Sport

Monica avansează şi la dublu

Ziarul de Vrancea
7 ian 2014 397 vizualizări
Impreună cu Klara Zakopalova, Niculescu a învins perechea favorită numărul 1 a turneului de tenis de la Hobart şi s-a calificat în sferturile de finală * Simona Halep şi Sorana Cîrstea nu sunt singurele victime ale turneului de la Sydney: în turul II au picat Radwanska şi Wozniacki * încep calificările la Australian Open

După ce a caştigat proba de dublu a turneului WTA de la Shenzen, cuplul format din Monica Niculescu şi jucătoarea cehă Klara Zakopalova a trecut cu succes de primul tur al turneului de 250 mii de dolari de la Hobart, care precede primul Grand Slam al anului, Australian Open. Cele două au eliminat perechea favorită nr. 1, Marina Erakovic /Zheng Jie (Noua Zeelandă / China) cu scorul de 7-5, 7-5, în 93 de minute. În sferturile de finală, Monica şi Klara vor întalni perechea japoneză Shuko Aoyama / Miki Miyamura, care a învins echipa Chuan Chia Jung / Eva Hrdinova (Cehia / China) în trei seturi, 3-6, 6-3, 10-7. Monica Niculescu este calificată în turul II şi la simplu, după ce a învins-o pe Magdalena Rybarikova şi o are ca adversară în continuare pe Mona Barthel. Alte rezultate de la simplu: Storm Sanders (Australia) - Peng Shuai (China) 6-2, 6-2; Bojana Jovanovski (Serbia) - Olivia Rogowska (Polonia) 3-6, 6-2, 7-0; Alison Riske (SUA) - Casey Dellacqua (Australia) 7-5, 4-6, 6-3; Elena Vesnina (Rusia) - Monica Puig (Porto Rico) 6-4, 6-4.
* Principalul turneu feminin al săptămanii este cel de la Sydney, în care - din păcate - cele mai bune jucătoare romane, Simona Halep şi Sorana Cîrstea au fost eliminate din primul tur. Însă au fost şi alte victime importante în acest turneu. Prima favorită, Agnieszka Radwanska, a fost eliminată de americana Bethanie Sands (cu care Horia Tecău a caştigat dublul mixt acum trei ani, la Australian Open), clasată a 48-a în topul mondial. Bethanie a caştigat cu 7-5, 6-2 şi este pentru prima dată în ultimii 15 ani cand învingătoarea turneului este eliminată din start în ediţia următoare. O altă surpriză a fost realizată de jucătoarea cehă Lucie Safarova, care a scos-o din concurs pe daneza Caroline Wozniacki (nr. 6), scor 6-4, 7-6, lucru îmbucurător, cumva pentru noi, întrucat Caroline este primul obstacol pentru Simona Halep în încercarea de pătrundere în Top 10. Alte rezultate: Petra Kvitova (Cehia) - Christina McHale (SUA) 6-1, 6-0; Sara Errani (Italia) - Lauren Davis (SUA) 7-5, 6-2; Madison Keys (SUA) - Ajla Tomljanovic (Croaţia) 6-0, 3-6, 7-6; Carla Suarez (Spania) - Ekaterina Makarova (Rusia) 7-6, 6-3; Angelique Kerber (Germania) - Kaia Kanepi (Estonia) 6-3, 6-4; Ţvetana Pironkova (Bulgaria) - Varvara Lepchenko (SUA) 6-4, 7-6.
* La Sydney are loc şi un turneu masculin, de o valoare ceva mai mică decat cel feminin. La dublu, Horia Tecău şi noul său partener, olandezul Jean-Julien Rojer, au fost din nou eliminaţi din prima, însă de data aceasta au jucat mai bine decat la Brisbane. În faţa unui cuplu foarte bine sudat, Rohan Bopanna / Aisam Qureshi (India / Pakistan), Tecău şi Rojer au pierdut primul set la tie-break, s-au revanşat în cel de-al doilea (tot 7-6), dar au cedat fizic în supertie-break-ul final, soldat cu 10-3 pentru asiatici.
* Astăzi, încep şi calificările în turneul masculin de la Australian Open, în care singurul romanul prezent, Marius Copil, a fost desemnat cap de serie nr. 18. Primul adversar al romanului va fi belgianul Kimmer Coppejans (246 WTA), cu care s-a întalnit anul trecut în Guadelupa şi l-a învins cu 7-6, 6-2. Dacă va trece de belgian, Copil se va întalni cu învingătorul partidei dintre francezul Gregorie Burquier şi taiwanezul Yang Tsung-hua, iar cel mai greu adversar pe care-l va putea înfrunta în confruntarea pentru intrarea pe tabloul principal este sarbul Dusan Lajovic, cap de serie nr. 5.

Echipă straşnică în Fed Cup

Cu toate că Romania a avut în ultimii ani multe jucătoare de Top 100, nu a făcut mare branză în varianta feminină a Cupei Davis, aflandu-se în grupa a II-a Mondială, de fapt, al treilea eşalon valoric. În acest an, căpitanul nejucător al naţionalei, Alina Cercel, a decis să forţeze promovarea, convocand cele mai bune jucătoare în echipă, adică Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Irina Begu, pentru competiţia care va avea loc în perioada 4-9 februarie la Budapesta. Cele 16 echipe vor fi împărţite în patru grupe, caştigătoarele urmand a juca între ele pentru a avansa în play-off-ul care decide promovarea. Tragerea la sorţi va avea loc pe 13 ianuarie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.