Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Încă un transfer de senzaţie la Baia Mare

Ziarul de Vrancea
28 ian 2014 4629 vizualizări
Extrema stangă Valentina Ardean, componentă a naţionalei Romaniei, a fost transferată de vicecampioana HCM Baia Mare, fiind declarată jucătoare liberă de contract de FR Handbal.

Potrivit anunţului clubului HCM Baia Mare, extrema stangă în varstă de 31 de ani va juca la noua sa echipă chiar din această săptămană. În turul campionatului, Ardean  a jucat la CSM Cetate Deva, în 11 meciuri, marcand 41 de goluri.  La nivel de echipă naţională, handbalista este vicecampioană mondială în 2005, participand şi la CM din 2013 cu reprezentativa, dar şi medalia de bronz la CE din 2010. În carieră, Valentina Ardean a mai trecut pe la echipele Remin Deva, ZRK Knjaz Milos (Serbia) şi Oltchim Ramnicu Valcea, avand în palmares Cupa Cupelor, caştigată în 2007 cu Oltchim, dar şi Challenge Cup, cucerită în 2002 cu Remin Deva.  Transferul Valentinei Ardean a fost anunţat de HCM Baia Mare la cinci zile după semnarea contractului cu extrema stangă Camilla Herrem, componentă a naţionalei Norvegiei, cu care a caştigat Campionatul Mondial în 2011 şi titlul olimpic în 2012.

Arbitru roman la CE de futsal
 

Bogdan Sorescu din Piteşti este singurul arbitru roman care va oficia la turneul final al Campionatului European de futsal, competiţie care a început ieri, în Belgia şi  care participă şi echipa naţională antrenată de Nelu Stancea.  Sorescu, în varstă de 36 de ani, este arbitru de Liga I la futsal şi este considerat în momentul de faţă al cincilea ca valoare în Europa şi al optulea la nivel mondial. Piteşteanul este fost arbitru de fotbal şi a fost prezent şi la ultimele două turnee finale europene, disputate în Ungaria şi Croaţia, acolo unde s-a impus de fiecare dată Spania, iar acum face parte din lotul de 16 arbitrii delegaţi de UEFA.
Chiţu, împrumutat în Grecia
Atacantul Aurelian Chiţu va fi împrumutat pentru şase luni la echipa greacă PAS Giannina, a anunţat, ieri antrenorul formaţiei Valenciennes, Ariël Jacobs. Aurelian Chiţu, în varstă de 22 de ani, a fost achiziţionat de Valenciennes vara trecută de la Viitorul Constanţa. Echipa PAS Giannina ocupă locul 13 în campionatul Greciei.

Delegaţie record la Soci
 

Echipa SUA pentru Jocurile Olimpice de la Soci va cuprinde un număr de 230 de sportivi la 15 discipline, aceasta fiind cea mai numeroasă delegaţie americană din istoria jocurilor de iarnă. Delegaţia va fi formată din 125 de sportivi şi 105 sportive, între care vedetele schiului Mikaela Shiffrin şi Bode Miller. Cu această echipă, cea mai numeroasă trimisă vreodată de o ţară la JO de iarnă, SUA speră să atingă şi chiar să depăşească bilanţul de la Vancouver, unde a caştigat 37 de medalii, dintre care 9 de aur.   Totuşi, din echipa SUA vor lipsi şi nume mari, precum Lindsey Vonn (schi alpin), Evan Lysacek (patinaj artistic) şi Apolo Ohno (short track). Vonn şi Lysacek sunt accidentaţi, iar Ohno s-a retras din activitate. Cea mai tanără componentă este Maggie Voisin, la freestyle, care are doar 15 ani, în timp ce cea mai în varstă este Ann Swishelm, 46 de ani, din echipa de curling. Două surori gemene, Jocelyne şi Monique Lamoureaux, se află în echipa de hochei, unde este şi Amanda Kessel, sora lui Phil Kessel, selecţionat în echipa masculină.

Tot bătranul Pirlo!

Conducătorul de joc al echipei Juventus Torino, Andrea Pirlo, a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului 2012-2013 din campionatul Italiei. "Voturile vin de la colegii mei, este extraordinar. Sigur voi rămane la Juve", a declarat Pirlo.Pirlo a primit premiul la gala sindicatului jucătorilor italieni (AIC). În echipa anului figurează şi fostul atacant al formaţiei Napoli, Edinson Cavani, transferat la Paris Saint-Germain vara trecută pentru 65 de milioane de euro. Echipa sezonului este următoarea: Handanovici (Inter Milano) - Maggio (Napoli), Barzagli (Juventus), Chiellini (Juventus), De Sciglio (AC Milan) - Vidal (Juventus), Pirlo (Juventus), Valero (Fiorentina) - Cavani (Napoli/PSG), Di Natale (Udinese), Balotelli (AC Milan).


Balotelli nu se astampără

Atacantul formaţiei AC Milan, Mario Balotelli, a fost amendat cu 10.000 de euro de către judecătorul sportiv, pentru gesturile obscene la adresa fanilor echipei Cagliari, la meciul de duminică, din campionatul Italiei.  Mario Balotelli a marcat golul egalizator al echipei AC Milan, în minutul 87, iar apoi a făcut gesturi obscene la adresa fanilor de la Cagliari, fiind avertizat de arbitrul meciului şi calmat cu greu de coechipierul său Kaká. În urma cartonaşului primit, Balotelli va fi suspendat etapa următoare.De asemenea, judecătorul sportiv Gianpaolo Tosel a decis ca echipa Cagliari să joace un meci fără spectatori, după ce suporterii au scandat insulte rasiste la adresa lui Balotelli.  În meciul de duminică, AC Milan s-a impus, cu scorul de 2-1.

20 de milioane pentru Cabaye

Grupările Paris Saint-Germain şi Newcastle au ajuns la un acord pentru transferul mijlocaşului francez Yohan Cabaye, anunţă presa engleză. Cabaye a fost transferat de Newcastle de la OSC Lille în iunie 2011 pentru cinci milioane de euro.  Potrivit presei engleze, PSG va plăti 20 de milioane de euro pentru achiziţionarea lui Cabaye. La finalul săptămanii trecute, Newcastle a refuzat 17 milioane de euro de la PSG pentru Cabaye, al cărui contract expiră în iunie 2016.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.