Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Candidează şi Chivorchian?

Ziarul de Vrancea
3 dec 2013 491 vizualizări
Observatorul LPF Gheorghe Chivorchian, fost preşedintele al cluburilor Ceahlăul şi Poli Timişoara, a declarat, ieri, la un post de radio, că se gandeşte să candideze la şefia Federaţiei Romane de Fotbal.


"Mă bucur că prieteni de-ai mei se gandesc la mine si spun ca voi candida, dar cand mă voi hotărî îi voi anunţa şi pe ei şi pe toată lumea. Mă gandesc tot mai serios să candidez la şefia federatiei. Cred că am acumulat destulă experienţă în fruntea cluburilor. Dar trebuia să mai analizez, să văd care sunt posibilităţile. Trebuie văzut şi cu ce program vin ceilalţi, cu ce sprijin. Cand vorbeşti de sport în general trebuie să ai sprijinul politicii, nu doar unui partid sau altul. Dacă nu e toată lumea alături de sport, nu vei avea de caştigat. Eu am avut discuţii cu prieteni medici şi le-am spus că atunci cand se va investi în sport vor dispărea multe paturi în spitale", a declarat Chivorchian, la Sport Total FM. Preşedintele FR de Minifotbal, Răzvan Burleanu, şi fostul internaţional Gheorghe Popescu sunt singurii care şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia FRF, acesta din urmă fiind susţinut şi de actualul preşedinte, Mircea Sandu, care a anunţat că nu îşi mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei.

Zvon infirmat: Săgeata nu se retrage

Conducerea AFC Săgeata a dezminţit, ieri, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, informaţiile publicate în mass-media, potrivit cărora echipa s-ar retrage din campionat, primarul oraşului Năvodari şi oficialii grupării fiind convinşi că formaţia se poate redresa în ultimele meciuri din 2013. "Referitor la zvonurile privind demisia managerului general, Aurelian Băbuţan, neprezentarea formaţiei la Cluj şi desfiinţarea echipei, conducerea AFC Săgeata Năvodari vine cu următoarele precizări: nu s-a pus şi nu se pune în discuţie desfiinţarea echipei, iar zvonurile că formaţia nu va face deplasarea la Cluj sunt total nefondate; demisia managerului general, Aurelian Băbuţan, una de onoare pentru că nu au fost obţinute 19 puncte la finalul turului, nu a fost acceptată de conducerea clubului şi nici de primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, considerandu-se că nu există motive întemeiate şi că echipa se poate redresa în ultimele meciuri din acest an", se arată în comunicatul semnat de preşedintele AFC Săgeata Năvodari, Alexandru Manu. Echipa Săgeata Năvodari a pierdut ultimele patru meciuri din Liga I şi se află pe locul 13 în clasament, cu 15 puncte, după 16 etape disputate în Liga I.

Grea alegere

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat, marţi, că alegerea laureatului Balonului de Aur în acest an este cea mai grea din istoria trofeului, dar a precizat că principalul favorit este Franck Ribéry, care a caştigat tot cu Bayern München, informează Gazzetta dello Sport. "Favoriţi sunt Messi, Ronaldo şi Ribéry. Primii doi sunt jucători fantastici, dar Ribéry a caştigat tot în acest an. Alegerea din acest an pentru Balonul de Aur este cea mai grea din istoria trofeului. În 2006, trofeul a fost caştigat de Fabio Cannavaro, care a fost liderul Italiei, campioana mondială. În 2010 mi-aş fi dorit să caştige un spaniol, Iniesta sau Xavi, care erau campioni mondiali, dar a fost ales Messi", a spus Platini într-un interviu pentru AS. Votul pentru desemnarea Balonului de Aur, care trebuia să se încheie la 15 noiembrie, a fost prelungit pană la 29 noiembrie. Cei trei finalişti vor fi anunţaţi la 9 decembrie, iar laureatul va fi prezentat în 13 ianuarie 2014, într-o ceremonie la Zürich.

Corsicanii fără romani

Atacantul Adrian Mutu nu va evolua în meciul pe care AC Ajaccio îl va susţine, miercuri, în compania formaţiei Bastia, în etapa a XVI-a a campionatului Franţei, anunţă site-ul oficial al grupării corsicane. Potrivit sursei citate, Mutu are dureri la spate şi nu este apt pentru partida de miercuri. Nici celălalt jucător roman de la Ajaccio, fundaşul Ştefan Popescu, nu va juca miercuri, el fiind accidentat la umăr.  La Bastia, Claudiu Keşerü nu a fost reţinut de antrenorul Frederic Hantz pentru partida care se va disputa pe teren neutru, la Istres, şi cu porţile închise, ca urmare a incidentelor între suporteri din sezonul trecut. Ajaccio este echipa gazdă.

A pierdut centura la cantar

Pugilistul venezuelean Liborio Solis, campion WBA la categoria supermuscă, şi-a pierdut centura după ce nu a trecut proba cantarului înaintea meciului cu japonezul Daiki Kameda, campion IBF, a anunţat, ieri, Comisia Japoneză de Box. Solis, în varstă de 31 de ani, s-a prezentat prima dată la proba cantarului cu 1,4 kilograme peste limita admisă de 52,1 kilograme. La cea de-a doua încercare, după o oră, el a avut 1,1 kilograme peste limită şi a renunţat să se mai prezinte la cea de-a treia încercare, după încă o oră. "Nu pot pierde mai mult în greutate. Nu pot să o fac, deoarece este prea frig în Japonia. Am alergat o oră şi nu s-a întamplat nimic. Nu pot transpira mai mult într-o singură oră", a declarat Solis.
 
Selecţioner confirmat

Tehnicianul Miguel Herrera a fost confirmat, marţi, în funcţia de selecţioner al naţionalei Mexicului pentru turneul final al Cupei Mondiale din 2014. Herrera a calificat Mexicul la Cupa Mondială din Brazilia, după ce a trecut în barajul intercontinental de reprezentativa Noii Zeelande, cu scorul general de 9-3. Miguel Herrera, în varstă de 45 de ani, se află la carma naţionalei Mexicului din luna septembrie, după ce Jos Manuel de la Torre, Fernando Tena şi Victor Vucetich au fost demişi pe rand în 2013.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.