Sport

A doua operaţie pentru Schumi

Ziarul de Vrancea
3 ian 2014 847 vizualizări
Se constată îmbunătăţiri în situaţia fostului campion mondial de Formula 1, dar starea lui rămane incertă * conform cotidianului "Bild". Pilotul a ieşit de pe traseul marcat pentru a salva o fată căzută între partii, ceea ce a condus la accident

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, care a fost rănit grav într-un accident la schi, la sfarşitul săptămanii trecute, a fost operat pentru a doua oară, în noaptea de luni spre marţi, au anunţat medicii de la spitalul din Grenoble, în care este internat germanul. "S-au înregistrat semne de uşoară îmbunătăţire a presiuni intracraniene. Schumacher a fost operat pentru a doua oară, noaptea trecută", au precizat medicii, într-o conferinţă de presă susţinută marţi. Intervenţia chirurgicală a durat două ore, iar conform medicilor Schumacher încă nu este în afara oricărui pericol. "Schumacher rămane în hipotermie terapeutică şi este tot în comă indusă", au mai spus medicii de la spitalul din Grenoble, care au menţionat că există "suişuri şi coboraşuri" în starea germanului, dar el este mai bine ca luni. Medicii au precizat că intervenţia chirurgicală le permite doctorilor care îl tratează pe fostul pilot să "caştige timp".

Accidentul la schi suferit de Michael Schumacher a fost cauzat de o "înlănţuire de circumstanţe nefericite" şi nici într-un caz de viteza excesivă a fostului pilot german, a declarat, ataşatul de presă Sabine Kehm la Grenoble. "Casca lui s-a spart. Dar asta nu înseamnă că Michael schia cu viteză. S-a lovit de o piatră la un viraj. A fost o înlănţuire de circumstanţe nefericite. El a făcut o manevră normală pentru un viraj", a declarat Sabine Kehm, care a precizat că accidentul s-ar fi putut produce şi la "10 km/h". Sabine Kehm a mai spus că Michael Schumacher nu era doar cu fiul său cand s-a produs accidentul, ci cu un "mic de grup de prieteni".

Totodată. cotidianul Bild notează, joi, că fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher a ajutat-o pe fiica unui prieten, căzută într-o zonă dintre două partii, înainte de accidentul de duminică, în care a fost rănit grav. Potrivit sursei citate, chiar înainte de a cădea, Schumacher ar fi ajutat-o pe fiica unui prieten şi a ieşit în acest scop de pe traseul marcat. Schiurile lui Michael Schumacher s-au lovit de o piatră. Gremanul s-a dezechilibrat şi a căzut, lovindu-se cu partea dreaptă a capului de altă piatră. Patru minute mai tarziu, cand echipajul de salvare a sosit la faţa locului, Schumacher era conştient. El era confuz, tampla dreaptă îi sangera şi mai avea o rană ce se întindea pană în spatele capului. Fostul campion şi-a pierdut cunoştinţa în elicopterul cu care a fost transportat la spital. Schumacher  a împlinit ieri 45 de ani. El este septuplu campion mondial la Formula 1 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004). El a caştigat în carieră 91 de Mari Premii în 307 participări şi s-a retras din activitate în 2012. Schumacher este căsătorit şi are doi copii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.