Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Schumi a clipit

Ziarul de Vrancea
31 ian 2014 737 vizualizări
Pilotul Michael Schumacher, aflat în comă indusă într-un spital din Grenoble, reuşeşte să "răspundă la comenzi simple" şi ar fi clipit, anunţă, Sky News.

Germanul de 45 de ani ar fi reuşit să clipească, în timpul testării reflexelor de către medicul Emmanuel Gay. "După ce s-a redus gradat sedarea pacientului, echipa profesorului Emmanuel Gay a efectuat teste neurologice începand de luni. în timpul acestei prime faze, pacientul a clipit", a notat Sky News, citand surse care susţin că Schumacher a "răspuns la comenzi".  Joi, purtătorul de cuvant al septuplului campion mondial de Formula 1, Sabine Kehm, a anunţat că sedativele administrate lui Michael Schumacher au fost diminuate pentru a permite începerea unui proces de trezire, care ar putea dura mult timp.

Încurajări pentru Bute

Fostul campion mondial la box Eric Lucas a declarat că Lucian Bute, învins la 19 ianuarie de Jean Pascal, va putea să depăşească blocajul mental, cu ajutorul psihologilor sportivi şi susţinerea anturajului său, însă va fi dificil, informează tvasports.ca. "Lucian a avut un blocaj, nu mai e nimic de spus. Mental, ceva nu a mers. A spus-o şi el după meci, nu putea să lovească. Sunt dezamăgit, eram convins că va caştiga. Cu ajutorul psihologilor sportivi şi susţinerea anturajului său, va putea trece peste asta, dar la nivelul său va fi dificil. însă nu am nicio îndoială că el are talentul necesar pentru a reuşi", a spus Lucas. Lucian Bute a fost învins la puncte de Jean Pascal, la 19 ianuarie, într-un meci contand pentru centurile WBC Diamond şi NABF la categoria semigrea. La 26 mai 2012, Bute a suferit prima înfrangere la profesionişti, în faţa britanicului Carl Froch, şi a pierdut centura IBF.  "Contrar celor spuse de unele persoane, Bute a avut mereu adversari foarte buni. Însă Carl Froch a fost extrem de puternic fizic şi tehnic", a mai spus Eric Lucas.

Brănescu, împrumutat în serie B

Clubul Virtus Lanciano a anunţat, pe site-ul oficial, că s-a înţeles cu gruparea Juventus Torino în privinţa unui schimb de jucători Laurenţiu Brănescu - Mame Thiam, romanul urmand astfel să evolueze pentru echipa din Serie B. "Acord între Virtus Lanciano şi Juventus. Oficial schimbul de proprietate Thiam (1992) - Brănescu (1994). Conform înţelegerii, Thiam va rămane la Virtus pană în iunie, sub formă de împrumut", se arată pe site-ul clubului italian. Laurenţiu Brănescu, achiziţionat în 2012 de Juventus Torino, a jucat în prima parte a sezonului 2013/2014 la Juve Stabia, sub formă de împrumut.

Scandal cu "querelle" şi la futsal

UEFA a deschis o anchetă în cazul atacantului belgian Omar Rahou, care a celebrat cu un gest controversat golul marcat în meciul cu Romania de la Campionatul European de futsal. Omar Rahou, 21 de ani, a marcat singurul gol al Belgiei în meciul cu Romania, scor 1-6, şi a celebrat reuşita cu un gest cunoscut sub numele de "quenelle". "Vom discuta cu jucătorii. Vom încerca să determinăm în ce măsură a făcut acest gest voluntar, în cunoştinţă de cauză", a declarat purtărul de cuvant.Gestul este reprezentat de un braţ îndreptat în jos i celălalt înspre umărul opus, peste piept, şi pentru unele persoane este un salut antisemit sau rasist, iar pentru altele doar un salut împotriva regimului aflat la putere.

Laurent Blanc, suspendat în Liga Campionilor

Antrenorul francez Laurent Blanc, de la PSG, a fost suspendat pentru meciul tur din deplasare cu Bayer Leverkusen (18 februarie), din ''optimile'' Ligii Campionilor, din cauza conduitei inadecvate de la un meci cu Benfica Lisabona din grupele competiţiei. Blanc a fost suspendat de instanţa de disciplină a UEFA pentru reacţia sa exagerată cauzată de întarzierea loviturii de începere a jocului de la Lisabona din 10 decembrie. Penalizarea lui Blanc a survenit după un total de rtrei delicte similare. După primul, care a avut loc la meciul PSG-Benfica din 2 octombrie, antrenorul a primit un avertisment, iar apoi o amendă şi sancţiune cu suspendare pe un meci după jocul cu Olympiakos din 27 noiembrie. PSG a primit şi o amendă de 10.000 euro, însă Blanc poate depune apel împotriva sancţiunii.

.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.