Sport

Surprizele nu contenesc la Melbourne

Ziarul de Vrancea
21 ian 2014 543 vizualizări
Ana Ivanovic a asigurat prezenţa în Top 10 a Simonei Halep, după înfrangerea în faţa tinerei canadience, Eugénie Bouchard * Stanislas Wawrinka a detonat bomba turneului, eliminandu-l pe al doilea tenisman al lumii, Novak Djokovic

În aşteptarea meciului Simona Halep - Dominika Cibulkova, care s-a disputat în cursul nopţii trecute, amatorii de tenis de la noi s-au delectat în cursul zilei de ieri, cu meciurile din primele sferturi de finală la feminin şi masculin. Primul meci de fete n-a avut istoric. Chinezoaica Li Na (32 de ani, 4 WTA), jucătoare de mare talent, dar cu fluctuaţii, a prins una dintre zilele ei bune şi a înfrant rezistenţa aprigei italience Flavia Pennetta, cu 6-2, 6-2. Surpriza a venit de la al doilea meci din partea canadiencei de numai 19 ani, Eugénie Bouchard. "Gennie" a dispus de Ana Ivanovic (Serbia, 14 WTA) cu 5-7, 7-5, 7-5. Învingătoare în optimi asupra marii favorite Serena Williams, Ana a trecut în numai două zile de la bucurie la amar, însă vestea aceasta o poate bucura pe Simona Halep, întrucat jucătoarea din Serbia era singura care îi putea periclita prezenţa în Top 10. În funcţie de rezultatele următoare ale Simonei, ea poate avansa chiar şi mai mult în ierarhia celor mai bune jucătoare de tenis din lume. Eugénie Bouchard a devenit prima jucătoare canadiană ajunsă în semifinale la Australian Open şi a doua în semifinale de Grand Slam, după Carlett Bassett în 1984 la US Open. Gennie va juca în semifinală cu Li Na, într-un duel al generaţiilor. Li Na a fost singura asiatică învingătoare într-un Grand Slam (Roland Garros 2011), avand la activ şi două finale australiene (2011, 2013). Cealaltă semifinală a fost decisă de meciurile Halep - Cibulkova şi Viktoria Azarenka - Agnieszka Radwanska, partide care s-au jucat în cursul nopţii.
Marea surpriză n-a fost eliminarea Anei Ivanovic ci a apărut în turneul masculin. Novak Djokovic, al doilea favorit şi cvadruplu campion la Melbourne (neînvins de patru ani la Australian Open) a fost eliminat de către un jucător care bate hotărat în poarta topului 3 ATP, elveţianul Stanislas Wawrinka. Cei doi s-au mai întalnit anul trecut într-o semifinală la US Open, la fel de aprigă, caştigată atunci de sarb.
Începutul jocului prefigura un succes mai facil al lui "Nole": 6-2 în primul set. Prea sigur de victorie, Djokovic a pierdut următoarele două manşe cu 4-6, 2-6. Crispat pană atunci, "Nole" şi-a dat drumul în setul al patrulea, a realizat break-ul decisiv la 3-3  şi a caştigat cu 6-3. În manşa decisivă Djokovic a fost primul care a caştigat contra serviciului, la 2-1, dar şi-a pierdut avantajul după o serie de greşeli incredibile pentru el. Meciul a fost întrerupt de ploaie la 5-5 şi 40-15 pe serviciul lui Wawrinka. S-a intrat în prelungiri, iar Wawrinka a profitat de o nouă cădere a liderului mondial: 2-6, 6-4, 6-2, 3-6, 9-7 după patru ore de joc.Wawrinka va juca împotriva cehului Tomas Berdych (nr.7), o semifinală neaşteptată, însă cehul a arătat o formă deosebită la acest turneu, nepierzand niciun set pană la partida cu David Ferrer (Spania, nr. 3), pe care l-a învins cu 6-1, 6-4, 2-6, 6-4. Tomas Berdych a devenit al 23-lea jucător din era Open şi al doilea ceh după Ivan Lendl care a atins faza semifinalelor în toate cele patru turnee de Grand Slam. Astăzi se dispută celelalte două sferturi, Rafael Nadal (Spania) - Grigor Dimitrov (Bulgaria) şi (un veritabil şoc) Andy Murray (Marea Britanie) - Roger Federer (Elveţia).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.