Sport

Şcolile de pe Valea Rîmnicului s-au întrecut la Cupa „24 ianuarie“

Dan Chiriac
27 ian 2014 946 vizualizări
întrecerile au avut loc în sala de sport din Dumitreşti u competiţia a fost organizată de ISJ Vrancea, în colaborare cu AJF Vrancea

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea şi catedra de educaţie fizică şi sport din comuna Dumitreşti au organizat ediţia din acest an a Cupei „24 ianuarie” la fotbal, întrecere organizată pentru elevii claselor 5-8 din comunele de pe Valea Rîmnicului. Au răspuns invitaţiei echipe din şase localităţi (Bordeşti, Jitia, Vintileasca, Chiojdeni, Coroteni şi Dumitreşti), formaţii alcătuite din fete şi băieţi. Întrecerea s-a desfăşurat în sala de sport a şcolii din comuna Dumitreşti şi s-a bucurat de prezenţa a multor tineri pentru care sportul înseamnă un mod de viaţă. În întrecerea fetelor, podiumul a fost ocupat de: 1. Şcoala Bordeşti (profesor Aurel Şelaru); 2. Şcoala Coroteni (profesor Liliana Toader Botan); 3. Şcoala Vintileasca (profesor Costel Stancu). În întrecerea masculină, pe primul loc s-a situat echipa şcolii din comuna Dumitreşti (profesori Ion Dumitru şi Andrei Cosmin Pioară). Competiţia desfăşurată în comuna Dumitreşti face parte din calendarul competiţional al Inspectoratului Şcolar Vrancea, iar AJF Vrancea a acordat premii în mingi formaţiilor aflate pe podium. AJF Vrancea a fost reprezentată la această competiţie la preşedintele Dan Dumitru, care a vrut să ia legatura direct cu profesorii din zonă în vederea implementării în judeţul Vrancea a celor două proiecte venite de la UEFA, respectiv, „Fotbal şi feminitate“ şi „Integrarea romilor în comunitate prin fotbală”. “Noi vom demnara aceste acţiuni în luna aprilie şi aşteptăm profesorii de sport să ne sprijine“, a spus Dan Dumitru, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Vrancea.

Copiii defavorizaţi, în atenţia UEFA

Cele două proiecte sunt acţiuni prevăzute la capitolul Grassroots şi sunt implementate de UEFA prin federaţiile naţionale şi membrii asociaţi ai acestora. Prin aceste acţiuni, UEFA întoarce o parte din veniturile obţinute la competiţiile de fotbal profesionist spre categoriile de copii defavorizaţi sau izolaţi din întreaga Europă. AJF Vrancea a mai derulat în primăvara anului 2013 astfel de acţiuni prin care a reuşit să aducă bucuria în sufletul a peste 300 de copii vranceni din centrele de incluziune socială şi nu numai de pe raza judeţului. “Atunci am oferit copiilor 200 de mingi şi tot atatea tricouri, medalii şi diplome la diferite concursuri. Anul acesta sperăm ca fondurile alocate celor două programe să depăşească pe cele de anul trecut. Pentru acest lucru avem nevoie de preocuparea mai serioasă a tuturor celor care reprezintă fotbalul în judeţul Vrancea precum şi de colaborarea mai bună a profesorilor de educaţie fizică şi sport”, a mai adăugat preşedintele AJF. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.