Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Cristea nu şi-a reziliat contractul cu Steaua

Ziarul de Vrancea
20 ian 2014 803 vizualizări
Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a declarat, ieri, că înţelegerea dintre campioana Romaniei şi Adrian Cristea nu a fost încă reziliată, deşi mijlocaşul a semnat deja un contract pană în vară cu gruparea israeliană Maccabi Petah Tikva.

"Cand se întoarce, o să-l întreb şi eu de ce a plecat, cum a plecat, dacă a semnat de ce nu a răspuns la telefon. El nu şi-a reziliat contractul cu Steaua şi nu ştiu să-i fi dat cineva acordul, dar pentru că el nu a fost în pregătire, poate să meargă să-şi negocieze situaţia. Poate că el avea de gand să rezilieze contractul înainte şi nu a mai avut timp să vină, dar sunt lucruri care se pot discuta, pentru că noi suntem de acord să încheiem pe cale amiabilă acest contract pe care îl avem", a spus Argăseală. Valeriu Argăseală a afirmat că Steaua nu va cere suspendarea jucătorului, deoarece se dorea rezilierea contractului.

Spadasinele, învingătoare la Doha

Echipa feminină de spadă a Romaniei, formată din Ana Maria Branză, Simona Pop, Maria Udrea şi Raluca Sbarcia, a caştigat concursul de la Doha (Qatar), prima etapă a Cupei Mondiale din 2014. După un prim tur liber, Romania a trecut în optimi de Polonia, în sferturi a învins Estonia (scor 45-44), iar în semifinale a trecut de Statele Unite ale Americii (scor 26-25). În finala competiţiei, Romania a învins, cu scorul de 19-18, reprezentativa Chinei. În proba individuală feminină, Ana Maria Brînză s-a oprit în sferturi. Ea a învins-o în primul tur pe Diana Bazarbaeva (SUA), cu 15-5, cu 4-3 pe chinezoaica  Sun Yiwen, iar în optimi a dispus cu 9-8 de rusoaica Violetta Kolobova, pierzand cu 7-8 la unguroaica Julia Revesz şi clasandu-se pe locul V . Victoria a revenit elveţiencei Tiffany Geroudet, cu 15-10 în faţa estonienei Julia Beljajeva.

Eva va fi portdrapelul

Biatlonista Eva Tofalvi s-a calificat la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci şi va fi portdrapelul Romaniei la festivitatea de deschidere a competiţiei, informează COSR. Tofalvi, aflată la a cincea participare la JO, va fi portdrapel pentru a doua oară consecutiv. Eva Tofalvi, în varstă de 35 de ani, şi-a asigurat participarea la Soci în cadrul etapei a şasea a Cupei Mondiale de biatlon, care a avut loc la Anthloz, în Italia. în ultima cursă individuală înaintea Jocurilor Olimpice, sportiva din Miercurea Ciuc a terminat pe locul 25 proba de urmărire, saltul de 16 locuri în raport cu proba de sprint din urma cu cateva zile aducandu-i punctele de care avea nevoie pentru a fi prezentă la JO. La Jocurile Olimpice, Eva Tofalvi s-a clasat de două ori pe locul 11, la Nagano, în 1998, şi la Vancouver, în 2010, de fiecare dată în proba individuală de 15 kilometri

"Bute nu e terminat"

Preşedintele GYM, Yvon Michel, a declarat că Lucian Bute, pe care unul dintre pugiliştii reprezentaţi de el, Jean Pascal, l-a învins în week-end, face parte din elita mondială şi este "departe de a fi terminat", informează Le Devoir. "Acest băiat este departe de a fi terminat. El face parte din elita mondială. A fost învins de un pugilist de nivel superior, care s-a pregătit mai bine ca niciodată. Bute a primit sambătă lovituri care pe alţii i-ar fi doborat", a spus promotorul lui Jean Pascal. Yvon Michel nu a exclus varianta unei revanşe: "Am spus mereu că un meci revanşă are loc atunci cand acest lucru este dorit de public. Atunci cand reţeaua HBO va spune că doreşte şi publicul de asemenea, ne vom adapta circumstanţelor".

Un venezuelean, în probe la Botoşani

Directorul sportiv al clubului FC Botoşani, Anton Heleşteanu, a declarat că atacantul venezuelean Jorge Luis Ruiz se află în probe la gruparea botoşăneană. "Suntem în continuare în căutarea unui atacant. O soluţie pentru noi ar putea fi venezueleanul Jorge Luis Ruiz, care a venit în probe la noi. Nu l-am putut vedea la lucru în amicalul cu Debrecen deoarece s-a accidentat uşor. El va rămane alături de echipă pană la finalul stagiului de pregătire de la Băile Felix, cand vom lua o decizie. Sperăm ca în următoarele două meciuri amicale să-l putem folosi. Dacă va fi jucătorul de care avem nevoie, el va semna cu noi", a spus Heleşteanu. Jorge Luis Ruiz are 25 de ani, joacă pe postul de atacant sau de mijlocaş ofensiv, şi a evoluat de-a lungul carierei la formaţiile venezuelene Ateltico El Vigia, Yaracuyanos, FC Angostura, CD San Antonio, FC Tucanes. în 2013, a semnat cu ACS Poli Timişoara, pentru care a jucat doar în două etape, timp de 35 de minute.

Candidat surpriză la preşedinţia FIFA

Francezul Jerome Champagne, în varstă de 55 de ani, fost adjunct al secretarului general al FIFA, şi-a anunţat, luni, la Londra, candidatura la preşedinţia forului fotbalistic mondial.  El este primul candidat oficial la şefia FIFA. Joseph Blatter, preşedintele în exerciţiu, a anunţat că va dezvălui dacă va candida pentru un nou mandat înainte de congresul FIFA din perioada 10-11 iunie, de la São Paulo.

Schimbare de antrenor la Sevilla

Tehnicianul Juan Carlos Garrido a fost demis, duminică, din funcţia de antrenor principal al echipei Betis Sevilla, la doar o lună şi jumătate după ce îl înlocuise pe Pepe Mel, a anunţat clubul spaniol. Juan Carlos Garrido, în varstă de 44 de ani, a fost numit în funcţie la 2 decembrie 2013, dar Betis Sevilla nu a reuşit nicio victorie sub comanda sa şi a rămas pe ultimul loc în campionatul Spaniei.  În locul său a fost numit Gabriel Humberto Calderon, care a semnat un contract pană la finalul sezonului, cu opţiune de prelungire în care menţinerii în prima ligă". Tehnicianul de 53 de ani, fost jucător şi antrenor la Caen, a evoluat la Betis între 1983 şi 1987. Ultima oară el a antrenat naţionala statului Bahrain.

De la atletism, la împins bobul

Atletele Lolo Jones şi Lauryn Williams au fost selecţionate în echipa americană de bob pentru Jocurile Olimpice de la Soci, a anunţat, duminică, federaţia americană. Jones şi Williams sunt două dintre cele trei împingătoare reţinute pentru Soci. În varstă de 30 de ani, Williams, triplă campioană mondială în 2005  a debutat în bob doar în această iarnă. Ea a participat la patru etape de Cupa Mondială şi a urcat de trei ori pe podium. Lolo Jones, 31 de ani, a disputat în această iarnă al doilea sezon la bob. Ocupanta locului IV la JO-2012 la 100 de metri garduri şi dublă campioană mondială la 60 metri garduri, ea s-a clasat de două ori pe podium în circuitul mondial în această iarnă. Cei trei piloţi vor fi Jamie Greubel, Elana Meyers şi Jazmine Fenlator. Componenţa echipajelor de două sportive va fi determinată la "o dată ulterioară", a anunţat federaţia americană.

Finala pentru Super Bowl

Echipele Denver Broncos şi Seattle Seahawks îşi vor disputa titlul Super Bowl 2014, în 2 februarie la New York, după ce s-au impus în finalele conferinţelor AFC, respectiv NFC. În finala conferinţei AFC, Denver Broncos a dominat New England Patriots, scor 26- 16, iar în finala NFC, Seattle a trecut de San Francisco 49ers, scor 23-17. Denver Broncos, condusă de Peyton Manning, va disputa al 7-lea Super Bowl din istorie, primul după 1999, data celui de-al doilea titlu. Manning, 37 de ani, va participa la al treilea SuperBowl, primul cu Denver, el avand în palmares un titlu suprem în 2007 cu Indianapolis Colts. Echipa Seattle Seahawks dispută al doilea Super Bowl din istorie, după ce în 2005 a fost învinsă de Pittsburgh Steelers.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.