Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Chiţu, cea mai bună judoka

Ziarul de Vrancea
10 dec 2013 385 vizualizări
Medaliata cu argint la Campionatele Europene de judo, Andreea Chiţu, a fost desemnată sportiva anului de către Federaţia Romană de specialitate, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Au mai fost premiaţi Loredana Ohîi, Andreea Ştefănescu, Alexandra Pop, Daniel Natea, Ştefania Dobre, Teodora Bălăşoiu, Iulian Surlă, Aurelian Fleisz, Alina Zaharia, Alina Cheru, Mircea Croitoru şi Luca Kunszabo. Antrenorul lotului olimpic feminin, Florin Bercean, a fost desemnat tehnicianul anului.

Ultimatum de la LPF

Liga Profesionistă de Fotbal a cerut, Comisiei Centrale a Arbitrilor să analizeze prestaţia arbitrilor şi comunice sancţiunile pe care le va aplica în cazul celor care au greşit la partidele din Liga I. LPF şi-a manifestat nemulţumirea faţă de calitatea arbitrajelor din ultimele etape de campionat şi a cerut analizarea prestaţiilor brigăzilor de arbitri. LPF a mai precizat că arbitrajele din ultimele etape ale Ligii I au fost "departe de pretenţiile unui fotbal profesionist".

Selymes pleacă de la Săgeata

Managerul echipei Săgeata Năvodari, Aurelia Băbuţan, a declarat, marţi, după înfrangerea din partida cu CFR Cluj, scor 6-1, contand pentru ultima etapă a turului, că înţelegerea cu antrenorul Tibor Selymes va fi reziliată pe cale amiabilă, interimatul urmand să fie asigurat de Gheorghe Butoiu. "Se doreşte rezilierea de comun acord a contractului cu Tibor Selymes. Considerăm că este cea mai bună soluţie în acest moment. Selymes este un fost mare jucător al Romaniei şi vrem să ne despărţim pe cale amiabilă. Mai sunt unele lucruri de pus la punct, mici detalii, întrucat îi trebuie achitat salariul pe ultimele luni. Are şi o clauză de reziliere de 20.000 de euro, dar pe care nu doreşte să o încaseze. El va pleca cu întreg staful. Interimatul în ultimele două etape din acest an vor fi asigurate de Gheorghe Butoiu", a spus Băbuţan. Tibor Selymes a preluat conducerea tehnică a nou-promovatei în vară.

Leo e tartorul la Botoşani

Finanţatorul formaţiei FC Botoşani, Valeriu Iftime, a declarat, marţi, că de rezultatele echipei, în ultimele două etape care se vor mai juca anul acesta, va răspunde directorul tehnic Leo Grozavu. "În urma unei şedinţe la care a participat preşedintele Cornel Şfaiţer, directorul tehnic Leo Grozavu şi antrenorul Valeriu Bordeanu, s-a decis ca Leo Grozavu să răspundă de rezultate. Au vorbit despre modul în care vor colabora, dar şi despre greşelile făcute în meciul pierdut cu Dinamo. Cornel Şfaiţer le-a cerut să comunice şi să colaboreze pentru că se pot ajuta reciproc", a spus Valeriu Iftime. Patronul formaţiei botoşănene a mai precizat că are încredere în antrenorul Valeriu Bordeanu: "L-am adus pe Leo Grozavu director tehnic tocmai pentru a-l ajuta pe Vali. Din păcate pentru Vali, în perioada cat a fost secund, Cristi Popovici nu prea l-a băgat în seamă. Vali este botoşănean de-al nostru şi cred că are calităţi pentru a deveni un foarte bun antrenor. Pentru asta are nevoie de experienţă şi de timp".

Fight for Galaţi

Luptătorii Ionuţ Iftimoaie şi Alexandru Lungu, împreună cu promotorul galelor Superkombat, Eduard Irimia, vor oferi cadouri familiilor sinistrate în urma inundaţiilor din această toamnă din comuna gălăţeană Costache Negri. Evenimentul face parte din campania umanitară "Fight for Galaţi" şi va avea loc joi, începand cu orele 14.00 în faţa Primăriei comunei Costache Negri, fiind derulat împreună cu asociaţia umanitară "Noi iubim viaţa".

Ribéry, cel mai tare cocoş

Mijlocaşul echipei Bayern München Franck Ribéry, campion al Germaniei, caştigător al Ligii Campionilor şi al Supercupei Europei cu formaţia bavareză şi aflat printre cei trei finalişti la Balonul de Aur 2013, a fost ales, de revista France Football, cel mai bun jucător francez al anului.  Ribéry, care a mai primit acest premiu în 2007 şi 2008, i-a devansat pe Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain) şi pe Paul Pogba (Juventus Torino). "Thierry Henry a caştigat de cinci ori acest premiu şi sunt fericit că pot să-i calc pe urme. Voi face tot posibilul pentru a-i egala acest record. Este un premiu meritat, deoarece am avut cel mai bun an din cariera mea, a fost un 2013 fantastic", a declarat Ribéry. Tehnicianul francez al anului 2013 a fost desemnat Rudi Garcia (AS Roma), care i-a devansat pe Didier Deschamps (naţionala Franţei) şi Christophe Galtier (AS Saint-Etienne). Paris Saint-Germain a fost desemnat clubul anului, atacantul suedez Zlatan Ibrahimovic a primit premiul pentru cel mai bun fotbalist străin din campionatul Franţei, iar preşedintele de la PSG, Nasser al-Khelaifi, a fost ales conducătorul anului. Mijlocaşul echipei Juventus Torino Paul Pogba a fost desemnat revelaţia anului 2013.

Bolt şi Pryce, cine alţii?

Sportivii Usain Bolt şi Shelly-Ann Fraser-Pryce au fost desemnaţi, , atleţii jamaicani ai anului 2013, a anunţat Federaţia Jamaicană de Atletism. Bolt şi Fraser-Pryce au fost tripli campioni mondiali la Moscova, în probele de 100, 200 şi 4x100 metri. Cele două vedete jamaicane au fost desemnate, la 16 noiembrie, de Federaţia Internaţională de Atletism, atleţii anului 2013.

Barcelona îşi consultă fanii

CF Barcelona va decide la mijlocul lunii ianuarie între proiectul construirii unui nou stadion sau renovarea actualei arene, Camp Nou, după ce va organiza un referendum printre socios. "Încă nu am hotărat nimic în privinţa celor două proiecte. în orice caz, stadionul Barcelonei va avea o capacitate de 105.000 de locuri şi va fi acoperit în totalitate", a declarat Toni Freixa, purtătorul de cuvant al grupării catalane. Freixa a precizat că un eventual nou stadion va fi construit pe terenul Universităţii din Barcelona, dar a refuzat să ofere detalii cu privire la costul acestui proiect. Conform presei spaniole, construirea unui nou stadion ar costa 600 de milioane de euro, în timp ce renovarea arenei Camp Nou, care acum are o capacitate de 99.354 de locuri, ar necesita între 300 şi 400 de milioane de euro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.