Sport

Directorul sportiv al FC Steaua a fost retinut de procurorii anticoruptie

Ziarul de Vrancea
7 apr 2005 625 vizualizări
Procurorii anticoruptie l-au retinut pe directorul sportiv al Fotbal Club Steaua, Leonardo Mario Strizu, pentru ca ar fi pretins bani de la administratorii unor societati in schimbul interventiei sale pe linga inalti functionari din Ministerul Apararii Nationale.

Procurorii anticoruptie l-au retinut pe directorul sportiv al Fotbal Club Steaua, Leonardo Mario Strizu, pentru ca ar fi pretins bani de la administratorii unor societati in schimbul interventiei sale pe linga inalti functionari din Ministerul Apararii Nationale. Directorul de la clubul Steaua este acuzat alaturi de generalul de flotila (r) Antohi Vergil Popescu, care a fost arestat saptamina trecuta, in timp ce primea 10.000 de euro de la doi oameni de afaceri, pentru a le facilita adjudecarea unor licitatii pentru achizitionarea de combustibil. Leonardo Strizu este acuzat de trafic de influenta si urmeaza a fi dus in fata unui complet de judecata al Tribunalului Bucuresti care va decide daca directorul de la Steaua va fi cercetat in stare de arest preventiv. Anchetatorii au stabilit ca, in perioada decembrie 2003 - iunie 2004, Strizu, impreuna cu generalul Popescu, ar fi pretins suma de  25.000 de euro de la administratorii unor societati comerciale. In schimbul acestor bani, cei doi acuzati ar fi afirmat ca vor interveni pe linga persoane cu functii de conducere din Ministerul Apararii Nationale, in vederea adjudecarii unor licitatii avind ca obiect furnizarea de combustibili catre unitati militare din tara.

In acelasi dosar, la 1 aprilie 2005, procurorii anticoruptie au dispus inceperea urmaririi penale impotriva fostului politist Onorica Palade, reprezentant al unei societati comerciale, pentru infractiunea de cumparare de influenta, prevazuta de articolul 61 din Legea 78/2000.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.