Sport

Sala care te bagă în boale

Ziarul de Vrancea
2 dec 2013 478 vizualizări
Antrenorul de box Titi Tudor va fi operat de bypass coronarian, după infarctul suferit în Rusia * cel poreclit "Prosop" mărturiseşte că nu meciurile elevilor săi i-au provocat afecţiunea, ci starea incertă a sălii de box din Ploieşti

Antrenorul emerit de box Titi Tudor, care a suferit un infarct la Campionatul European de juniori de la Anapa (Rusia), a efectuat o coronografie la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde a rămas internat, urmand a fi supus unei intervenţii chirurgicale de bypass coronarian. El va fi operat de chirurgul Şerban Brădişteanu. "Am venit pentru analize, iar domnul doctor Brădişteanu, care ştia situaţia, a decis să se implice în cazul meu. Ştiu că i-a avut printre pacienţi pe domnii Dinu şi Borcea, acum sunt convins că îi place şi boxul, nu doar fotbalul. Vorbind fără mănuşi, zilele care urmează voi face o operaţie de bypass coronarian. Asta e, chiar dacă e impropriu spus, trebuie să mă mai ocup şi de mine", a declarat, ieri, Titi Tudor, poreclit "Prosop" după obiectul pe care obişnuieşte să-l molfăie în timpul meciurilor.
El a precizat că afecţiunea cardiacă a fost cauzată de "o mare supărare", situaţia sălii de sport unde îşi desfăşura activitatea. "Totul mi s-a tras de la o mare supărare, acum nu mai trebuie să ascund nimănui. Arbitrajul din Rusia a fost doar picătura care a umplut paharul, marele meu of a fost şi rămane sala de box. Am lucrat cu mainile mele de cand s-a săpat fundaţia şi m-a durut să văd cum noi, cei din box, suntem îndepărtaţi, uşor-uşor, din sală. N-am avut sprijin şi n-am găsit înţelegere ca această sală să rămană a Ploieştiului. Cine a trecut pe acolo, a făcut rezultate pentru Ploieşti şi Romania, nu pentru Titi Tudor. Asta e lumea în care trăim, e păcat că munca în acest domeniu care a dus numele ţării în lume nu este apreciată. Deocamdată, sper să trec această încercare, apoi mă voi întoarce la box. Nu pot abandona, viaţa este o luptă, iar viaţa mea este boxul", a spus în această dimineaţă Titi Tudor.
De mai bine de un an, situaţia sălii de box Upetrom este incertă. Aceasta a fost cedată de acţionarul majoritar unei firmei de pază din Constanţa, SC Sea Protect Group, în contul unei datorii mai vechi. Noul proprietar a solicitat o chirie lunară de 2.000 RON, ameninţand cele două secţii care îşi desfăşurau activitatea aici, CSM Ploieşti şi CS Petrolul, cu evacuarea.  Sala de box, situată pe str. Leonard Doroftei, a fost construită în anul 1980, are o capacitate a tribunelor de 800 de locuri, cantonament şi cantină. Este singura sală din ţară cu tribune rabatabile. Aici au făcut pasul spre marea performanţă, printre alţii, campionii mondiali Leonard Doroftei şi Adrian Diaconu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.