Sport

Şoc în Formula 1

Ziarul de Vrancea
28 nov 2013 597 vizualizări
Managerul Ross Brawn părăseşte Mercedes

Britanicul Ross Brawn va părăsi, la finalul acestui an, funcţia de manager (team principal) al Mercedes AMG, a anunţat, joi, într-un comunicat, echipa germană de Formula 1, informează L'Equipe. Informaţia privind retragerea lui Brawn a fost vehiculată de presa internaţională de mai mult timp, iar sosirea la echipă în vară a irlandezului Paddy Lowe, fost director tehnic la McLaren-Mercedes, a amplificat aceste zvonuri. În iulie, Brawn recunoştea pentru Sport Bild că urmează să plece de la Mercedes, dar nu preciza cand se va întalmpla acest lucru. "Eu sunt cel responsabil, Paddy lucrează pentru mine. Dar la un moment dat, în viitor, lucrurile se vor schimba. Predarea atribuţiilor se va face în linişte, cand va veni timpul", a spus Brawn atunci. Acum, el a declarat că transferul de putere în cadrul echipei către directorul executiv Toto Wolff şi către directorul tehnic Paddy Lowe s-a încehiat, astfel că poate părăsi team-ul.
"Anul 2014 va marca debutul unei noi ere în Formula 1 şi noi am simţit că este un moment bun pentru a lansa un nou management în sanul echipei, care să aducă cea mai solidă organziare posibilă pentru anii care vor veni. Cel mai important aspect în decizia mea de a părăsi postul de team principal a fost de a mă asigura că este momentul potrivit pentru echipă. Am început un proces care s-a derulat pe parcursul întregului sezon pentru ca succesiunea să se facă lin, iar Toto şi Paddy să preia fraiele. Mercedes-Benz a investit mult în personal şi infrastructură la unităţile de producţie de la Brackley şi Brixworth, astfel că echipa este poziţionată ideal pentru a obţine succese în 2014 şi sunt mandru că am ajutat la tot ce s-a făcut bine", a spus Brawn, potrivit comunicatului Mercedes.
Ross Brawn, 59 de ani, se afla la Mercedes din 2010, după ce înainte a condus propria sa echipă. Din cauza crizei financiare, Honda a renunţat la Formula 1 la finalul anului 2008, cand i-a cedat echipa pe care o finanţa lui Ross Brawn. Sub conducerea şi finanţarea asigurate de Brawn şi de colaboratorii săi, team-ul a caştigat atat titlul mondial la constructori, cat şi pe cel la piloţi, prin Jenson Button, chiar în primul sezon de la preluare. La finalul lui 2009, Mercedes a cumpărat Brawn GP, a redenumit-o şi l-a păstrat pe Ross Brawn la conducere. După trei sezoane "cenuşii", Mercedes a reuşit în acest an să ocupă locul 2 în clasamentul constructorilor, după campioana mondială Red Bull, dar înaintea Ferrari, Lotus-Renault şi McLaren-Mercedes. Managerul britanic este unul dintre cei mai experimentaţi din Marele Circ, fiind conducător la Benetton şi la Ferrari, cand pilotul german Michael Schumacher caştiga şapte titluri mondiale. (MEDIAFAX)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.