Sport

S-a încheiat nebunia

Ziarul de Vrancea
20 ian 2014 627 vizualizări
Calificată pentru prima dată în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam, Simona Halep a fost învinsă de o manieră categorică de către micuţa Dominika Cibulkova şi a părăsit Australian Open, odată cu principala favorită rămasă, Viktoria Azarenka, bătută cu fulgi cu tot de poloneza Radwanska * în turneul masculin, bulgarul Grigor Dimitrov i-a scos peri albi lui Nadal


Simona Halep a decepţionat în sferturile de finală ale Australian Open şi a ratat calificarea în penultimul act, deşi era considerată favorită în partida cu slovaca Dominika Cibulkova, cel puţin prin prisma topului WTA. Chiar din primele game-uri ale întalnirii s-a văzut clar că nu e ziua Simonei. Miniona jucătoare din Slovacia, cu doi ani mai în varstă, a ştiut să anihileze jocul Simonei, compensand deficitul de gabarit cu o deplasare necontenită în teren şi cu lovituri tăiate, bine plasate în teren. Pe langă faptul că Simona n-a mai putut dicta ritmul partidei, ca în alte întalniri, ea a păcătuit şi prin serviciile moi şi imprecise. Simona a dat semne de trezire la 4-1 pentru Cibulkova, a realizat un break, anihilat imediat de adversară şi setul s-a încheiat cu 6-3 pentru jucătoarea care a eliminat-o pe Şarapova. În setul al doilea, nu s-a mai văzut o revenire a romancei, ca în meciurile cu Lepchenko şi Jankovic. Simonei nu i-a ieşit nimic încă din start şi a cedat complet lupta: 3-6, 0-6 într-o oră de joc. Cu toată deziluzia înfrangerii, prestaţia Simonei Halep la Australian Open este remarcabilă şi, dacă ne gandim la obiectivul propus, el a fost îndeplinit calificarea în sferturi. Regretul provine doar din faptul, că în condiţiile celorlalte rezultate din turneul feminin, era loc de mai mult. De pildă, după eliminarea Serenei şi a Şarapovei, ieri, în cel de-al doilea sfert disputat, a ieşit din concurs şi a doua favorită a turneului, Viktoria Azarenka (Belarus), de nerecunoscut şi ea în întalnirea cu poloneza Agnieszka Radwanska (nr. 5), aflată într-o formă de zile mari. "Aga", învinsă anul trecut la Roma de către Simona, a caştigat cu scorul de 6-1, 5-7, 6-0 şi o va întalni în semifinale pe Dominika Cibulkova. Azarenka este caştigătoarea ultimelor două turnee de la Melbourne, iar în ediţia actuală nu pierduse niciun set, pană la meciul cu Radwanska. Reamintim, cealaltă semifinală la simplu feminin, este Li Na (China, nr. 4) - Eugénie Bouchart (Franţa).

Zvon confirmat: Simona va avea antrenor belgian

Culmea este că Simona Halep s-a plans de emoţii în acest joc, tocmai ea la care mentalul era punctul forte: "Pur şi simplu nu am putut juca astăzi. Am avut emoţii, foarte mari emoţii şi nu mi le-am putut controla. Înainte de meci am fost foarte nervoasă, nu am simţit mingea, nu m-am putut mişca şi nu am putut juca. Însă Dominika a jucat foarte bine, loveşte puternic şi se mişcă foarte mult. Pot spune că s-a simţit şi lipsa de experienţă. Parcă nu am pregătit meciul foarte bine, am fost lipsită de concentrare, nu m-am putut relaxa şi nu m-am putut bucura de joc. Dar, trebuie să fiu optimistă şi să iau acest rezultat ca pe ceva bun. Mă gandesc că voi mai avea şanse să joc în sferturi la Grand Slam-uri. Dar trebuie să muncesc mult. Vreau să fiu mai bine pregătită pentru meciurile mari", a declarat Halep.
Se pare, însă, că Simona a făcut o greşeală cand a decis să concureze un timp fără antrenor. Managerul ei, fosta caştigătoare de Grand Slam, Virginia Ruzici, a reuşit s-o convingă că trebuie să aibă un tehnician langă ea, iar zvonurile privitoare la discuţiile cu antrenorul belgian Wim Fissette, care a pregătit-o, printre altele, pe Kim Clijsters (imediat după revenirea în circuit", se apropie de realizare: "Managerul meu a vorbit cu el, la Paris ne vom întalni pentru prima oară. Ştiu că a lucrat cu Kim Clijsters şi Sabine Lisicki. Îl voi cunoaşte şi vom vedea ce se va întampla", a adăugat romanca, care va participa săptămana viitoare la Open-ul "Gaz de France" din Paris.

În turneul masculin, s-au disputat două meciuri de înalt nivel. Tanărul star în ascensiune din Bulgaria, Grigor Dimitrov (nr. 22) i-a creat mari emoţii liderului mondial Rafael Nadal. Jocul lui Dimitrov a fost o încantare, în unele momente l-a dominat pe iberic, dar lipsa de experienţă l-a făcut să clacheze în momentele cheie: tie-break-urile din seturile II şi III şi jocul final. Nadal a caştigat, în cele din urmă, cu 3-6, 7-6, 7-6, 6-2, dar în cel de-al doilea tie-break a avut două mingi de meci înainte de a pierde cu 7-9. În celălalt meci, Roger Federer şi-a confirmat revenirea aproape de forma maximă, caştigand cu 6-3, 6-4, 6-7, 6-3 în faţa britanicului Andy Murray. Deci, finala clasică din urmă cu puţini ani, "Roger-Rafa" se joacă în semifinale, învingătorul urmand a înfrunta în ultimul act pe Tomas Berdych sau Stanislas Wawrinka.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.