Sport

Şansă de necrezut pentru băieţii lui Pavel

Ziarul de Vrancea
20 ian 2014 424 vizualizări
Consideraţi favoriţi în întalnirea de Cupa Davis cu Romania, ucrainenii nu îi vor avea în lot pe cei mai buni jucători ai săi

Echipa de tenis a Romaniei, care va întalni Ucraina în primul tur al grupei I, zona Euro-Africană a Cupei Davis, îi va avea în componenţă pe Adrian Ungur, Victor Hănescu, Marius Copil, Horia Tecău şi Patrick Ciorcilă, în timp ce căpitan nejucător va fi Andrei Pavel, anunţă Federaţia Romană de tenis. Se observă din nou lipsa din echipă a lui Florin Mergea, cel de-al doilea jucător roman de dublu.
Totodată şi ucrainenii şi-au anunţat lotul, din care vor lipsi cei mai buni jucători ai lor: Serhi Stahovski (56 ATP) şi Oleksandr Dolgopolov (82). În schimb, va fi prezent, Serhi Bubka, fiul recordmanului mondial al săriturii cu prăjina. Tanărul Bubka nu a jucat niciun meci anul trecut după ce, în noiembrie 2012, a căzut de la etajul III al unui imobil din Paris, în timp ce tatăl său se afla la Bucureşti, cu ocazia Centenarului Federaţiei Romane de Atletism. De atunci, el a reînvăţat să meargă, apoi a reluat antrenamentele şi abia anul acesta a revenit în circuit, fiind eliminat în primul tur al calificărilor de la Australian Open. De altfel, el nici nu mai are clasament. Alături de Serghei Bubka jr, din echipa Ucrainei mai fac parte Ilia Marcenko (162), Denis Molcianov (300) şi Vladislav Manafov (600).
În aceste condiţii, şansele Romaniei de a se califica în turul II cresc simţitor. Întalnirea va avea loc în perioada 31 ianuarie-2 februarie în Ucraina.
Romania şi Ucraina se vor întalni pentru a doua oară în Cupa Davis, după ce în 2010 "tricolorii" s-au impus pe teren propriu cu scorul de 3-1, tot în grupa I.
Dacă va trece de Ucraina, Romania va întalni în turul doi, pe teren propriu, reprezentativa Suediei, care nu are adversar în primul tur. Suedia nu mai este o forţă în Cupa Davis, după retragerea lui Robin Söderling, jucător de top 10 acum patru ani. Dacă va caştiga întalnirile cu Ucraina şi Suedia, Romania va juca în play-off-ul pentru Grupa Mondială.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.