Sport

La un second hand din Focşani se vindeau haine englezeşti...din Germania

Sorin Tudose
31 ian 2014 4516 vizualizări
Operatorul economic a fost sancţionat de Protecţia Consumatorilor

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au desfăşurat în luna ianuarie un control tematic propriu ce a vizat magazinele de haine second hand, din ce în ce mai căutate de vranceni în aceste vremuri de criză. Din cei 21 de operatori econimici controlaţi 18 au fost găsiţi cu diverse abateri. La unele magazine aveau loc promoţii cum este populara “2 plus 1 gratis”, dar produsele din cadrul acestor oferte nu puteau fi achiziţionate şi separat şi nici nu se putea afla de pe raft care dintre cele trei produse era gratis. De asemenea, comisarii au găsit şi magazine în care cantarul nu era verificat metrologic. La un magazin din Focşani patronii se lăudau cu marfă din adusă din Anglia, dar aceasta era din... Germania. De altfel, nici măcar nu era precizat dacă hainele sunt uzate sau doar folosite. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 15 avertismente şi zece amenzi contravenţionale, în valoare totală de 24.500 lei. S-a dispus oprirea temporară de la comercializare a unor produse textile şi articole de încălţăminte second-hand, în valoare de 9.600 lei. „Deşi legislaţia în acest domeniu datează din anul 2007, încă mai sunt comercianţi de produse second-hand care nu îşi cunosc obligaţiile sau refuză să aplice corect prevederile legale. Deşi poate părea o activitate simplă, există nişte obligaţii ale comercianţilor de a sorta lunar produsele, de a ţine evidenţa intrărilor şi ieşirilor de marfă, cu atenţie deosebită pe produsele scoase din uz, întrucât sunt deşeuri şi nu pot fi aruncate oricum la container. Se ştie că în acest domeniu preţul este modificat foarte des, în sensul scăderii, pentru vânzarea accelerată a stocurilor, însă comercianţii neglijează regulile acestor vânzări cu preţ redus”, transmite Dumitru Dilă, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.