Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Bascii au învins extratereştrii

Ziarul de Vrancea
2 dec 2013 506 vizualizări
Formaţia FC Barcelona a înregistrat, duminică, prima sa înfrangere în actuala ediţie a campionatului Spaniei, în deplasare, în faţa echipei Athletic Bilbao, scor 0-1.

Golul gazdelor a fost marcat de Muniain, în minutul 70. După 15 etape, FC Barcelona conduce în clasamentul campionatului spaniol, cu 40 de puncte (13 victorii, o remiză, o înfrangere), fiind urmată de Atletico Madrid, cu acelaşi număr de puncte dar un golaveraj mai slab, şi de Real Madrid - 37 de puncte.
HCM Constanţa, în grupele Cupei EHF
Campioana Romaniei la handbal masculin, HCM Constanţa, s-a calificat în grupele Cupei EHF, după ce a învins, duminică, pe teren propriu, scor 32-26 (16-15), echipa daneză Mors-Thy Handbold, în manşa secundă a turului trei al competiţie. În tur, HCM  Constanţa s-a impus cu scorul de 27-26. Pentru HCM au marcat: Csepreghi - 6, Criciotoiu - 6, Buricea - 5, Toma - 5, şimicu - 5, Sadoveac - 2, Novanc - 1, Angelovski -1, Cristescu - 1. Portarul Rudi Stănescu a avut 12 intervenţii. În partida de duminică, Alexandru Sabou a jucat ultima dată pentru HCM Constanţa, el punand capăt unei colaborări de şase ani, după ce a hotărat să plece la Minaur Baia Mare.

Cursa Campionilor s-a anulat

Cursa Campionilor, eveniment care îi avea drept cap de afiş la ediţia din acest an pe fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher şi pe campionul mondial la raliuri Sebastien Ogier, a fost anulată din cauza tensiunilor politice şi sociale din Thailanda. Cursa Campionilor, cu o tradiţie de 25 de ani, reuneşte piloţi din mai multe categorii automobilistice, care concurează pe acelaşi tip de maşină, la finalul unui sezon. Evenimentul era programat în 14 şi 15 decembrie, pe un circuit amenajat pe Stadionul Rajamangala, arenă cu o capacitate de 50.000 de locuri.  Mii de persoane protestează de peste o lună cerand demisia Guvernului thailandez, într-o contestare fără precedent de la criza politică sangeroasă din 2010.

Cristiano, premiat de Di Stefano

Fotbalistul formaţiei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a primit, luni, trofeul "Di Stefano" pentru cel mai bun jucător din campionatul Spaniei, atribuit de cotidianul Marca, rivalul său de la FC Barcelona, Lionel Messi, obţinand titlul de "Pichichi", golgeterul sezonului 2012/2013. Portughezul a obţinut acest trofeu pentru a doua oară consecutiv, el fiind ales de un juriu prezidat de Alfredo Di Stefano, preşedinte de onoare la Real Madrid şi prezent la festivitate pentru a-i înmana trofeul.  De asemenea, Tito Vilanova, campion al Spaniei cu FC Barcelona în luna mai, dar constrans să-şi dea demisia din cauza unui cancer la glandele salivare, a fost desemnat cel mai bun antrenor. Premiul "Zamora" pentru cel mai bun portar a fost atribuit belgianului Thibaut Courtois, de la Atletico Madrid.

Legitimat la nici doi ani

Bryce Brites are doar 20 de luni, dar deja a intrat în lumea fotbalului, el fiind legitimat la echipa sub cinci ani a clubului belgian FC Racing Boxberg, informează La Derniere Heure. Născut la Genk, băieţelul de un an şi opt luni nu poate încă pronunţa cuvintele "fotbal" sau "gol", dar i-a impresionat pe oficialii de la FC Racing Boxberg. "Modul în care loveşte mingea este incredibil. Pentru cineva de varsta lui are un control nemaipomenit al balonului", a declarat Dany Wodnik, directorul tehnic al clubului.

Blaturi în zona baltică

Unsprezece fotbalişti au fost puşi sub acuzare în Estonia, ieri, fiind suspectaţi de trucarea a 17 meciuri, între care şi trei partide din Liga Europa, informează rsport.ru.  Potrivit procurorilor, cei 11 ar face parte dintr-o reţea de trucare a meciurilor ce cuprinde echipe din Estonia, Lituania şi Ucraina. "Echipele respective căutau jucători dispuşi să evolueze atfel încat evenimentele să se desfăşoare într-un fel predeterminat, pentru a se obţine rezultatele dorite", au precizat procurorii, într-un comunicat. Cei 11 jucători ar fi caştigat în total peste 108.000 de euro din aranjarea meciurilor, în perioada iunie 2011 - noiembrie 2012.

A caştigat şi a demisionat

Fostul internaţional olandez Ruud Krol a demisionat de la conducerea tehnică a echipei tunisiene CS Sfaxien, la cateva ore după caştigarea Cupei Confederaţiei Africane de Fotbal (CAF), succes obţinut sambătă. Tehnicianul în varstă de 64 de ani pregătea echipa CS Sfaxien din 2012 şi în acest an a caştigat şi campionatul Tunisiei. Echipa tunisiană CS Sfaxien a caştigat Cupa Confederaţiei Africane de Fotbal (CAF), deşi a fost învinsă, sambătă, în deplasare, cu scorul de 2-1, de formaţia congoleză TP Mazembe, în manşa secundă a finalei competiţiei. în tur, pe teren propriu, tunisienii s-au impus cu scorul de 2-0.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.