Sport

Trebuie sa aducem linga echipa noi sponsori

Alex Smeu
18 dec 2006 964 vizualizări
Marian Brutaru, antrenorul CSM Focsani, spune, intr-un interviu acordat "Ziarului de Vrancea", ca pentru a reusi promovarea in Liga a II-a sprijinul autoritatilor nu este suficient. Echipa va avea nevoie de o pregatire centralizata, conditii de refacere si meciuri amicale. La finalul turului, CSM Focsani s-a clasat pe primul loc

Antrenorul Marian Brutaru a condus, impreuna cu Aurel Pastia, echipa-fanion in drumul sau spre primul loc la finalul turului, la opt puncte distanta de ocupanta locului doi, Ceahlaul II Piatra Neamt. Chiar daca seria din care facem parte este departe de a fi jucata, avantajul luat in tur si faptul ca va evolua pe teren propriu cu principalele contracandidate la promovare fac din CSM Focsani primul candidat la intrarea in esalonul doi fotbalistic. Antrenorii spun ca echipa are nevoie in continuare de sprijinul autoritatilor, de noi sponsori pentru a le asigura fotbalistilor conditii mai bune de pregatire, dar si de meciuri amicale. De asemenea, pentru retur mai este nevoie de doi jucatori cu profil ofensiv. Reporterii nostri au stat de vorba cu Marian Brutaru despre parcursul echipei, despre problemele acesteia si de ce ar avea nevoie fotbalistii pentru a se situa pe primul loc la si la finalul campionatului.


Reporter: Cum a fost prima jumatate a campionatului ?

Marian Brutaru: Asa cum se vede, sintem pe primul loc in clasament si pot spune sa aceasta prima jumatate de campionat a fost una buna pentru noi.

R: Dar de jucatori ?

M. B.: Cum era normal, jucatorii s-au impartit in mai multe categorii si aici ma refer la Manuel Ivanciu, Vali Toader, Viorel Craciun, Cristi Gurguiatu, Florin Sararu, Octavian Bucataru, Cristi Riscu si Marian Ungureanu, pe care ii felicit pentru profesionalismul de care au dat dovada la meciurile sustinute in acestu tur. De asemenea, sint multumit de juniorii Paul Alecsandrescu, Madalin Predoiu si Robert Radu pentru ambitia cu care au venit la echipa, pentru ca ei au venit dupa o pregatire in care le-au lipsit in totalitate meciurile. Nu trebuie uitat veteranul Petrica Ioan, care merita o mentiune speciala pentru felul in care si-a pus experienta in folosul echipei, pentru ca nu este usor sa joci fotbal la 38 de ani si, in acelasi timp, sa faci fata la nivelul

in care s-a jucat. Chiar daca acum este accidentat, Sorinel Popa merita si el o mentiune si astept de la el o responsabilitate mai mare pentru a face fata cu brio la orice echipa de divizia B. Si pe Cristinel Ionel, Vasile Feraru, Liviu Nechifor, Emilian Chivu, Dutu, Emil Burcacel ii apreciez pentru ca au dat dovada de rabdare si ambitie si m-am bazat pe ei de fiecare data cind a fost nevoie. Sint constient si de calitatile lui Mircea Lazar si Florin Stanciu care, dupa parerea mea, dupa un stagiu de pregatire vor deveni jucatorii pe care ii doresc la CSM.


"In fotbal banii reprezinta 80 % din conditii"


R: Trebuie luat in considerare avantajul de opt puncte pe care l-ati luat, insa credeti ca se putea mai mult ?

M. B.: Am mai spus lucrul asta cind am venit la echipa si am avut o discutie cu domnul presedinte Dan Dumitru, care mi-a confirmat ca problemele avute in primul an de participare in esalonul trei fotbalistic

au disparut si ca se doreste formarea unei echipe competitive cu jucatori vrinceni. Avantajul de opt puncte pe care il avem la acest final de tur arata ca obiectivul nostru a fost atins, mai mult de atit am devenit candidata principala pentru promovarea in Liga a 2-a.


R: Credeti ca autoritatile va vor sprijini in continuare in lupta voastra pentru promovarea in Liga a 2-a ?

M. B.: Nu e nici un secret ca si in fotbal banii reprezinta poate 80 % din conditiile care trebuiesc indeplinite pentru rezultate bune si implicarea consilierilor locali a fost una binevenita. Consider ca avem nevoie pentru retur de o pregatire centralizata de nivelul Ligii a 2-a, de conditii bune de refacere si recuperare, de jocuri amicale cu echipe puternice, poate de unul, doi jucatori cu profil ofensiv si pentru toate acestea avem nevoie de o baza financiara stabila si suficienta. Din cite stiu, se doreste si la nivelul municipiului ca echipa sa participe anul viitor in esalonul doi, asa ca sint convins ca vor asigura banii necesari pentru pregatiri.


"Ne asteapta un retur greu"


R: Daca veti promova in "B" credeti ca ve-ti face fata doar cu sprijinul Consiliului Local ?

M. B.: Daca vom accede in Liga a 2-a, sint convins ca vom face fata in ceea ce priveste valoarea jucatorilor si in a doua jumatate a campionatului poate vom aduce linga echipa noi sponsori. De asemenea, pentru promovarea in Divizia B astept sa isi faca treaba la fel de bine si cei care nu s-au vazut in acest tur, insa sint foarte importanti, este vorba de Ovidiu Rusu (presedinte), Nae Zait (organizator de competitii), Dan Datcu (maseur), Titi Rusu si Dan Ene (administratori). Vreau sa amintesc ca sprijinul Consiliului Local este

imperios necesar.


R: Ce va propuneti pentru returul din luna martie ?

M. B.: Mi-am propus deja o pregatire centralizata foarte buna dupa care o pregatire tactica care sa dea o forta mai mare ofensivei, pentru ca de acum ne asteptam la meciuri in care adversarii vor juca extrem de defensiv.


R: A afectat campionatul de futsal acest tur de Liga a 3-a ?

M. B.: Dupa parerea mea nu a prea afecat jucatorii de la futsal ba, din contra, cred ca a fost si este un lucru foarte bun deoarece a tinut baietii uniti si in afara stadionului si, asa cum s-a vazut din punct de vedere fizic, colegul meu Aurel Pastia a stiut cum sa dozeze efortul la antrenamente in asa fel incit sa termine turul pe primul loc.


R: V-a lipsit Sorinel Popa in aceste ultime sase etape ?

M. B.: Din pacate pentru accidentarea suferita, Sorinel Popa este un jucator cu calitati rare intre fotbalisti si consider ca daca devine un pic mai responsabil fata de el insusi are posibilitatea la fel ca si alti colegi de-ai lui sa evolueze pentru o formatie de prima liga.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.