Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Şi Max Nicu a fost repatriat

Ziarul de Vrancea
15 ian 2014 637 vizualizări
Mijlocaşul Maximilian Nicu a semnat un contract pe şase luni cu Universitatea Cluj. cu opţiuni din ambele părti.

 Max Nicu, născut la data de 25 noiembrie 1982, a jucat la SpVgg Unterhaching, Rot-Weiss Erfurt, Wehen Wiesbaden, Wacker Burghauses, Wehen Wiesbaden, Hertha BSC, SC Freiburg. El are bifate trei prezenţe în naţionala Romaniei. De asemenea, fundaşul dreapta Marius Mădălin Martac, de la Corona Braşov,  a semnat un contract pe o perioadă de un an şi jumătate.

Debut cu înfrangere pentru Mediaş

Singura echipă romanească de baschet masculin prezentă în faza optimilor FIBA Eurochallenge, Gaz Metan Mediaş, a pierdut primul meci din grupa I, în deplasare, cu echipa belgiană Antwerp Giants, scor 79-97 (38-49). Pentru echipa ardeleană au marcat  Bogavaci21 puncte, Marojevic 20, Shiloh 15, Kemp 10, Solopa 7, Tsiaras 4, Dumitru 2. Din grupa I mai fac parte Krasnîie Krîlia (Rusia) şi Tartu Rock (Estonia).  În cele patru grupe ale optimilor se vor juca meciuri în sistem tur-retur, între 14 ianuarie şi 25 februarie, Gaz Metan Mediaş urmand a juca în partida următoare pe teren propriu, în 21 ianuarie cu Krasnîie Krîlia. Turneul Final Four este programat între 25-27 aprilie 2014.

Reghecampf, suspendat o etapă

Antrenorul echipei Steaua, Laurenţiu Reghecampf, a fost suspendat pentru o etapă şi a primit o penalitate de 320 de lei de Comisia de Disciplină a LPF, pentru eliminarea din partida cu Astra Giurgiu, scor 1-1, disputat la 21 decembrie 2013. Clubul Astra Giurgiu a primit o penalitate de 7.500 de lei pentru incidentele de la aceeaşi partidă. Antrenorul echipei Concordia Chiajna, Ionuţ Chirilă şi preşedintele grupării Astra Giurgiu, Dinu Gheorghe, au primit cate o penalitate sportivă de cate 6.800 de lei pentru declaraţiile la adresa arbitrajelor. Plangerea înaintată de Astra Giurgiu împotriva managerului general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost respinsă.

LPF schimbă observatorii

Conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal va propune în cadrul Adunării Generale extraordinare din 20 ianuarie revocarea corpului actual de observatori şi organizarea unui nou examen pentru alcătuirea altui lot format din 27 de persoane. LPF îşi motivează decizia într-un comunicat de presă publicat, miercuri, pe site-ul oficial, în care menţionează că "îşi propune promovarea unui mediu fotbalistic integru, încurajand valorile şi spiritul de fair-play prin impunerea unor standarde profesionale şi de conduită şi prin asigurarea unor proceduri transparente de ocupare a funcţiilor de observator de joc". Data şi ora examenului pentru persoanele care doresc să obţină statutul de observator vor fi stabilite în cadrul Adunării Generale.

Ioniţă a fugit cu Astra

Antrenorul echipei Rapid, Viorel Moldovan, a declarat, ieri, că situaţia mijlocaşului Alexandru Ioniţă II este confuză, el precizand că jucătorul a lipsit de la reunire deoarece e plecat cu lotul formaţiei Astra Giurgiu în stagiul de pregătire din Spania. Tehnicianul susţine că transferul fotbalistului la Astra nu este încă realizat. "Alexandru Ioniţă a semnat cu Astra, dar ultimul cuvant îl are administratorul judiciar al clubului. Fără semnătura administratorului judiciar şi acordul consiliului credal nu ştiu dacă Ioniţă II se poate transfera. El nu a venit azi la reunirea echipei, din ce ştiu este plecat cu Astra în cantonament. De situaţia lui se va ocupa administraţia şi vom vedea dacă el este în continuare jucătorul Rapidului sau nu. Situaţia lui este puţin confuză, eu nu cunosc în detaliu ce s-a întamplat", a explicat Moldovan.

Arbitri la Cupa Mondială

Brazilianul Sandro Ricci se află printre arbitrii care vor oficia la Cupa Mondială din Brazilia, alături de englezul Howard Webb, olandezul Björn Kuipers sau portughezul Pedro Proença, a anunţat FIFA astăzi. Repartizarea brigăzilor de arbitri pe zone de calificare este următoarea: Asia (4 brigăzi, două rezerve), Africa (3 brigăzi, două brigăzi de rezerve), CONCACAF (trei brigăzi, două brigăzi de rezerve), America de Sud (cinci brigăzi, o rezervă), Oceania (o brigadă, o rezervă) şi Europa (nouă brigăzi, o rezervă). Englezul Howard Webb, olandezul Björn Kuipers, portughezul Pedro Proença, spaniolul Carlos Velasco, germanul Felix Brych, turcul Çuneyt Çakîr, suedezul Jonas Eriksson, sarbul Milorad Mazic, italianul Nicola Rizzoli şi norvegianul Svein Moen sunt arbitrii din Europa care vor oficia la centru la Cupa Mondială.  Pană la Cupa Mondială, arbitrii vor participa la trei seminarii, în februarie, în martie-aprilie şi cu zece zile înainte de începerea competiţiei.

Kim Yu-na vrea tripla olimpică

Campioana sud-coreeană la patinaj artistic Kim Yu-na a declarat, miercuri, că este "în formă bună" şi "încrezătoare", cu trei săptămani înainte de Jocurile Olimpice de la Soci, unde îşi va apăra titlul. "Regina Yu-na", care nu a participat la Grand Prix-uri în 2013 din caza unei accidentări la piciorul drept, a afirmat că speră să-i reuşească toate exerciţiile la Soci. "Sper să reuşesc tot ceea ce mi-am propus, să-mi reuşească toate exerciţiile repetate. Dacă voi reuşi, atunci cu siguranţă rezultatele vor veni şi voi putea să-mi închei cariera fără niciun regret", a declarat patinatoarea de 23 de ani, care se va retrage din activitate după Soci. Dacă îşi va păstra titlul olimpic, Kim va deveni a treia patinatoare din istorie care reuşeşte acest lucru, după norvegianca Sonja Henie  şi Katarina Wit (Germania).

Cadou pentru surioară

Sportiva americană Tracy Barnes a reuşit să se califice pentru Jocurile Olimpice la biatlon, însă a refuzat selecţia în echipa SUA, preferand să-i lase locul surorii sale gemene, Lanny, care nu a putut participa la calificări deoarece a fost bolnavă. Lanny s-a îmbolnăvit şi nu a putut participa la cursa de la Val Ridanna (Italia), unde Tracy a obţinut locul zece şi implicit calificarea la Jocurile Olimpice de la Soci, anunţă presa americană.  Tracy a decis însă să-i lase locul surorii sale: "Lanny a făcut un super sezon, ea este destinată să facă lucruri mari, merită să meargă la Soci". Lanny Barnes va participa astfel pentru a treia oară la JO de iarnă, după Torino în 2006 şi Vancouver în 2010. Tracy Barnes a participat la JO de la Torino, însă nu a reuşit să-şi asigure prezenţa şi la Vancouver.

Halterofilă suspendată pentru dopaj

Sportiva americană Sarah Robles, locul VII la haltere la Jocurile Olimpice din 2012 la categoria 75 de kilograme, a fost suspendată doi ani pentru dopaj, a anunţat, ieri, Agenţia Americană Antidoping (USADA). Robles, în varstă de 25 de ani, a fost depistată pozitiv cu steroizi anabolizanţi la încheierea unui antrenament în iunie 2013, iar analiza B a confirmat prezenţa acestei substanţe. Sarah Robles a justificat prezenţa steroizilor prin faptul că urma un tratament contra sindromului Stein-Leventhal.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.