Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Medicinistele s-au trezit în setul de aur

Ziarul de Vrancea
19 dec 2013 401 vizualizări
Echipa de volei feminin CSU MedicinaTargu Mureş s-a calificat, miercuri, în deplasare, în optimile de finală ale Challenge Cup, eliminand formaţia belgiană Asterix Kieldrecht, după "setul de aur", în manşa retur a 16-ilor competiţiei.

Scorul pe seturi a fost 25-19, 25-15 şi 25-19, după 67 minute de joc, în favoarea echipei gazdă.  În tur, Medicina a caştigat însă pe teren propriu cu 3-0 (25-19, 25-21 şi 25-17), astfel că a fost nevoie de jucarea "setului de aur", pentru stabilirea echipei calificate mai departe.  Formaţia ardeleană s-a impus în setul decisiv, cu 15-9, astfel că s-a calificat în optimile de finală ale Challenge Cup şi va juca în compania echipei franceze ASPTT Mulhouse. În schimb, Volei 2004 Constanţa a fost eliminată pierzand şi meciul retur, disputat pe Litoral, cu 0-3 în faţa echipei Mincianka Minsk (Belarus).

Adversare pentru Tomis şi Dinamo

Echipele de volei Tomis Constanţa (masculin) şi Dinamo Bucureşti (feminin), calificate direct în Challenge Round-ul Cupei CEV, după ce nu au trecut de faza grupelor Ligii Campionilor, şi-au aflat,posibilele adversare, după tragarea la sorţi de la Luxemburg. La masculin, Tomis Constanţa va întalni caştigătoarea din dubla manşă dintre CVC Gabrovo (Bulgaria) şi Milli Pyango Ankara (Turcia), meciurile fiind programate în 15 şi 22 ianuarie. Meciurile dintre Tomis Constanţa şi caştigătoarea dublei din sferturi ar urma să joace între 4 şi 13 februarie, Tomis avand programată în deplasare prima manşă. La feminin, Dinamo Bucureşti va juca în Challenge Round cu învingătoarea din dubla Azzerail Baku (Azerbaidjan) şi Uralocika Ekaterinburg (Rusia), meciurile fiind programate în 15 şi 22 ianuarie. Dinamo Bucureşti va întalni caştigătoarea între 4-13 februarie, manşa tur din Challenge Round fiind programată în deplasare. Caştigătoarele meciurilor din Challenge Round se califică în semifinalele Cupei CEV, care vor avea loc în 25-26 februarie (turul), respectiv 1-2 martie (returul), atat la feminin, cat şi la masculin.

Cu englezii în play-off la polo

Naţionala de polo a Romaniei va întalni reprezentativa Marii Britanii în play-off-ul pentru calificarea la turneul final al Campionatului European din 2014, potrivit tragerii la sorţi de ieri, de la Barcelona. Celelalte meciuri sunt următoarele: Ucraina-Spania, Georgia-Turcia, Olanda-Rusia, Franţa-Malta. Partidele se vor juca în sistem tur-retur, caştigătoarea dublei manşe urmand a juca la turneul final al CE din 2014, care va fi găzduit de Ungaria, între 14 şi 27 iulie.  Confruntările din play-off sunt programate în 15 februarie (turul), respectiv 1 martie (returul), Romania urmand a juca prima manşă pe teren propriu.  La turneul final al CE de anul viitor sunt deja calificate Ungaria (naţiune gazdă), Serbia, Muntenegru, Italia, Germania şi Grecia.

Selecţioner nou la unguri

Federaţia Ungară de Fotbal a anunţat, joi, că noul selecţioner al primei reprezentative este Attila Pinter, care îl înlocuieşte pe Sandor Egervari, care a demisionat în luna octombrie. Pinter, care a pregătit campioana en-titre a Ungariei, Györ ETO, va conduce naţionala în preliminariile pentru Campionatul European din 2016. Attila Pinter, în varstă de 47 de ani, a evoluat de 20 de ori în naţionala Ungariei. Ungaria a făcut parte din grupa D a preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2014, alături de naţionala Romaniei, şi a încheiat pe poziţia a treia, ratand participarea la turneul final din Brazilia.

Impresar acuzat de spălare de bani

Fostul fotbalist al echipelor Celta Vigo şi Atletico Madrid Julio Prieto Martin, acum impresar al unor cunoscuţi jucători, a fost arestat, fiind bănuit de spălare de bani, informează ediţia digitală a publicaţiei El Mundo. Autorităţile spaniole investighează un amplu caz de spălare de bani, în care ar fi implicat şi impresarul. Prieto a fost ridicat de poliţie din biroul firmei sale şi va fi prezentat, joi, în faţa judecătorului, pentru a fi interogat. Potrivit unor surse citate de El Mundo, aceste cercetări nu au legătură cu compania columbiană bănuită că ar fi spălat banii mafiei drogurilor cu ocazia unor meciuri caritabile la care a participat şi starul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi. Prieto, 53 de ani, este impresarul mai multor fotbalişti, printre care se numără spaniolii Borja Valero de la Fiorentina, Alvaro Negredo de la Manchester City şi Alvaro Morata de la Real Madrid.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.