Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Larisa a triumfat la Glasgow

Ziarul de Vrancea
8 dec 2013 573 vizualizări
Gimnasta Larisa Iordache a caştigat, sambătă, medalia de aur la etapa de Cupă Mondială de la Glasgow, cu un total de 57.932 puncte.

Pe podium au mai urcat gimnastele Elizabeth Price (SUA, 57.365) - medalie de argint, respectiv Vanessa Ferrari (Italia, 56.633) - medalie de bronz.  La Cupa Mondială de la Glasgow au participat cei mai buni opt gimnaşti, la feminin şi masculin, conform ierarhiei de la ultima ediţie a Campionatului Mondial. Cele opt gimnaste participante la Cupa Mondială de la Glasgow au fost: Vanessa Ferrari (Italia, dublă campioană olimpică şi campioană mondială), Elizabeth Price (SUA, caştigătoarea din 2012 a etapelor de Cupă Mondială de la Stuttgart şi Glasgow), Ruby Harrold (Marea Britanie), Carlotta Ferlito (Italia, vicecampioană olimpică şi europeană), Roxana Popa Nedelcu (Spania), Asuka Teramoto (Japonia), Larisa Iordache, medaliată cu bronz la JO din 2012 şi campioană europeană în 2013, şi Raer Theaker (Marea Britanie).

Marica înscrie din foarfecă

Fotbalistul echipei Getafe, Ciprian Marica, a înscris un gol în meciul terminat la egalitate, sambătă, în deplasare, scor 1-1, cu formaţia de eşalon secund Girona, în prima manşă a 16-imilor Cupei Spaniei. Marica a marcat în minutul 38, dintr-o foarfecă pe spate. Golul gazdelor a fost înscris de Timor, în minutul 16. Ciprian Marica a rămas pe teren pană în minutul 76, cand a fost schimbat cu Adrian Colunga. Returul este programat la 17 decembrie.

Pantilimon e dorit în continuare la City

Tehnicianul echipei Manchester City, Manuel Pellegrini, a declarat că romanul Costel Pantilimon este un portar foarte bun şi dacă va continua să aibă prestaţii bune poate va fi dispus să rămană la gruparea engleză. Jurnalul englez notează că Pantilimon a devenit portarul principal la City după o cădere de formă a lui Joe Hart. Contractul romanului expiră la finalul sezonului, iar Pellegrini spune că nu sunt garanţii că Pantilimon va rămane la echipă. "Poate nu depinde doar de noi. El a vrut să plece la începutul anului. A vrut să plece la altă echipă, unde putea să joace mai mult. Vom discuta cu el şi vom lua o decizie", a spus Pellegrini. Întrebat dacă Pantilimon ar fi dispus să rămană în cazul în care ar fi titularizat în continuare, Manuel Pellegrini a răspuns: "Dacă va continua să aibă prestaţii bune, poate. Este un portar foarte bun şi joacă foarte bine".


Clau-gol vrea meci de retragere

Tehnicianul echipei CSM Valcea, Claudiu Niculescu, a declarat că şi-ar dori un meci de retragere în tricoul echipei pentru care a evoluat ultima dată, Universitatea Cluj, "Nu am am avut un meci de retragere şi sincer îmi doresc. Dacă ar fi să fie mi-ar plăcea să joc pentru Universitatea Cluj, în faţa suporterilor clujeni, care sunt minunaţi. Dacă ar fi ca meciul amical să fie şi cu Dinamo atunci ar fi perfect, mai ales că cele două galerii sunt înfrăţite. Şi pentru Ionel Dănciulescu ar putea să fie meciul de retragere. În fine, îmi doresc dar nu depinde de mine", a spus Niculescu la banchetul de final de al al echipei valcene.  Fostul atacant nu are în plan să plece de la CSM: "Am împlinit un an la Ramnicu Valcea, chiar dacă mulţi spuneau că voi sta numai cateva luni pană voi găsi un nou angajament în Liga I. Vreau să ajung în primul eşalon dar cu CSM. Mă simt excelent aici, sunt aproape de casă, oamenii sunt minunaţi. Avem un lot bun care pooate obţine promovarea chiar dacă avem adversari puternici ca CS Universitatea, Gloria Bistriţa sau FCM Targu Mureş".

Lupii, învinşi de cocoşi

Echipa Lupii Bucureşti a fost învinsă, sambătă, pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf, cu scorul de 13-18, de formaţia franceză Brive, în a treia etapă a grupei a treia  din Amlin Challenge Cup. Punctele gazdelor au fost reuşite de Popîrlan - un eseu şi Vlaicu - 2 lovituri de pedeapsă, o transformare. În primele etape, echipa Lupii Bucureşti a înregistrat o înfrangere, scor 12-13 cu Newcastle Falcons, şi o victorie, scor 37-15 cu Calvisano. Formaţia Lupii Bucureşti are programat următorul meci sambăta viitoare, tot cu Brive, dar în deplasare.

Marseille schimbă antrenorul

Clubul Olympique Marseille a confirmat, sambătă, pe site-ul oficial, informaţiile din presă conform cărora tehnicianul Elie Baup a fost demis. "Elie Baup nu mai este antrenorul lui OM", se arată pe site-ul clubului francez, menţionandu-se că decizia a fost luată după o discuţie ce a avut loc după antrenamentul de sambătă dimineaţă, între tehnician şi preşedintele grupării. Înfrangerea de vineri seară, din meciul cu FC Nantes, a fost a patra înregistrată acasă de Marseille, de la începutul sezonului, iar conducerea clubului a considerat că după 17 etape rezultatele nu corespund obiectivelor fixate. Mass-media franceză a anunţat, sambătă, că antrenorul Elie Baup a fost demis de la Olympique Marseille, după ce în urmă cu o zi echipa a fost învinsă pe teren propriu de FC Nantes, în campionatul Franţei. Baup, în varstă de 58 de ani, de afla la conducerea echipei Olympique Marseille din iulie 2012.Directorul sportiv José Anigo se va ocupa de pregătirea echipei pană la pauza competiţională din această iarnă.

Kubica este cel mai tare pilot al anului

Polonezul Robert Kubica, fost pilot de Formula 1, campion în 2013 la categoria WRC-2 a Campionatului Mondial de Raliuri (WRC), a fost ales personalitatea FIA a anului, ca urmare a unui vot organizat de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA). Kubica, în varstă de 29 de ani, a fost rănit grav la începutul anului 2011, la un raliu în Italia, într-un moment în care era o mare speranţă a Formulei 1 şi urma să concureze tot sezonul pentru Lotus. Au fost necesare mai multe luni de recuperare pană cand polonezul a putut din nou să conducă. În sezonul 2013, în ciuda unor mici accidente, Kubica a caştigat primul său titlu internaţional la raliuri.  Polonezul, caştigător al Marelui Premiu de Formula 1 al Canadei în 2008, a primit trofeul FIA vineri seară, în cadrul unei gale. Kubica i-a devansat în topul pentru desemnarea personalităţii FIA a anului pe cvadruplul campion mondial de F1 Sebastian Vettel şi pe campionii mondiali de raliuri Sebastien Loeb şi Sebastien Ogier.

Întai macroul, apoi torţa

Un fost jucător de tenis de masă, Alexander Kaptarenko (101 ani), a devenit, sambătă, cel mai în varstă purtător al torţei olimpice, informează RIA Novosti.  Kaptarenko a purtat torţa pentru JO de la Soci în oraşul Novosibirsk, pe o distanţă de 200 de metri.  Bătranul, care s-a născut în 1912, în Sankt Petersburg, s-a pregătit pentru momentul de sambătă alergand cu un peşte congelat în mană pe post de torţă. Anterior, cel mai în varstă purtător al torţei olimpice din istorie a fost Dinah Gould, care avea 100 de ani cand a purtat torţa în Londra, în mai 2012, pentru JO de vară. Kaptarenko a participat de-a lungul vieţii la mai multe turnee internaţionale de tenis de masă. Ultima sa apariţie la o competiţie a fost în 2012, la Campionatele Europene pentru veterani, în Suedia. Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci vor începe la 7 februarie.

Iaca motiv de sancţiuni!

Internaţionalii ivorieni ai echipei Galatasaray Istanbul, Didier Drogba şi Emmanuel Eboué, ar putea fi sancţionaţi pentru că i-au adus un omagiu lui Nelson Mandela, fostul preşedinte sud-african care a decedat joi, informează presa turcă, citat. Vineri seară, la finalul meciului Galatasaray Istanbul - Elazigspor, scor 2-0, din etapa a XIV-a a campionatului Turciei, Drogba a arătat un tricou pe care scria "Mulţumesc Madiba" (n.r. - Madiba, supranumele lui Nelson Mandela). De asemenea, Eboue a prezentat un tricoul cu mesajul "Odihneşte-te în pace, Nelson Mandela". Publicaţiile Milliyet şi Hurriyet au scris că cei doi internaţionali ivorieni vor fi judecaţi de Comisia de Disciplină a Federaţiei Turce de Fotbal, care nu permite jucătorilor să arboreze mesaje politice. Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela, erou al luptei pentru combaterea sistemului segregaţionist apartheid, a decedat joi, la varsta de 95 de ani.

Kansas, campioană în MLS

Echipa Sporting Kansas City a caştigat titlul de campioană în liga profesionistă nord-americană de fotbal (MLS), după ce a învins, sambătă, pe teren propriu, cu scorul de 7-6 la lovituri de departajare, formaţia Real Salt Lake. La finalul celor 120 de minute scorul a fost egal, 1-1. Oaspeţii au deschis scorul prin Alvaro Saborio, în minutul 52, gazdele reuşind egalarea prin Aurelien Collin, în minutul 76. Fundaşul francez Aurelien Collin, care a transformat şi o lovitură de departajare, a fost desemnat fotbalistul finalei. Sporting Kansas City a caştigat pentru a doua oară în istorie titlul în MLS, după succesul din 2000.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.