Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Lupii, învinşi de şoimi

Ziarul de Vrancea
17 ian 2014 607 vizualizări
Echipa Lupii Bucureşti a fost învinsă, joi seară, în deplasare, cu scorul de 0-28 (0-18), de formaţia Newcastle Falcons, în etapa a şasea, ultima a grupei a treia din Amlin Challenge Cup

Punctele englezilor au fost obţinute din trei eseuri (dintre care unul de penalizare), trei lovituri de pedeapsă şi două transformări.  Într-un  alt meci, Brive (Franţa) a învins formaţia italiană Cammi Rugby Calvisano cu 31-9. Lupii Bucureşti a încheiat grupa pe locul III, cu zece puncte. Prima poziţie este ocupată de echipa Brive - 23 de puncte, urmată de Newcastle Falcons - 19 puncte. Ultima s-a clasat Calvisano - 2 puncte.

Tamaş a semnat cu Doncaster

Fundaşul Gabriel Tamaş, fără echipă din octombrie, cand a plecat de la CFR Cluj, va evolua pană la finalul acestui sezon pentru formaţia de ligă secundă engleză Doncaster Rovers, informează site-ul clubului din Doncaster. Dacă va primi certificatul internaţional de transfer, Tamaş ar putea juca în partida de astazi, cu Wigan. Gabriel Tamaş (30 de ani), care nu a jucat niciun meci în acest sezon, se pregăteşte de aproximativ o săptămană cu Doncaster. Doncaster Rovers ocupă locul 22, retrogradabil, în liga a doua engleză.

Szukala a făcut entorsă

Tehnicianul echipei Steaua, Laurenţiu Reghecampf, a declarat că fotbalistul Lukasz Szukala, care a părăsit terenul accidentat la amicalul cu Werder Bremen, scor 0-0, a suferit o entorsă şi că nu este vorba de o accidentare gravă. "Este important pentru noi să intrăm cat mai repede în ritm. Azi echipa a jucat mult mai bine, a fost altă atitudine şi încet încet o să ajungem la formă maximă. Szukala a suferit o entorsă. Nu este foarte grav, a călcat greşit. Cred eu că va sta o zi şi va reveni la antrenamente. Tătăruşanu va intra maine în antrenament normal cu echipa, la fel şi Iancu, nu avem accidentări grave", a spus Reghecampf la Digi Sport. Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a afirmat, tot la Digi Sport, că Szukala nu poate să calce cu piciorul accidentat. Formaţia Steaua a terminat la egalitate, joi, scor 0-0, cu echipa germană Werder Bremen, în al doilea meci amical din cadrul stagiului de pregătire din Spania. Szukala a jucat pană în minutul 31.

Marius Constantin s-a dus la Braşov

Directorul general al FC Braşov, Constantin Zotta a declarat, vineri, că gruparea pe care o conduce s-a înţeles cu fundaşul Marius Constantin, care va evolua cel puţin pană la vară pentru echipa braşoveană. "Ne-am întalnit cu Marius Constantin şi ne-am înţeles asupra unei reveniri la FC Braşov. El îşi doreşte foarte tare o revenire în fotbalul mare şi vrea să înceapă de acolo de unde a pornit drumul în fotbal, adică de la FC Braşov. Este un jucător care ne poate ajuta în îndeplinirea obiectivului", a spus Zotta.  Oficialul braşovenilor a mai adăugat că, începand de ieri, Cornel Ţălnar şi Florentin Petre se ocupă de pregătirea echipei. "Se ştie deja că noul staff al echipei este format din Cornel ţălnar şi Florentin Petre. Începand de astăzi, pe perioada următoare, cei doi se vor ocupa de antrenamentele echipei".

Messi a calificat Barcelona

Formaţia FC Barcelona s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Spaniei, după ce a învins, joi seară, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa Getafe, în manşa secundă a optimilor competiţiei. Golurile au fost marcate de Messi, în minutele 44 şi 63. Ciprian Marica a fost rezervă la Getafe. În tur, FC Barcelona s-a impus cu scorul de 4-0. În sferturile de finală ale Cupei Spaniei s-au mai calificat echipele Atletico Madrid, Racing Santander (liga a treia), Espanyol Barcelona, Athletic Bilbao, Real Madrid, Levante şi Real Sociedad.

A  murit boss-ul WBC

Mexicanul José Sulaiman, preşedintele World Boxing Council din 1975, a încetat din viaţă, joi, la Los Angeles, la varsta de 82 de ani, a anunţat WBC, pe site-ul oficial. Sulaiman era spitalizat din octombrie 2013, din cauza unor probleme cardiace. El fusese ales în noiembrie preşedinte pe viaţă al WBC. Fost boxer amator, Suleiman, născut dintr-o mamă siriană şi un tată libanez, a fost antrenor, arbitru şi promotor, înainte de a se alătura WBC, în 1968. Sub conducerea sa, WBC a luat numeroase măsuri pentru protejarea sănătăţii pugiliştilor, în special reducerea duratei meciurilor de la 15 la 12 runde, după decesul sud-coreeanului Kim Duk-Koo în ring, în 1983. "El i-a tratat pe toţi pugiliştii ca pe copiii săi. S-a luptat în fiecare zi a vieţii sale pentru îmbunătăţirea boxului şi a siguranţei în acest sport", se arată în comunicatul WBC.

Ciclist italian suspendat pentru dopaj

Comitetul Olimpic Italian (CONI) a decis, ieri, ca rutierul Alessandro Ballan, campion mondial în 2008, să fie suspendat doi ani pentru dopaj. Tribunalul CONI a precizat, într-un comunicat, că Ballan a încălcat articolul 2.2 al Codului Mondial Antidoping, sportivul fiind sancţionat pentru "folosire sau tentativă de folosire a unei substanţe interzise". Alessandro Ballan, care a caştigat titlul mondial la ciclism pe şosea în septembrie 2008, se află şi în atenţia justiţiei civile, în cadrul unei anchete a parchetului din Mantova ce vizează echipa Lampre. Ballan a concurat pentru Lampre în perioada 2004-2009.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.