Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Larisa Iordache, argint la Stuttgart

Ziarul de Vrancea
1 dec 2013 397 vizualizări
Gimnasta Larisa Iordache a caştigat, sambătă, medalia de argint la individual-compus, în cadrul etapei de Cupă Mondială de la Stuttgart, competiţia fiind caştigată de sportiva americană Elisabeth Price.

Larisa Iordache a obţinut următoarele note: 14.933 la sărituri, 13.466 la paralele, 14.766 la barnă şi 14.433 la sol.  Cu un total de 57.998 puncte, Iordache s-a clasat pe locul secund, obţinand medalia de argint. Pe podium au mai urcat Elisabeth Price (SUA), medalie de aur (58.032 puncte) şi Giulia Steingrüber (Elveţia), medalie de bronz (56.699). La feminin, în cadrul Cupei Mondiale au mai concurat gimnastele Vanessa Ferrari (Italia), Carlotta Ferlito (Italia), Elisabeth Seitz (Germania), Briannah Tsang (Canada) şi Ruby Harrold (Marea Britanie).

Două centuri dintr-un foc


Pugilistul Ionuţ Ion, alias Jo Jo Dan (32 de ani), l-a învins, sambătă, la puncte, într-o gală în oraşul Quebec, pe canadianul Kevin Bizier (29 de ani) şi a devenit al doilea challenger la titlul mondial în versiunea IBF. Meciul s-a disputat pe durata a 12 reprize. Jo Jo Dan a obţinut, cu această victorie, două centuri, NABA și IBF Inter-Continental la categoria semimijlocie.  În cadrul aceleiaşi gale a urcat în ring şi campionul mondial la semigrea în versiunea WBC, Adonis Stevenson, care a trecut de britanicul Tony Bellew prin KO tehnic în repriza a şasea.

Băcăuanii au ratat grupele Cupei EHF

Vicecampioana la handbal masculin Ştiinţa Bacău a ratat sambătă, pe teren propriu, calificarea în grupele Cupei EHF, deşi a învins formaţia suedeză IFK Kristianstad în manşa retur din turul trei al competiţiei. În tur, echipa antrenată de Eliodor Voica a pierdut la scor pe terenul suedezilor, cu 25-40 (13-23), astfel că şansele la calificarea în grupe erau foarte mici încă de atunci.  Sambătă, în manşa retur, la Bacău, Ştiinţa s-a impus în faţa suedezilor, cu scorul de 27-23 (14-9) dar diferenţa a fost insuficientă pentru recuperarea handicapului din tur.  Astfel, cu scorul general de 63-52, IFK Kristianstad s-a calificat în grupele Cupei EHF. 
Echipa lui Petrescu urcă
Formaţia Dinamo Moscova, antrenată de Dan Petrescu, a învins, sambătă, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (1-0), echipa Ural, într-un meci din etapa a XVIII-a a campionatului Rusiei.  Golurile au fost marcate de Granat ('28), Kuranyi ('58) şi Kokorin ('70), ultimul ratand un penalty în min. 67. .George Florescu a fost rezervă la Dinamo Moscova. În urma acestei victorii, echipa Dinamo Moscova a urcat pe locul cinci în clasament, cu 32 de puncte

Steaua a caştigat Cupa la rugby

Echipa CSA Steaua a caştigat Cupa Romaniei la rugby, după ce a învins, sambătă, cu scorul de 17-10, formaţia Ştiinţa Baia Mare, în finala competiţiei, disputată pe stadionul Ghencea. Punctele Stelei au fost reuşite de Florin Vlaicu - un eseu, două transformări, o lovitură de pedeapsă şi Ionuţ Dumitru - un eseu. Ştiinţa Baia Mare a reuşit un eseu colectiv şi un eseu prin Ionuţ Niacşu.

Galliani s-a împăcat cu Berlusconi

Patronul AC Milan, Silvio Berlusconi, a anunţat, sambătă, că Adriano Galliani, vicepreşedinte şi administrator delegat al grupării, va rămane în funcţie. "La Milan a revenit liniştea. Adriano Galliani rămane în funcţie", a afirmat Berlusconi. "După cina de ieri Adriano Galliani este mai liniştit, toţi răman în posturile lor şi Milan continuă în spiritul unităţii de intenţie", a precizat Silvio Berlusconi, conform unui comunicat al AC Milan. Potrivit presei italiene, Berlusconi a avut vineri seară o întrevedere de aproximativ patru ore cu Galliani.Vicepreşedintele AC Milan, Adriano Galliani, a anunţat, vineri, că va demisiona, reputaţia sa fiind "grav afectată" pe fondul crizei din cadrul clubului italian. Adriano Galliani a explicat că reputaţia sa a fost grav afectată de declaraţii făcute de Barbara Berlusconi. Fiica patronului Silvio Berlusconi, Barbara, care face parte şi din conducerea AC Milan, s-a arătat nemulţumită de activitatea lui Galliani din ultimii doi ani.

Mourinho laudă Premier League

Tehnicianul echipei Chelsea, José Mourinho, a declarat că în campionatul Angliei lupta pentru titlu se dă între şase echipe şi că englezii au competiţia pe care toate ţările din Europa o doresc, dar nu o au, informează site-ul oficial al clubului englez. "Competiţia este diferită acum faţă de cum era în primul meu mandat la Chelsea. Atunci se luptau pentru titlu doar trei echipe, acum sunt şase. Nimeni nu ştie ce se poate întampla. Va fi frumos. Avem competiţia pe care toate ţările din Europa o doresc, dar pe care nu o are nimeni. Avem un campionat fantastic şi trebuie să ne bucurăm de asta. Să caştig titlul în acest sezon ar fi mai impresionant decat a fost în 2005. Prima dată a fost greu să caştigăm titlul, ca echipă fără tradiţie în a obţine trofee, însă caştigarea campionatului în acest sezon ar fi o realizare mai mare", a spus Mourinho. El a menţionat că nu intenţionează să aducă alţi jucători la echipă înainte de finalul sezonului.

A demisionat selecţionerul Venezuelei

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Venezuelei, Cesar Farias, şi-a anunţat, sambătă, demisia din funcţie, subliniind că decizia sa este irevocabilă. "Vreau să vă anunţ că am decis să demisionez din funcţia de selecţioner naţional. Decizia este irevocabilă. Dacă aş fi aşteptat mai mult, aş fi adus doar prejudicii echipei", a declarat Farias. El a preluat echipa în 2008, după demisia lui Richard Paez.  "Acum voi începe să studiez propunerile primite", a mai spus Farias. Potrivit presei, el are o ofertă de la echipa mexicană Xolos Tijuana.

Tunisienii au caştigat Cupa CAF

Echipa tunisiană CS Sfaxien a caştigat Cupa Confederaţiei Africane de Fotbal (CAF), deşi a fost învinsă, sambătă, în deplasare, cu scorul de 2-1, de formaţia congoleză TP Mazembe, în manşa secundă a finalei competiţiei. În tur, pe teren propriu, tunisienii s-au impus cu scorul de 2-0. CS Sfaxien a mai caştigat Cupa Confederaţiei Africane de Fotbal în 2007 şi 2008.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.