Sport

Ieşencele au fost mai bune!

Dan Chiriac
26 ian 2014 538 vizualizări
CSM Focşani 2007 - Ştiinţa Miroslava 1-3 (23-25, 13-25, 25-21, 14-25), în derby-ul rundei în Divizia A 2 de volei fete Starea vremii a pus în pericol şi desfăşurarea derby-ului Diviziei A 2 de volei feminin.

Numai că echipa din Mirosalva a făcut deplasarea la Focşani încă de vineri după-amiază, atunci cand starea vremii a permis deplasarea de la Iaşi pană la Focşani. Delegaţia oaspete era mult mai îngrijorată însă de modul în care se va întoarce acasă după derularea jocului. Ninsoarea abundentă dădea bătăi de cap delegaţiei din Iaşi. Problemele organizatorice nu au apărut însă şi în terenul de joc, acolo unde ieşencele au fost mai bune decat CSM Focşani 2007. Cel puţin în acest joc, Ştiinţa Miroslava a arătat că merită primul loc în clasament. Chiar dacă nu par a avea o echipă ce poate face faţă în prima ligă, ieşencele au arătat un plus în jocul de sambătă faţă de gazde. Chiar dacă au pierdut-o pe una dintre jucătoarele din Bulgaria la începutul setului doi, impresia generală a fost că CSM-ul nu a arătat tot ce poate în acest joc. Fetele Focşaniului aveau de luat o revanşă, sâmbătă, în Sala Polivalentă, în faţa Ştiinţei Miroslava Iaşi, după înfrângerea din tur. Partida cu ieşencele era, totuşi, înainte de orice, de evaluare a posibilităţilor reale în faţa unei adversare în disputa pentru promovare. Oaspetele au început făcând punct după punct şi au defilat în primul set până la 16-4 în faţa unei echipe aproape inerte, incapabilă parcă să reacţioneze la serviciile adversarilor, să paseze măcar rezonal în pregătirea atacului, să se apere la fileu. După acest scor, focşănencele au prestat un joc aproape de potenţialul lor şi au ajuns până la 22-23, dar ieşencele, foarte pragmatic în finalurile de set, s-au impus cu 25-23.
Accidentarea care a dat peste cap tot jocul
Setul al doilea a mers ceva mai bine pentru gazde care au ţinut aproape până la 8-11, după care ridicătoarea Zlatina Shtarbanova s-a accidentat suficient de grav pentru a nu mai putea intra în teren până la finalul meciului. Mecanismul formaţiei focşănene care, oricum, nu funcţiona foarte bine, s-a dereglat aproape decisiv şi oaspetele au câştigat setul: 25-13. În setul al treilea, poate, şi pe fondul relaxării oaspetelor, CSM Focşani 2007 a evoluat cu o anumită dezinvoltură, a dominat jocul şi a câştigat cu 25-21, dând senzaţia că are capacitatea de a întoarce cursul scorului, aşa cum o făcuse cu o săptămâna înainte la Piteşti. Începutul setului patru a fost, însă, identic – şi ca joc şi ca evoluţie a scorului, celui din primul set. S-a ajuns foarte repede la 1-8, după care nu mai era nimic de făcut. Scor final 14-25 în set şi 1-3 în meci. Urmează, sâmbăta viitoare, un nou joc dificil, la Rîmnicu Vîlcea. Cele două formaţii au avut următoarea componenţă:
CSM Focşani 2007: Georgia Cristina Botezatu, Rositsa Kirilova, Elena Mogozsan, Ana Maria Cimpoeşu, Zlatina Shtarbanova, Romina Coman, Mihaela Taşkiran, Alexandra Blaga, Alexandra Bîrgăoanu, Alexandra Ciucă, Ana Boantă, Mihaela Cîrlan.
Ştiinţa Miroslava Iaşi: Andrada Koszte, Ştefana Petrescu, Andreea Arhip, Daniel Shapira, Andra Ibănescu, Cătălina Pobozniuc, Ana Pal, Ana Delescu, Raluca Pichiu, Simona Filip, Tatiana Diaconiţa. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.