Sport

Accidentul lui Schumacher, filmat din întamplare

Ziarul de Vrancea
5 ian 2014 1300 vizualizări
Un turist a surprins pe video momentul căderii pilotului german pe partia de la Meribel * anchetatorii vor oferi amănunte la mijlocul săptămanii

Starea fostului pilot de Formula 1 Michael Schumacher este în continuare critică, dar stabilă, a declarat, sambătă, ataşatul de presă al germanului, Sabine Kehm. Ea a menţionat că familia germanului a dat autorităţilor de bunăvoie camera ce se afla pe casca lui Schumacher în momentul accidentului. Conform unui comunicat emis de Parchetul din Albertville, anchetatorii în cazul accidentului de schi suferit de Michael Schumacher în Alpii francezi vor oferi informaţii la mijlocul săptămanii viitoare. "Vom susţine o conferinţă de presă referitoare la stadiul procedurii săptămana viitoare, la o dată ce va fi comunicată în 24 de ore. Conferinţa va avea loc la palatul de justiţie din Albertville şi probabil va fi la mijlocul săptămanii. Pană atunci cerem să nu mai fie difuzate informaţii false despre elementele anchetei. Membrii familiei Schumacher solicită să le fie respectată intimitatea, precum şi natura discuţiilor cu apropiaţii lor", a declarat procurorul Patrick Quincy. La o săptămană de la accidentul lui Michael Schumacher, aflat în stare critică dar stabilă, un martor german susţine că a filmat din întamplare accidentul cu telefonul mobil. Un steward de 35 de ani, din Essen, susţine că l-a filmat pe Schumacher din întamplare, în timp ce-şi filma prietena cu un smart-phone, în timp ce aceasta se afla pe partie, la caţiva metri de locul accidentului. Potrivit acestui martor, care a contactat vineri publicaţia germană "Der Spiegel", acest schior, care în opinia lui este Schumacher, avansa cu o viteză maximă de 20 km/h. Imaginile oferite de martor arată în plan secund un schior care avansează pe o porţiune situată între două piste şi apoi cade. Acest martor intenţionează să trimită imaginile la Parchetul din Albertville, care anchetează accidentul.
Hakkinen: "Nu te grăbi să ajungi primul"!
Fostul pilot de Formula 1 Robert Kubica a declarat, că s-a aflat într-o situaţie relativ similară cu Michael Schumacher şi că îi doreşte germanului toate cele bune, menţionand că accidentul de duminică arată că oricand şi oriunde se poate întampla ceva: "Cand am suferit eu accidentul la raliu, oamenii s-au întrebat de ce fac asta, au spus că nu ar trebui. însă un accident se poate întampla oriunde. îi doresc lui Michael toate cele bune şi îi ţin pumnii ca să se recupereze şi ca totul să fie bine", a spus polonezul. Robert Kubica s-a accidentat grav în februarie 2011, la un raliu, în timp ce era pilot de Formula 1 la Lotus. El a avut atunci parţial amputat antebraţul drept. Polonezul a fost supus la numeroase operaţii şi a urmat o îndelungată perioadă de refacere pentru a-şi recupera mobilitatea braţului drept.
Iar marele rival de pe pistă al lui Schumacher, finlandezul Mika Hakkinen, i-a adresat o scrisoare deschisă  germanului, în care a notat că accidentul suferit de acesta este "doar o nouă provocare" şi că fostul campion trebuie acum să lupte aşa cum o făcea atunci cand concura.  Mika Hakkinen a făcut referire şi la un accident grav suferit de el în 1995, cand a fost rănit tot la cap. "Am supravieţuit cu ajutorul familiei mele şi al doctorilor. Sunt sigur că tu primeşti acelaşi tip de ajutor. "Fă-mi o favoare: de data asta nu încerca să ajungi primul. Nu trebuie să ai cel mai bun timp în această cursă. Trebuie să îţi acorzi tot timpul de care ai nevoie", a menţionat Hakkinen.
Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost rănit grav într-un accident de schi, la 29 decembrie, în staţiunea franceză Meribel. Germanul a fost operat pană acum de două ori. Schumacher este în comă indusă, suferind de leziuni craniene.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.