Sport

Bate vant proaspăt la Liga lui Gino

Ziarul de Vrancea
20 ian 2014 516 vizualizări
In locul lui Alexandru Boc şi Robi Urs, a fost adus la LPF un vicepreşedinte executiv german, Robert Pongracz * Vasile Avram n-a avut voie să-şi prezinte programul de candidatură la preşedinţia FRF, în cadrul Adunării Generale a Ligii * Comisiile vor trece de la 1 februarie la LPF

În cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, desfăşurată ieri, s-au luat cateva decizii importante. Primul eveniment înregistrat a fost acela că nu i s-a permis fostului preşedinte al CCA, Vasile Avram, să-şi prezinte programul de candidatură la preşedinţia FRF. La întrunire a fost prezent în calitate de invitat actualul preşedinte al FRF, Mircea Sandu. Printr-un comunicat, LPF a motivat astfel această decizie:  "Domnul Vasile Avram nu poate avea un tratament preferenţial în faţa membrilor Adunării Generale faţă de ceilalţi candidaţi la preşedinţia FRF, iar conducerea Ligii nu vrea să se implice în respectivele alegeri. Chiar şi în acest caz, dacă unul sau mai mulţi dintre candidaţii la preşedinţia FRF şi-ar fi mărturisit intenţia de a-şi promova programul electoral, el sau ei ar fi trebuit să anunţe din timp conducerea LPF, pentru ca astfel aceasta să poată lua o decizie, informată fiind de respectivul demers şi nu pusă în faţa faptului implinit", se arartă în comunicatul LPF.
Apoi, preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a făcut un anunţ surpriză: noul vicepreşedinte este un german, Robert Pongracz. În varstă de 33 de ani, Pongracz. a fost director în cadrul UEFA şi şef al departamentului de relaţii internaţionale la liga profesionistă spaniolă. El vorbeşte romana (cu accent ardelenesc), engleza, spaniola, franceza şi italiana.  Pană în prezent, vicepreşedinţi ai LPF erau Alexandru Boc şi Iosif Robi Urs. "Pană acum LPF avea doi vicepeşedinţi care nu erau executivi. Acum are un vicepreşedinte executiv. Aici nu am găsit o organigramă cu fişa postului, aşa că Adunarea Generală a aprobat organigrama propusă. Erau doi vicepreşedinţi la Ligă care luau un salariu dar nu făceau nimic. Şi eu am zis că mai bine facem un vicepreşedinte executiv şi să pună umărul la treabă. Cei vechi nu aveau fişa postului să îmi spună ce fac. Am vorbit cu Sandu Boc şi mi-a zis că bea cafele, citea ziarul şi pleca acasă", a declarat Iorgulescu într-o conferinţă de presă.  La randul său, Robert Pongracz, a menţionat va încerca să schimbe imaginea instituţiei în lume: "Liga Profesionistă de Fotbal din Romania nu este percepută în niciun fel în străinătate pentru că nu este. Tocmai asta o să încerc eu să schimb. Să participăm şi noi ca alte Ligi în foruri europene şi aşa mai departe. O să deschidem porţile Romaniei pentru oricine", a spus Pongracz. Valeriu Argăseală, preşedintele CA al clubului Steaua a fost reales pentru un nou mandat în Comitetul Executiv, din partea echipelor de Liga I. Valeriu Argăseală a fost votat de 11 cluburi, în timp ce Dinu Gheorghe (Astra Giurgiu) a primit doar şase voturi. Singurul club care nu a votat a fost Pandurii Targu Jiu, deoarece Marin Condescu a plecat mai devreme din şedinţă. Celălalt reprezentant al Ligii I în Comitetul Executiv al FRF este Ioan Horoba (Gaz Metan Mediaş).
Totodată, Gino Iorgulescu, a anunţat că în cadrul Adunării Generale a ligii s-a decis refacerea convenţiei cu FRF privind comisiile jurisdicţionale, astfel că acestea nu vor mai funcţiona la ligă, membrii lor fiind revocaţi.  "Comisiile nu vor mai funcţiona la LPF, exista o problemă, dacă ajungeai la TAS, pierdeai, pentru că acolo nu erau recunoscute şi atunci am decis să le cedăm", a declarat Iorgulescu. Comisiile vor mai funcţiona în cadrul LPF numai pană la 1 februarie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.