Sport

A venit Tadici şi se cunoaşte

Ziarul de Vrancea
8 dec 2013 426 vizualizări
Echipa de handbal feminin a Romaniei a debutat promiţător, la Novi Sad, în Campionatele Mondiale: 27-17 cu Tunisia * astăzi, de la ora 20:15, tricolorele vor întalni Australia

Cu doi ani în urmă, la Campionatele Mondiale din Brazilia, echipa feminina de handbal a Romaniei, debuta cu o victorie foarte greu obţinută în faţa Tunisiei, scor 28-26. Echipa era antrenată de Radu Voina şi a încheiat competiţia pe locul XIII, deşi avea la dispoziţie toată "crema" handbalului romanesc, în mare parte omogenizată la Oltchim. S-a pus atunci problema întineririi lotului, a revenit Gheorghe Tadici la timonă, Oltchim s-a desfiinţat, iar Romania a intrat în febra Mondialului sarbesc tot în faţa Tunisiei, o veritabilă "buturugă mică". La începutul meciului, Tadici a mizat pe jucătoarele experimentate, care, deşi s-au "încălzit" greu (primul gol,marcat de Cristina Neagu) a venit după peste patru minute de joc) au început să înscrie la foc automat în poarta africană, scorul luand proporţii: 5-1, 9-3, 15-8 la pauză, totul pe fondul unei apărări ireproşabile. În partea a doua, a mai intrat pe teren şi "gaşca tanără", dar scorul nu s-a mai strans, dimpotrivă s-a mărit pană la scorul final de 27-17. Au marcat pentru tricolore: Gabriela Perianu 6, Cristina Neagu 6, Ada Nechita 4, Aurelia Brădeanu 3, Valentina Ardean 3, Oana Manea 2, Eliza Buceschi 1, Gabriela Ciuciulete 1 şi Aneta Pîrvuţ 1.
Se pare că venirea lui Tadici la naţională a fost cum nu se poate mai nimerită, la un moment al schimbului de generaţii şi în condiţiile în care handbalul romanesc trece de criză. Fireşte, oricat de "buturugă" ar fi Tunisia, concluzii importante nu se pot trage după acest meci de debut şi cu atat mai puţin, după cel cu Australia, care se dispută astăzi, de la ora 20:15 şi va fi transmis de (Mersi, TVR!) canalul DolceSport.
Tot în grupa D, s-au înregistrat rezultate normale: Ungaria - Cehia 27-25; Germania - Australia 36-15. Iată şi celelalte rezultate înregistrate în primele două zile ale Campionatului Mondial din Serbia:
Grupa A:; Muntenegru - Coreea de Sud 24-22; Franţa - Coasta de Fildeş 31-13; Olanda - R.Dominicană 44-21.
Grupa B: Serbia - Japonia 28-26; Brazilia - Algeria 36-20; Danemarca - China 44-21;
Grupa C: Angola - Argentina 33-23; Polonia - Paraguay 40-6; Norvegia - Spania 22-20.
Mai trebuie de spus că, spre deosebire de ultimele ediţii, sistemul de desfăşurare este altul. Se califică, într-adevăr, primele patru echipe din fiecare grupă, dar în faza următoare nu se vor disputa grupe principale, ci meciuri eliminatorii (optimi, sferturi, semifinale, finale) pană la sfarşit. Grupa D, din care face parte şi Romania, se va încrucişa cu grupa C. În aceste condiţii, ar fi bine ca tricolorele să se claseze pe unul dintre primele două locuri în grupă, pentru a evita adversari ca Norvegia şi Spania.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.