Sport

Tricolorii, la înălţime!

Ziarul de Vrancea
29 ian 2014 1966 vizualizări
Romania - Belgia 6-1 (2-0) în meciul de debut al grupei A a Campionatelor Europene de futsal de la Anvers

Echipa de futsal a Romaniei, pregătită de  Nelu Stancea, a debutat cu o victorie categorică în grupa A asupra Belgiei, ţara gazdă a Campionatului European de la Anvers. În ciuda scorului de 6-1 (2-0), partida a avut destule momente de echilibru, dar romanii au fost mai bine organizaţi în teren şi, în ciuda unor ratări incredibile, au reuşit să înscrie de şase ori în poarta belgiană prin Răducu (‘4), Florin Matei (’15), Lupu (’23), Şotîrcă (’32), portarul Iancu (’36 – din poartă în poartă!), Salhi (’39 – autogol), golul belgienilor fiind marcat în repriza secundă, la scorul de 3-0, de Rahou (’23). Victoria tricolorilor a surprins prin proporţiile scorului, care acordă şanse Romaniei chiar de a caştiga grupa, dacă nu pierde jocul de joi, de la ora 19:15, contra Ucrainei, meci transmis în direct de Eurosport. Lucru foarte important, pentru că în caz de calificare de pe poziţia secundă, elevii lui Stancea ar întalni în sferturi Rusia, care a zdrobit Olanda cu 7-1, în grupa B.
La sfarşitul meciului, Nelu Stancea şi-a felicitat jucătorii, dar şi fanii. "Am făcut un meci foarte bun tactic. Aş dori să mulţumesc în special susţinătorilor noştri, celor 200 de fani veniţi special din Romania", a spus Stancea. Antrenorul Belgiei, Alain Dopchie, a afirmat că echipa Romaniei a fost foarte bine organizată, însă a apreciat că rezultatul este prea dur: "6-1 este un scor prea dur şi nu reflectă realitatea din teren. Totuşi, Romania a fost foarte bine organizată şi nouă ne-a fost greu să marcăm", a afirmat Dopchie.
Atacantul  Emil Răducu a subliniat importanţa victoriei: "A fost un meci greu, dar este bine că am caştigat. Este foarte important să caştigi primul meci, mai ales cand joci contra gazdelor. Primul meci este mereu cel mai greu. Poate că experienţa noastră şi-a spus cuvantul, dar ştiam că şi ei au jucători foarte buni. Atmosfera a fost foarte bună, am avut suporteri, dar ei au avut mai mulţi şi a fost mai greu pentru noi, dar e bine că am caştigat. Este foarte important să fii primul care marchezi, apoi totul merge mai uşor", a declarat Răducu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.