Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Început bun al voleibalistelor tricolore

Ziarul de Vrancea
5 ian 2014 342 vizualizări
Naţionala de volei feminin a Romaniei a debutat cu o victorie importantă la turneul grupei I a preliminariilor CM din 2014, desfăşurat la Ankara.

După mai bine de două ore de joc, echipa antrenată de argentinianul Guillermo Gallardo (numit în funcţie în decembrie) a învins cu 3-2 (-23, 24, -19, 21, 12) reprezentativa Ucrainei. Mult mai uşor a fost meciul al doilea, în care tricolorele au învins Cipru cu 3-0 (15, 17, 9) în numai 61 de minute de joc. După două runde, Turcia (3-0 cu Ucraina şi Cipru) şi Romania aveau cate patru puncte. Din cele cinci grupe preliminarii se califică primele clasate, plus încă două de pe poziţiile secunde, cu cele mai bune linii de clasament. În ultimul meci, disputat ieri, Romania a pierdut, previzibil, cu 0-3 în faţa Turciei (-15, -23, -18) şi, cu numai cinci puncte acumulate, nu mai are nicio şansă de a accede la turneul final din Italia, de pe locul II.

Vali Ghionea rămane în Polonia

Internaţionalul Valentin Ghionea şi-a prelungit contractul cu echipa poloneză Wisla Plock, cu care evoluează în Liga Campionilor, pană în 2016. Extrema dreaptă a naţionalei Romaniei a decis să semneze prelungirea contractului cu polonezii de la Wisla Plock pe încă două sezoane, potrivit anunţului clubului. "Mă bucur că am realizat acest lucru, ambele părţi au fost determinate pentru semnarea unui nou contract. Valentin Ghionea este cel mai eficient jucător al nostru şi oricine ştie ce înseamnă el pentru club", a declarat preşedintele Wislei Plock, Robert Raczkowski, după semnarea contractului. Valentin Ghionea a fost indisponibil în ultimele săptămani în urma unei fracturi la metacarpiene suferită în luna noiembrie, acesta fiind şi motivul pentru care nu a putut fi convocat la ultimele meciuri ale echipei naţionale din grupele preliminare ale CM din 2015, care se vor încheia în 12 ianuarie.

Ai noştri n-au spor în FA Cup

Echipa Manchester City, cu portarul Costel Pantilimon integralist, a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul susţinut, sambătă, în compania formaţiei Blackburn Rovers, în turul trei al Cupei Angliei. City a deschis scorul în min. 45, prin Negredo, iar gazdele au egalat prin Dann ('55), urmare a unei respingeri greşite a lui Pantilimon. Meciul urmează să fe rejucat pe stadionul formaţiei Manchester City. Echipa  lui Chiricheş, Tottenham, a fost eliminată de Arsenal, pe terenul acesteia. Cu fostul stelist pe toată durata partidei la Tottenham, "tunarii" au caştigat cu 2-0, prin golurile marcate de Santi Cazorla ('31) şi Tomas Rosicky ('82). Echipa lui Răzvan Raţ, West Ham United, a suferit o înfrangere severă pe terenul formaţiei de ligă secundă, Nottingham Forest. Deţinătoarea CCE de acum 35 de ani a învins "ciocănarii" cu 5-0. Au marcat Abdoun ('14), Paterson ('65, '71, '79) şi Reid ('90). Raţ nu a fost folosit în acest meci.

Traoré a semnat cu Monaco

Atacantul ivorian Lacina Traoré, care a jucat şi la CFR Cluj, în perioada 2008/2011, va evolua la AS Monaco, el fiind transferat de la Anji Mahacikala. Lacina raoré23 de ani, a semnat un contract pe patru sezoane şi jumătate. El juca la Anji din 2012, reuşind să marcheze 12 goluri în campionatul Rusiei în 24 de meciuri în sezonul 2012-2013, dar şi cinci goluri în 12 meciuri în Liga Europa.

Petkovic nu renunţă la post

Gruparea Lazio a anunţat, sambătă, pe site-ul oficial, că înţelegerea cu antrenorul Vladimir Petkovic a fost reziliată "la încheierea unei proceduri disciplinare", după ce tehnicianul bosniac şi secunzii Antonio Manicone şi Paolo Rongoni au cerut explicaţii din partea clubului roman. De asemenea, Lazio a anunţat că noul antrenor va fi Edoardo Reja, care va fi ajutat de Alberto Bollini şi Adriano Bianchini. Vineri seară, Lazio Roma şi antrenorul Vladimir Petkovic nu ajunseseră la un acord în privinţa rezilierii contractului tehnicianului, după o întalnire de trei ore între cele două părţi. Petkovicia contestat renunţarea la serviciile sale de către conducerea clubului, iar Reja antrena echipa de luni, chiar dacă sosirea sa nu fusese oficializată.

Honda s-a făcut "rosso-nero"

Internaţionalul japonez Keisuke Honda a semnat un contract pe trei ani şi jumătate cu AC Milan, grupare care anunţase încă din luna decembrie că a obţinut serviciile jucătorului. Honda a ajuns la AC Milan liber de contract, după ce la sfarşitul anului 2013 i-a expirat înţelegerea cu gruparea ŢSKA Moscova. "Sunt nerăbdător să îmi întalnesc noii colegi şi abia aştept să joc. Am multe de oferit echipei. Am aşteptat această zi mult timp şi este un vis devenit realitate. Milan este un club legendar", a declarat Keisuke Honda pentru Milan TV, la sosirea în Italia. Internaţionalul japonez în varstă de 27 de ani a mai evoluat de-a lungul carierei la formaţiile Nagoya Grampus şi VVV Venlo



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.