Sport

În formă, dar şi norocoasă

Ziarul de Vrancea
8 ian 2014 557 vizualizări
Monica Niculescu s-a calificat în sferturile turneului de tenis de la Hobart * viitoarea sa adversară putea fi a treia favorită, Elena Vesnina, dar rusoaica a abandonat * continuă calificările la Australian Open

Monica Niculescu îşi continuă traseul fast din acest an, reuşind calificarea în sferturile de finală ale turneului de 250.000 $ de la Hobart (I. Tasmania, Australia). Jucătoarea romană, excelentă la dublu dar aflată la simplu în umbra vedetelor autohtone Simona Halep şi Sorana Cîrstea, a dispus într-o oră şi 36 de minute de o jucătoare mai bine clasată, germana Mona Barthel (35 WTA). Primul set a fost mai echilibrat şi a revenit romancei la tie-break, cu 7-5, dar în a doua manşă Monica s-a dezlănţuit şi nu i-a lăsat şanse nemţoaicei, caştigand cu 6-1. Este o revanşă pentru jucătoarea romană, care a fost învinsă de Barthel în primul tur la Wimbledon 2013, cu 3-6, 6-4, 6-7. Mai mult, Monica are şanse mari de a accede în semifinale, întrucat prezumptiva sa adversară, rusoaica Elena Vesnina (favorită nr. 3), a fost nevoită să abandoneze în partida cu spaniola Estrella Cabeza (26 de ani, 114 WTA) la scorul de 6-4, 2-6, 1-4. Dacă va trece de Estrella, Monica o va întalni în semifinale pe învingătoarea din partida Kirsten Flipkens (Belgia, nr. 2) şi spaniola Garbiñe Muguruza. Flipkens a învins-o pe australianca Storm Sanders cu 4-6, 7-6, 7-6, iar spaniola a beneficiat de abandonul belgiencei Yanina Wickmayer, după 4-1 în primul set. Celelalte sferturi sunt: Samantha Stosur (Australia, nr. 1) - Barbara Jovanovski (Serbia) şi Alison Riske (SUA) - Klara Zakopalova (Cehia). Reamintim că Monica Niculescu se află în sferturi şi la dublu, alături de Klara Zakopalova. (Cehia), în care va întălni perechea japoneză Shoko Aoyama / Miki Miyamura.
* În turneul feminin de la Sydney, din care au fost eliminate Simona şi Sorana, surprizele nu contenesc. Bulgăroaica Ţvetana Pironkova, învingătoarea Soranei, a dispus de a treia favorită, italianca Sara Errani, scor 7-6, 6-3, în sferturile de finală, iar cea care a răpus-o pe Simona, Madison Keys, a făcut încă un pas, beneficiind de abandonul compatrioatei sale, Bethanie Sands, la scorul de 3-2 pentru Madison. Reamintim, Bethanie realizase cea mai mare surpriză a turneului, eliminand-o pe principala favorită, Agnieszka Radwanska. Celelalte  două semifinaliste sunt Petra Kvitova (Cehia, nr.2) - 7-6, 6-2 cu Lucie Safarova (Cehia) şi Angelique Kerber (Germania), 6-2, 6-4 cu spaniola Carla Suarez. Kvitova - Pironkova şi Kerber -Keys sunt cele două semifinaliste.
* Marius Copil a trecut primul hop spre tabloul principal la Australian Open, învingandu-l cu 7-6, 5-7, 6-4 pe belgianul Kimmer Coppejans şi va juca în turul II al calificărilor cu Yang Tsun Hua (Taiwan, 275 ATP), care a trecut cu 6-2, 4-6, 6-2 de francezul Gregoire Burquier. Copil şi acest taiwanez se întalne4sc pentru prima dată în circuitul ATP.  În altă ordine de idei, s-a stabilit şi ţintarul calificărilor turneului feminin, la care participă trei romance. Irina Begu (nr. 14, 129 WTA) va juca împotriva jucătoarei din Liechtenstein, Stephanie Vogt (151), Alexandra Dulgheru (164) ca juca împotriva rusoaicei Olga Pucikova (nr. 20, 136 WTA), iar Cristina Mitu (177) are o sarcină ceva mai dificilă împotriva germanei Anna-Lena Friedsam (116).  Direct pe tabloul principal feminin se vor regăsi la Australian Open patru romance Simona Halep (11 WTA), Sorana Cîrstea (22 WTA), Alexandra Cadanţu (59 WTA) şi Monica Niculescu (60 WTA).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.