Sport

Două speranţe de la schiorii romani

Ziarul de Vrancea
30 ian 2014 651 vizualizări
Oficialii Federaţiei aşteaptă rezultate bune de la Eva Tofalvi şi Paul Pepene

Eva Tofalvi la biatlon şi Paul Pepene la schi fond reprezintă speranţele schiului romanesc la cea de-a XXII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă, găzduită de Soci, în perioada 7-23 februarie. În ciuda condiţiilor precare dar şi în lipsa zăpezii care a afectat serios pregătirea, Federaţia Romană de Schi şi Biatlon a reuşit să califice la Soci nouă sportivi la patru discipline. Obiectivele federaţiei sunt însă legate de numele a doar doi participanţi. "Eva Tofalvi şi Paul Pepene sunt sportivii noştri de la care aşteptăm rezultatele cele mai bune. Obiectivele noastre sunt o clasare în primele zece locuri la biatlon, prin Eva, şi o clasare în primele cincisprezece poziţii la schi fond, prin Paul Pepene. Eu consider că aceste rezultate sunt realizabile, mai ales că cei doi nu se află la prima participare la Jocurile Olimpice. Ne bazăm pe experienţa şi ambiţia lor de a se clasa cat mai sus în ierarhiile finale", a declarat pentru agenţia MEDIAFAX, secretarul general al Federaţiei Romane de Schi şi Biatlon, Puiu Gaspar.  În varstă de 35 de ani şi legitimată la clubul ASA Miercurea Ciuc, Eva Tofalvi are deja patru participări la Olimpiadă, Nagano 1998, Salt Lake City 2002, Torino 2006 şi Vancouver 2010, şi este cea mai titrată sportivă din delegaţia de 24 pe care Romania o va deplasa la Soci. La 25 de ani, Paul Dumitru Pepene va participa la Soci pentru a doua oară la Jocurile Olimpice după ce a luat startul la ediţia precedentă de la Vancouver. "Avem încredere în Paul. A fost campion mondial de tineret, la proba de urmărire pe distanţa de 30 de kilometri şi are deja în spate o Olimpiadă. S-a pregătit foarte bine, acum depinde şi de cum se va simţi la concurs. Un loc 15 ar însemna foarte mult pentru noi", a spus Gaspar despre sportivul legitimat la CS Dinamo Bucureşti.
Cea mai mare surpriză a schiului romanesc din ultimii ani o reprezintă calificarea lui Sorin Pîtea la doar 16 ani în concursul de sărituri cu schiurile de la Jocurile Olimpice de la Soci. Obiectivul acestuia în acest an era calificarea la Campionatul Mondial de juniori, dar rezultatele de la etapele de Cupă Mondială l-au propulsat direct la Olimpiadă. "Ce a reuşit el este o mare, mare performanţă. E prima participare a Romaniei la sărituri cu schiurile de la Albertville 1992 încoace. De atunci Romania nu a mai reuşit o participare pană a apărut acest copil de 16 ani. Sunt atat de fericit că s-a calificat, cred că este una dintre cele mai mari surprize pe care le-am trăit", a menţionat secretarul general al federaţiei. Cei nouă sportivi pe care Federaţia Romană de Schi şi Biatlon îi va deplasa la Jocurile Olimpice de la Soci sunt: Alexandru Barbu,Valeriu Achiriloaie, Monica Cail - schi alpin; Sara Timea, Paul Pepene, Florin Pripici - schi fond; Eva Tofalvi, Cornel Puchianu - biatlon; Sorin Pîtea - sărituri cu schiurile.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.