Sport

Vremea revanşei pentru Valentina Elisei

Dan Chiriac
28 ian 2014 1538 vizualizări
Acuzată că a ratat intenţionat la ultima fază a meciului cu HC Zalău, handbalista focşăneană a plecat de la Deva şi a ajuns la HCM Baia Mare u duminică, aceasta joacă chiar împotriva Devei

Scandalul dintre Valentina Elisei Ardean şi finanţatorul echipei Cetate Deva s-a încheiat după ce jucătoarea focşăneancă şi-a depus un memoriu la Federaţia Romană de Handbal şi s-a transferat la liderul clasamentului, HCM Baia Mare. Elisei are ocazia să se revanşeze în faţa fostei sale echipe chiar duminică, cand la Baia Mare vine Cetate Deva. Handbalista focşăneancă Valentina Elisei a avut un început de an agitat. Echipa sa de club, Cetate Deva, a jucat pe 8 ianuarie un meci important, în compania celor de la HC Zalău. Oasptele s-au impus cu 27-26, după un meci foarte echilibrat, în care gazdele au oferit o replică foarte bună adversarelor. Din păcate, chiar dacă a marcat patru goluri în acest joc, Valentina Elisei a fost protagonista fazei decisive, care ar fi putut aduce un punct echipei sale. Elisei a scăpat singură în ultimele cinci secunde cu portăriţa adversă, Adina Mureşan, dar intervenţia acesteia le-a adus victoria sălăjencelor. O simplă ratare a născut un scandal monstru după ce finanţatorul gazdelor a acuzat-o pe Elisei că ar fi ratat intenţionat, pentru a-i mulţumi antrenorului oaspetelor, Gheorghe Tadici, care a convocat-o la naţională. Vorbele aruncate de finanţator nu au picat foarte bine, astfel încat Elisei a decis să plece. Neplătită de mai multe luni, aceasta şi-a depus memoriul la Federaţia Romană de Handbal şi a fost declarată liberă de contract. Luni seara, HCM Baia Mare a anunţat că a perfectat un contract pentru un an şi jumătate cu Valentina Ardean Elisei, jucătoare care a fost desemnată cea mai bună extremă stangă din lume la Mondialul din 2005. În varstă de 31 de ani, Elisei a evoluat în turul campionatului pentru CSM Cetate Devatrans, în 11 meciuri reuşind să marcheze 41 de goluri.


Palmares bogat pentru o jucătoare de top

Jucătoarea, care are şi titlul de cetăţean de onoare primit din partea Consiliului Local Focşani, a mai jucat la echipele Universitatea Remin Deva, ZRK Knjaz Milos (Serbia) şi Oltchim Rm. Vîlcea. Are în palmares opt titluri naţionale cu Oltchim Rm. Vîlcea, caştigarea Cupei Cupelor în 2007 cu Oltchim şi Challenge Cup în 2002 cu Universitatea Remin Deva, dar şi o finală de Liga Campionilor în 2010 cu gruparea valceană. Pentru echipa naţională a jucat 195 de meciuri şi a marcat peste 700 de goluri. Ardean Elisei a cucerit titlul de vicecampioană mondială în 2005, dar şi o medalie de bronz la Campionatul European din Danemarca şi Norvegia în 2010 şi un loc 5 în 2008 la Campionatul European din Macedonia, cand a fost inclusă în "All Star Team". Pentru Elisei a venit ora revanşei, duminică, la Baia Mare. Acolo urmează să vină chiar fosta sa echipă Cetate Deva, care a dat-o afară pe uşa din dos, deşi palmaresul său arăta că jucătoarea nu merita un astfel de tratament din partea conducerii clubului devean. (Dan CHIRIAC) 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.