea lotului formatiei FC Vaslui, ocazie cu care se va desfasura si o partida amicala. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.