Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Ultimele fluiere

Ziarul de Vrancea
9 dec 2013 747 vizualizări
Arbitrul italian Gianluca Rocchi va conduce la centru meciul Chelsea Londra - Steaua, care se va disputa, miercuri, de la ora 21.45, în etapa a VI-a, ultima, a grupei E a Ligii Campionilor, informează site-ul oficial al grupări steliste.

Partida dintre Pandurii Targu Jiu şi Paços Ferreira, care se va disputa, joi, de la ora 20.00, în etapa a VI-a, ultima, a grupei E a Ligii Europa, va fi arbitrat de o brigadă din Ţara Galilor, cu Simon Lee Evans la centru.  Un arbitru roman, Alexandru Tudor, va conduce la centru meciul dintre echipele FC Thun şi RC Genk, din grupa G a Ligii Europa.  Tudor va fi ajutat la cele două linii de Cristian Nica şi Aurel Oniţa, asistenţi suplimentari urmand să fie Ovidiu Haţegan şi Cristian Balaj. Rezervă la meciul de joi a fost desemnat Octavian Şovre.


Goga marchează la Zugdidi

Mijlocaşul Dorin Goga a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Dinamo Tbilisi, a caştigat-o, ieri, în deplasare, cu scorul de 3-0 (2-0), în faţa formaţiei FC Baia Zugdidi, în etapa a XVI-a a campionatului georgian, informează site-ul oficial al grupării din Tbilisi. Goga, care a jucat pană în minutul 72, a înscris golul doi al oaspeţilor, în minutul 32. În urma acestei victorii, Dinamo Tbilisi a rămas lider în clasament, cu 39 de puncte.

Trei pentru un balon: Cristiano, Leo şi Franck

Portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid), argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) şi francezul Franck Ribéry (Bayern München) sunt cei trei finalişti pentru caştigarea Balonului de Aur 2013, au anunţat, luni, FIFA şi France Football. Cele trei jucătoare nominalizate pentru Balonul de Aur feminin sunt: Nadine Angerer (Germania), Marta (Brazilia) şi Abby Wambach (SUA). Finaliştii pentru antrenorul anului sunt: Alex Ferguson (Manchester United, retras la finalul sezonului trecut), Jupp Heynckes (Bayern, retras la finalul sezonului trecut) şi Jürgen Klopp (Borussia Dortmund). În ceea ce priveşte antrenorul anului pentru o echipă feminină, cei trei nominalizaţi sunt: Ralf Kellerman (Germania/ VfL Wolfsburg), Silvia Neid (Germania) şi Pia Sundhage (Suedia). Laureaţii vor fi anunţaţi în 13 ianuarie, într-o ceremonie la Züich.

Jojic a demisionat de la Steaua

Clubul de baschet masculin Steaua CSM Eximbank Bucureşti a anunţat, ieri, că antrenorul bosniac Mladen Jojic a demisionat, echipa urmand să fie condusă în perioada următoare de secunzii Claudiu Fometescu şi Stojadin Markovic. Potrivit anunţului echipei steliste, demisia lui Jojic a venit pe fondul rezultatelor slabe din ultima perioadă. Tehnicianul bosniac a anunţat că va demisiona vineri, după înfrangerea cu 70-97, în faţa formaţiei Energia Rovinari.  Demisia i-a fost acceptată luni, într-o şedinţă a clubului.

Campioana care retrogradează

Campioana Braziliei, Fluminense, a retrogradat în liga secundă, în ciuda victoriei din meciul cu Bahia, scor 1-2, tot în a doua divizie urmand să evolueze din sezonul viitor şi Vasco da Gama. Este pentru prima oară în istoria fotbalului brazilian cand campioana en-titre retrogradează în liga secundă. Fluminense ocupă locul 17 cu acelaşi număr de puncte ca echipa Criciuma (locul 16), însă aceasta are rezultate mai bune în meciurile directe cu formaţia campioană.  Învinsă cu scorul de 5-1 de Atletico Paranaense, într-un meci marcat de incidente violente, Vasco da Gama a retrogradat. în schimb, Atletico şi-a asigurat participarea în ediţia viitoare a Copei Libertadores. Cruzeiro este noua campioană a Braziliei, după ce şi-a asigurat titlul în urmă cu cateva săptămani.

Revenire dezamăgitoare

Baschetbalistul Kobe Bryant a revenit pe teren după opt luni de absenţă, marcand nouă puncte duminică, la meciul echipei Los Angeles Lakers cu Toronto, scor 94-106. "Este ciudat. Ultima oară cand nu am jucat opt luni eram în burtica mamei", a glumit, Bryant, care a suferit o ruptură la tendonul lui Ahile în 12 aprilie. Bryant, în varstă de 35 de ani, a afirmat că a muncit foarte mult în încercarea de a reveni: "Această seară este un eşec total. Vreau să mă duc acasă şi să urmăresc meciul şi trebuie neapărat să revin în forma cea mai bună", a declarat baschetbalistul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.