Sport

S-a sfarşit cu negocierile

Ziarul de Vrancea
1 dec 2013 535 vizualizări
S-a stabilit algoritmul tragerii la sorţi pentru preliminariile Euro 2016 * ordinea meciurilor în grupe va fi stabilită prin programare computerizată

Urnele valorice pentru tragerea la sorţi a grupelor preliminare ale Campionatului European de fotbal din 2016, vor fi alcătuite în urma coeficienţilor acumulaţi de echipele naţionale la Cupa Mondială 2010 şi la Euro 2012 (preliminarii şi turnee finale), precum din în preliminariile CM 2014, se arată într-un comunicat al FRF.
Tragerea la sorţi va avea loc pe 23 februarie 2014, în oraşul Nice. Cele 53 de naţionale europene (minus Franţa, gazda turneului, dar plus Gibraltar, nou acceptată în UEFA), vor fi împărţite în opt grupe de cate şase echipe şi una de cinci. Din aceste grupe se vor califica primele două clasate, la care se vor mai adăuga încă cinci din cele clasate pe poziţiile III. Modalitatea de departajare a acestora n-a fost încă stabilită.  Echipele vor fi introduse în şase urne valorice, pe baza sistemului coeficienţilor acumulaţi de fiecare echipă la competiţiile menţionate. Fiecare grupă de calificare (de la A la I) va cuprinde cate o echipă din fiecare urnă valorică, excepţia fiind grupa I, care va avea numai cinci echipe.
O noutate importantă este aceea că programarea jocurilor nu va fi făcută prin negocieri între colegele de grupă, ci va fi elaborată de un computer.  Dintre principiile de tragere la sorţi se remarcă:
1. Echipele nu vor juca consecutiv mai mult de două jocuri acasă sau două jocuri în deplasare; fiecare echipă începe şi termină competiţia cu o succesiune de jocuri acasă-deplasare sau deplasare-acasă; pentru ţările cu ierni lungi: echipele acestora vor juca în deplasare în zilele din noiembrie şi martie.
2. În aceeaşi grupă vor fi maximum trei ţări din categoria celor cu risc general de climă: Finlanda, Feroe, Islanda, Norvegia, Rusia (iarnă grea),  Andorra, Belarus, Estonia, Lituania, Letonia, Suedia şi Ucraina (iarna mai uşoară).
3. În aceeaşi grupă vor fi maximum trei ţări care implică distanţe mari de transport (între 6-8 ore durată de călătorie cu avionul).
4. Nu vor putea juca în aceeaşi grupă, Armenia şi Azerbaidjan, Rusia şi Georgia, Spania şi Gibraltar, din considerente politice.
5. Echipele naţionale reprezentand pieţele TV de varf vor juca în grupe de cate şase. Acestea sunt Anglia, Spania, Germania, Italia şi Olanda.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.