Sport

Copiii cu diabet au primit daruri de la Moş Crăciun

Raluca Manolache
20 dec 2013 479 vizualizări
Atmosfera de început a fost animată de colindele interpretate de corul Bisericii „Sfantul Pantelimon”

Cadouri pentru copiii cu diabet. Moş Crăciun a ajuns ieri şi la copiii care suferă de diabet şi care în fiecare zi trebuie să îşi administreze insulină pentru a supravieţui. Copiii din Vrancea au fost cadorisiţi în cadrul celei de-a XIII-a ediţii a „Serbării pomului de Crăciun” şi au putut uita măcar pentru o zi de suferinţa lor. Copiii, care au reuşit să ajungă la petrecere, au fost însoţiţi de părinţi, serbarea fiind organizată la Restaurantul Intim. Printre invitaţi s-a aflat şi primarul oraşului Focşani, Decebal Bacinschi. Atmosfera  de început a fost animată de colindele interpretate  de corul Bisericii „Sf. Pantelimon”. „Moşul va fi foarte darnic. Nu ne aşteptam să avem aşa mulţi sponsori. Avem o serie de companii care furnizează insulină şi antidiabetice orale şi au ales să se alăture acestei campanii. Toţi copiii sunt bucuroşi cand primesc cadouri de la Moş Crăciun”, a spus dr. Gheorghe Cocioabă, şeful Centrului Judeţean de Diabet şi organizatorul acţiunii, care a devenit una tradiţională de Crăciun. Şi primarul Decebal Bacinschi le-a transmis un gand bun copiilor cu diabet şi le-a urat sărbători fericite tuturor invitaţilor. Copiii care suferă de diabet au primit cadouri de la Moş Crăciun nu înainte de a recita poezii. Copiii au primit rechizite, cărţi de colorat, îmbrăcăminte şi dulciuri speciale pentru ei, dar şi aparate şi teste pentru monitorizarea glicemiei. În acest an, copiii au primit mai multe daruri în condiţiile în care acestei acţiuni s-au alăturat şi membrii Clubului Rotary VARANA Focşani. Aceştia pregătit 31 de cadouri pentru toţi copii cu diabet cu varsta pană în 12 ani. Copiii care nu au reuşit să ajungă la petrecere vor primi cadourile de la personalul medical al Centrului Judeţean de Diabet, unde sunt luaţi în evidenţă pacienţii care suferă de această boală cronică, de natură endocrină. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.