Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Perioada de transferuri în Liga I

Ziarul de Vrancea
13 ian 2014 441 vizualizări
Perioada de transferuri din Liga I în pauza competiţională din iarnă a fost programată pentru 27 ianuarie - 24 februarie 2014, informează site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Primele meciuri din 2014 în Liga I sunt: Steaua - Concordia Chiajna, la 14 februarie (restanţă din etapa a III-a), respectiv Steaua - Universitatea Cluj, la 18 februarie (restanţă din etapa a XIV-a).  Reluarea campionatului Ligii I, ediţia 2013-2014, este programată la 22 februarie 2014 cu etapa a XX-a.

Tăcerea mieilor

Starea de sănătate a germanului Michael Schumacher este considerată tot "stabilă", dar "critică" de către echipa medicală, au anunţat, luni, spitalul din Grenoble şi ataşatul de presă al fostului pilot într-un comunicat comun. "Starea clinică a lui Michael Schumacher este stabilă şi el este sub tratament. Totuşi, echipa medicală continuă să aprecieze că situaţia sa este critică. Apropiaţii pacientului ne solicită să nu oferim detalii despre tratamentul lui, iar din această cauză nu intenţionăm să susţinem o nouă conferinţă de presă, nici să difuzăm vreun comunicat scris în viitorul apropiat", se arată în comunicat dat publicităţii la opt zile după accidentul fostului pilot. Anchetatorii accidentului lui Schumacher au anunţat, însă, o conferinţă de presă pentru maine.

Victorie penibilă

Echipa naţională de handbal masculin a Romaniei a învins, duminică, în deplasare, reprezentativa Ciprului, scor 31-30 (15-16), în cea de-a patra partidă din grupa a II -a preliminară a Campionatului Mondial din 2015. Marcatorii Romaniei au fost Fenici 5 goluri, Talas 5, Şimicu 4, Ghiţă 4, Florea 4, Acatrinei 3, Mihalcea 2, Rotaru 2, Asoltanei 1, Cîmpan 1. Deşi a fost o victorie greu obţinută - tricolorii au fost conduşi la pauză şi cu 28-29, 29-30 în ultimele minute - evoluţia pe alocuri penibilă a elevilor lui Eliodor Voica nu le afectează prea mult şansele de calificare în play-off. Maine, Romania va juca la Bucureşti contra Italiei, iar trei zile mai tarziu vor avea partida decisivă în Slovacia. Dacă lucrurile decurg normal, tricolorilor le este suficientă o înfrangere la şapte goluri diferenţă pentru a se califica în faza play-off a preliminariilor.

Di Natale pune ghetele în cui

Atacantul formaţiei Udinese, Antonio Di Natale, în varstă de 36 de ani, a anunţat, luni, la postul Sky Italia, că se va retrage din activitate la finalul sezonului.  "Am discutat deja cu familia mea, urmează să anunţ şi conducerea clubului. în zece ani de cand sunt la Udinese am înscris mai multe goluri faţă de cate ori am ieşit la cină cu soţia. Acum sunt criticat şi nu înţeleg de ce", a declarat Di Natale. Di Natale, care mai are un an de contract, a fost golgeterul campionatului Italiei în sezoanele 2009/2010 şi 2010/2011, iar anul trecut a înscris 23 de goluri. în aceast sezon, el a marcat doar trei goluri. Tehnicianul formaţiei Udinese, Francesco Guidolin, a declarat că Di Natale este supărat şi trece prin momente mai grele, însă a subliniat că va încerca să-l facă să se răzgandească. "Este un mare jucător, este căpitanul nostru şi avem nevoie de el, voi încerca să-l fac să se răzgandească", a spus Guidolin.

Walcott ratează Brazilia

Atacantul englez al formaţiei Arsenal, Theo Walcott, care s-a accidentat la genunchi sambătă, nu va mai juca în acest sezon şi va rata astfel şi Cupa Mondială din Brazilia, a anunţat  clubul englez. Walcott, care a suferit o ruptură a ligamentelor încucişate de la genunchiul stang, va fi indisponibil "cel puţin şase luni, ratand restul sezonului şi Cupa Mondială din această vară", conform comunicatului clubului englez. În varstă de 24 de ani, Walcott s-a accidentat la meciul cu Tottenham, din Cupa Angliei, caştigat cu scorul de 2-0.

Ţîră, pedepsit pentru întarziere

Atacantul Cătălin Ţîră a întarziat la reluarea pregătirilor echipei ADO Den Haag şi nu a fost inclus în lotul pentru stagiul de pregătire din Spania. Ţîră a ajuns cu întarziere în Olanda după ce a petrecut sfarşitul de an în Romania, iar antrenorul Maurice Steijn a decis să nu-l includă în lotul pentru stagiul de pregătire de la Malaga. Cătălin Ţîră, în varstă de 19 ani, se va pregăti în Olanda sub supravegherea unui preparator fizic.

S-au reunit botoşănenii

Jucătorii echipei FC Botoşani s-au reunit luni, în vederea abordării părţii a doua a acestei ediţii de campionat a Ligii I. La reunirea lotului s-au prezentat şi doi jucători din Republica Moldova, Sebastian Remeş şi Ion Jardan. Sebastian Remeş are 21 de ani, joacă pe postul de fundaş central şi a evoluat ultima dată la Honved Budapesta. Ion Jardan are 24 de ani, evoluează pe postul de fundaş dreapta, şi a jucat ultima dată la Arsenal Kiev. De la reunirea lotului a lipsit atacantul Attila Hadnagy, învoit de conducerea clubului. În această iarnă, FC Botoşani a renunţat la serviciile a şapte jucători: Dragoş Petrache, Casian Maghici, Dudu Drugă, Marian Tănasă, George Taban, Răzvan Radu şi Ionuţ Matei.


A început raliul Dakar

Portughezul Carlos Sousa (Haval) a caştigat prima etapă la secţiunea auto a Raliului raid Dakar 2014, desfăşurată duminică, între localităţile argentiniene Rosario şi San Luis, pe 180 km (629 km de legătură). Sousa a fost cronometrat cu timpul de 02 h 20 min 36 sec, devansandu-i pe argentinianul Orlando Terranova (Mini), cu 11 sec, şi pe Nasser Al-Attiyah (Qatar/Mini), cu 47 sec.
Francezul Stéphane Peterhansel (Mini), ''regele'' Dakarului, cu avec 11 victorii (6 la moto, 5 la auto), a căzut cu maşina într-o crevasă şi a terminat etapa pe locul al şaselea, la 4 min 21 sec de Sousa.

Decorarea lui Cristiano Ronaldo s-a amanat

Ceremonia de decorare a fotbalistului echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, de către preşedintele Portugaliei, care era programată astăzi, a fost amanată pentru data de 20 ianuarie, ca urmare a decesului lui Eusebio. Preşedinţia Portugaliei a anunţat, într-un comunicat, că evenimentul a fost amanat "după consultări cu Federaţia Portugheză de Fotbal". Fostul atacant portughez Eusebio a încetat din viaţă, în noaptea de sambătă spre duminică, la Lisabona, din cauza unui stop cardiorespirator. Cristiano Ronaldo va fi decorat de preşedintele Portugaliei, Anibal Cavaco Silva, pentru contribuţia la promovarea imaginii ţării şi exemplul său de tenacitate. Ronaldo va deveni ofiţer al Ordinului Dom Infante Henrique.

Tragedie pe ring

Un pugilist japonez a încetat din viaţă, ieri, la un spital din Tokyo, la 17 zile după ce a pierdut prin KO primul său meci la profesionişti, a anunţat Federaţia de Box din Japonia. Tesshin Okada, 21 de ani, şi-a pierdut cunoştinţa în a patra rundă a meciului în care adversarul său era tot un debutant la profesionişti. Transportat la spital, el a fost operat pentru un hematom subdural, iar luni a încetat din viaţă.

Kaká, la cota 101

Mijlocaşul brazilian Ricardo Izecson dos Santos Leite "Kaká" a marcat luni golurile 100 şi 101 pentru AC Milan, în partida caştigată, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, în faţa formaţiei Atalanta Bergamo, în etapa a XVIII-a a campionatului Italiei. Kaká a înscris golul 100 pentru AC Milan în minutul 35. Tot el a marcat şi golul doi al milanezilor, în minutul 65. Cel de-al treilea gol pentru AC Milan a fost reuşit de Cristante, în minutul 67. Internaţionalul brazilian în varstă de 31 de ani a revenit la AC Milan la începutul lunii septembrie, după ce mai jucase la gruparea italiană în perioada 2003-2009.

Echipa lui Olăroiu, penalizată

Formaţia Al Ahli, antrenată de Cosmin Olăroiu, a fost penalizată cu meci pierdut la masa verde, scor 0-3, de Comisia de Disciplină a federaţiei din Emiratele Arabe Unite, pentru folosirea jucătorului Adnan Hussain, aflat în stare de suspendare, în întalnirea cu Al Dhafra. Potrivit publicaţiei Al Bayan, pe langă partida pierdută, clubul Al Ahli a fost amendat cu 7.000 de dirhami (n.r. - circa 1.400 de euro). Meciul Al Ahli - Al Dhafra a avut loc vineri, în etapa a XIII-a a campionatului din Emiratele Arabe Unite şi s-a încheiat cu scorul de 3-1 în favoarea echipei gazdă. în urma acestei decizii, Al Ahli rămane cu 29 de puncte în fruntea clasamentului, cu trei mai mult decat ocupanta locul secund, Al Shabab.

A murit un simbol al fotbalului algerian

Fostul component al naţionalelor Franţei şi Algeriei, Mustapha Zitouni, a încetat din viaţă, duminică, la Nisa, la varsta de 86 de ani. Zitouni a fost unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din fotbalul francez în anii '50. El a fost selecţionat de patru ori în reprezentativa Franţei, în perioada 1957-1958, de 90 de ori în echipa Frontului de Eliberare Naţională a Algeriei (1958-1962) şi de şapte ori în naţionala Algeriei, în intervalul 1963-1965. Născut la Alger, Zitouni a jucat de-a lungul carierei pentru echipele Stade Francais, AS Cannes, AS Monaco şi RC Kouba.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.