Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Coboram în clasamentul FIFA

Ziarul de Vrancea
28 nov 2013 546 vizualizări
Echipa naţională a Romaniei a coborat trei poziţii în clasamentul FIFA Coca-Cola dat publicităţii joi şi se află pe locul 32, cu 734 de puncte.

În această ierarhie continuă să conducă Spania (1507 p), urmată de Germania (1318 p) şi Argentina (1251 p). În continuare, clasamentul FIFA arată astfel: 4. Columbia - 1200 p; 5. Portugalia - 1172 p; 6. Uruguay - 1132 p; 7. Italia - 1120 p; 8. Elveţia - 1113 p; 9. Olanda - 1106 p; 10. Brazilia - 1102 p.

Maxim se simte bine la Stuttgart

Mijlocaşul Alexandru Maxim a declarat, ieri, pentru Bild, că ar fi o mare prostie din partea sa dacă ar pleca în acest moment de la VfB Stuttgart, club la care s-a acomodat foarte bine. "Sunt doar de zece luni la Stuttgart şi totul merge bine pentru mine. Sunt la un nivel foarte bun. Îmi place clubul, mă înţeleg foarte bine cu coechipierii mei şi am învăţat oraşul. Ar fi o prostie să plec în acest moment de la Stuttgart", a spus Maxim, care se află în atenţia mai multor cluburi din Anglia şi Germania. Internaţionalul roman consideră că îşi poate îmbunătăţi jocul: "Patru goluri şi opt pase decisive înseamnă cifre bune, dar nu vreau să mă opresc aici. Îmi pot îmbunătăţi acest cifre şi acesta este scopul meu. Ar fi greşit dacă m-aş gandi că am făcut lucruri bune şi o pot lăsa mai uşor. Trebuie să muncesc în continuare. Mulţi spun că sunt tanăr la 23 de ani şi am tot timpul înainte, dar eu mă gandesc că pot fi mai bun de atat", a spus Maxim.

Rapid, o etapă în bejenie

FC Rapid a fost sancţionat de Comisia de Disciplină a FRF cu interzicerea dreptului de organizare a unui meci pe Stadionul Giuleşti în urma incidentelor produse de suporterii giuleşteni la partida din deplasare cu Gloria Buzău, din cadrul etapei a XV-a a Ligii a II-a. De asemenea, conform site-ului oficial al FRF, gruparea giuleşteană a primit şi o penalitate sportivă de 37.500 de lei. De partea cealaltă, clubul Gloria Buzău a fost sancţionat cu 22.500 de lei penalitate sportivă. Conform hotărarii Comisiei de Disciplină a FRF, formaţia Rapid va disputa meciul de pe teren propriu cu Unirea Tărlungeni, din cadrul etapei a XVI-a a Ligii a II-a, pe un stadion aflat la cel puţin 40 de kilometri distanţă de Bucureşti. Suporterii rapidişti, prezenţi, sambătă, la meciul din deplasare cu Gloria Buzău, s-au bătut cu jandarmii şi au aruncat cu scaune şi alte obiecte în terenul de joc la finalul întalnirii. Partida Rapid - Unirea Tărlungeni se va disputa pe stadionul Astra din Ploieşti, sambătă de la ora 12:00.

Scandalul Zidane - Materazzi, după şapte ani

Fostul arbitru argentinian Horacio Elizondo a vorbit în premieră, pentru revista britanică Blizzard, despre incidentul dintre Zinédine Zidane şi Marco Materazzi, din finala Cupei Mondiale din 2006, în urma căruia francezul a fost eliminat, informează L'Equipe. "Totul s-a petrecut în spatele meu. Cand Materazzi a căzut la pămant, mingea se afla în joc într-o altă parte a terenului şi eram concentrat spre acel loc. Am avut multe îndoieli, nu am văzut ce s-a întamplat, dar o altă persoană a văzut. Am auzit în cască vocea lui Luis Medina Cantalejo (n.r. - arbitru spaniol care a fost rezervă la acel meci) care striga la mine: «Horacio, Horacio, l-am văzut». El mi-a spus: «A fost o lovitură violentă cu capul a lui Zidane în pieptul lui Materazzi». M-am întors, m-am dus la Zidane şi i-am acordat cartonaşul roşu", a declarat Elizondo. În finala Cupei Mondiale din 2006, Zidane l-a lovit cu capul în piept pe Marco Materazzi, lucru care a dus la eliminarea francezului în meciul caştigat de Italia la loviturile de departajare.
 
Petricevic revine la Timişoara

Antrenorul bosniac Dragan Petricevic va prelua echipa BC Timişoara, pe care a mai antrenat-o în intervalul 2006-2011, clubul făcand anunţul joi, la două zile după ce a decis rezilierea pe cale amiabilă a contractului cu tehnicianul Tudor Costescu. " Antrenorul care s-a mai aflat la carma BC Timişoara şi-a reziliat contractul cu formaţia georgiană MIA Academi Tbilisi şi va semna o înţelegere valabilă pentru un an şi jumătate", se arată în comunicatul de joi al clubului BC Timişoara. Dragan Petricevic a ocupat postul de antrenor principal al BC Timişoara în perioada 2006-2011, cand a cucerit Cupa Romaniei şi a calificat echipa în finala Ligii Naţionale, ediţia 2008-2009. Cu Petricevic pe banca tehnică, bănăţenii au mai jucat două finale de Cupa Romaniei, în 2007 şi 2008, dar şi în Liga Europei Centrale (2009).

"Ibra se laudă singur"

Atacantul suedez al echipei Paris Saint-Germain, Zlatan Ibrahimovic, a declarat, miercuri seară, după victoria din meciul cu Olympiakos Pireu, scor 2-1, că nu are nevoie de Balonul de Aur, deoarece se ştie că el este cel mai bun fotbalist.  Întrebat despre Balonul de Aur, unde se află printre favoriţi alături de Cristiano Ronaldo şi Franck Ribéry, Ibrahimovic a spus: "Sunt unii pentru care acest trofeu este important, mie nu-mi pasă. Nu am nevoie de acest trofeu, se ştie că eu sunt cel mai bun". Zlatan Ibrahimovic a marcat primul gol al victoriei formaţiei Paris Saint-Germain, scor 2-1, în faţa echipei Olympiakos Pireu, în etapa a V-a a grupei C a Ligii Campionilor şi l-a egalat pe Cristiano Ronaldo (Real Madrid) în clasamentul golgeterilor din acest sezon al competiţiei, ambii avand cate opt reuşite.

Flamengo a caştigat Cupa Braziliei

Echipa Flamengo a caştigat pentru a treia oară în istorie Cupa Braziliei, după ce a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), formaţia Atletico Paranaense, în manşa secundă a finalei competiţiei, informează L'Equipe. Golurile învingătorilor au fost marcate de Elias ('88)  şi Hernane ('90^5). În tur, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 1-1. Flamengo a mai caştigat Cupa Braziliei în 1990 şi 2006.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.