Sport

Simona n-a ieşit din vacanţă

Ziarul de Vrancea
5 ian 2014 480 vizualizări
Cea mai bună jucătoare romană de tenis a fost eliminată în primul tur la Sydney de către americana Madison Keys * Monica Niculescu a caştigat dublul de la Shenzen * Franţa şi-a adjudecat Cupa Hopman

Debutul Simonei Halep în anul 2014 nu a fost deloc unul fericit. A 11-a jucătoare de tenis a lumii a fost învinsă în primul tur al turneului de 710 mii de dolari de la Sydney, de jucătoarea  americană de 18 ani, Madison Keys (37 WTA). Scorul a fost 6-1, 6-4 pentru americană, în condiţiile în care Simona a fost de nerecunoscut, manifestand o revenire spre final, insuficientă pentru a întoarce soarta meciului. Debutul în pripă al sezonului, cu o săptămană înainte de începerea Australian Open, alegerea unui turneu dificil de start (obişnuit, Simona debuta cu un turneu mai uşor, la Hobart), de-abia venită de la nunta fratelui său, ca şi decizia sa de a concura fără antrenor în acest an, toate au contribuit la ratarea unei încălziri absolut necesare înaintea Australian Open. Totuşi, Simona Halep se va "antrena" în proba de dublu, unde o are ca parteneră pe Raluca Olaru şi adversare în primul tur pe Timea Babos (Ungaria) şi Lucie Safarova (Cehia). Conform tragerii la sorţi efectuată chiar de ea, Simona ar fi avur o piatră de încercare serioasă de-abia în turul III, cand ar fi trebuit s-o întalnească, în condiţii normale pe poloneza Agnieszka Radwanska.  Aflată pe cealaltă parte a tabloului, Sorana Carstea o va întalni astăzi pe jucătoarea bulgară Ţvetana Pironkova (venită din calificări). În cadrul turneului masculin din aceeaşi metropolă australiană, dotat cu premii totale de 452.670 dolari, perechea romano-olandeză Horia Tecău / Jean-Julien Rojer se va lupta în turul I cu cuplul favorit nr. 3, Rohan Bopanna / Aisam Qureshi (India / Pakistan).
* Primul succes al tenisului romanesc pe anul 2014 vine de la dublu, din China. Monica Niculescu, împreună cu cehoaica Klara Zakopalova au caştigat turneul de la Shenzen (500.000 de dolari). După trei victorii înregistrate în faţa unor cupluri asiatice, Monica şi Klara au caştigat finala, scor 6-3, 6-4 în faţa surorilor ucrainene Liudmîla şi Nadia Kicenok. A fost al treilea turneu caştigat de cea mai bună jucătoare romană de dublu. La simplu, marea favorită Li Na, care a eliminat-o pe Monica în turul III, a caştigat finala cu o altă chinezoaică, Peng Shuai (nr. 5), scor 6-4, 7-5. Monica s-a mutat pe insula Tasmania, la Hobart (250 mii $), unde va juca tot împreună cu Zakopalova, primul cuplu advers fiind Marina Erakovic / Zheng Jie (Noua Zeelandă, nr. 1). La simplu, Monica va juca în primul tur cu Magdalena Rybarikova (Slovacia, 38 WTA), iar Alexandra Cadanţu, cu poloneza Oliwia Rogowska (175).  Alexandra Cadanţu o are ca parteneră de dublu pe austriaca Sandra Klemenschits,dar a pierdut în primul tur în faţa perechii hispano-columbiene Lourdes Dominguez / Mariana Duque, scor 6-7, 4-6. Cele două romance aflate pe tabloul calificărilor au fost eliminate: Julia Goerges (Germania) - Irina Begu 6-1, 7-6; Garbiñe Muguruza (Spania) - Alexandra Dulgheru 6-3, 6-2.
Finalele săptămanii
Brisbane WTA: Serena Williams - Viktoria Azarenka (Belarus) 6-4, 7-5; Brisbane ATP: Lleyton Hewitt (Australia) - Roger Federer (Elveţia) 6-1, 4-6, 6-3; Doha ATP: Rafael Nadal (Spania) - Gaël Monfils (Franţa) 6-1, 6-7, 6-2; Chennai ATP: Stanislas Wawrinka (Elveţia) - Edouard Roger-Vasselin (Franţa) 7-5, 6-2; Auckland WTA: Ana Ivanovic (Serbia) - Venus Williams (SUA) 6-2, 5-7, 6-4;
Finala Cupei Hopman: Franţa - Polonia 2-1 (Jo-Wilfried Tsonga - Grzegorz Panfil 6-3, 3-6, 6-4; Agnieszka Radwanska - Alizé Cornet 6-3, 6-7, 6-2; Cornet / Tsonga - Radwanska / Panfil 6-0, 6-2).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.