Sport

Avram, următorul la vorbitor

Ziarul de Vrancea
15 ian 2014 642 vizualizări
Fostul preşedinte al CCA şi-a lansat ieri candidatura la preşedinţia FRF, cu un atac dur asupra lui Gică Popescu şi a cumnatului său

Fostul preşedinte al CCA, Vasile Avram, care şi-a lansat oficial, ieri, candidatura la preşedinţia FRF, precum şi programul pe care doreşte să-l implementeze, a declarat că nu are nevoie de susţinerea unui "clan de impresari", făcand astfel referire la contracandidatul său Gheorghe Popescu. Vasile Avram sugerează că Gheorghe Popescu, un apropiat al lui Victor şi Ioan Becali, ar putea duce fotbalul romanesc în sfera de influenţă a celor doi fraţi impresari. "Cand voi fi preşedinte, îi voi respecta pe toţi la fel. Consider că activitatea îndelungată pe care am avut-o pe plan profesional mă recomandă pentru funcţia de preşedinte al FRF. Candidez pentru că vreau ca fotbalul romanesc să caştige de la mic la mare. Nu am nevoie de susţinerea unui anumit clan de impresari, nu sunt reprezentantul vreunei academii de fotbal, eu sunt reprezentantul tuturor, sunt reprezentantul echipelor din Liga a III-a, din Liga a II-a, tuturor echipelor din Liga I, asociaţiilor judeţene, de fotbal feminin, de fotbal în sală, a tuturor academiilor de fotbal. Sunt reprezentant al acelor structuri sportive care nu au fost pană acum în atenţia FRF. Acestea sunt interesele pe care eu le reprezint", a spus Avram.
Vasile Avram şi-a continuat atacul la adresa lui Gheorghe Popescu, susţinand că din 5 martie tot fotbalul romanesc trebuie să aibă de caştigat, nu doar o anumită grupare. "Am convingerea că a venit momentul ca fotbalul romanesc să intre într-o nouă etapă, a reconstrucţiei în care toţi să caştige, nu numai o anumită grupare. Fotbalul romanesc are resurse şi energia pentru a fi redresat. Prin programul şi planul meu de dezvoltare nu caştigă Ionescu sau Georgescu, nu caştigă o anumită grupare, ci fotbalul", a completat Avram, care susţine că experienţa şi capacitatea managerială ar trebui să primeze în desemnarea noului preşedinte, nu doar numele. "După părerea mea, fotbalul nu este o dinastie. FRF nu are un rege, ci un preşedinte care a fost ales prin vot, nu uns. Cu tot respectul pentru Gică Popescu, consider că nu a venit vremea ca fotbalul romanesc să fie condus de anumite frăţii, cu toate că în ultimul timp, aceştia au avut acces la butoane şi au influenţat foarte mult fotbalul romanesc", a explicat Avram.
În programul său, Avram a susţinut redistribuirea veniturilor federaţiei, asociaţiilor judeţene de fotbal urmand să le revină sume cuprinse între 5 şi 10 procente din buget, precum şi înfiinţarea unei Academii Naţionale de Fotbal cu patru componente: pentru jucători tineri, pentru antrenori tineri cu potenţial de dezvoltare, pentru arbitri şi pentru administratori. De asemenea, el a promis facilităţi organizatorilor de competiţii şi investitorilor. Întrebat dacă va îndrepta votanţii săi către un alt candidat în cazul în care nu va intra într-un posibil tur doi al alegerilor, Avram a exclus această variantă: "Nu există varianta ca eu să nu particip de pe primul loc sau poate de pe doi în turul doi al alegerilor".  La alegerile pentru preşedinţia FRF, programate în 5 martie, şi-au anunţat candidatura pană acum fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, preşedintele FR de Minifotbal, Răzvan Burleanu, fostul fotbalist Marcel Puşcaş şi fostul internaţional Gheorghe Popescu, acesta din urmă lansandu-şi programul marţi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.