Sport

Topurile celor mai buni sportivi

Alex Smeu
5 dec 2006 8207 vizualizări
Antrenorii ramurilor de tenis, baschet, judo, tir si box au alcatuit clasamentele pe anul 2006

Datorita rezultatelor bune obtinute in anul acesta, cotidianul nostru va prezinta astazi cei mai buni sportivi ai ramurilor de tenis de cimp, judo, tir sportiv si box. Acestia au fost desemnati de tehnicienii lor in functie de performantele obtinute la diferite competitii de gen, unele la nivel national, altele in afara tarii. Sectia de tenis de cimp a Clubului Unirea Focsani i-a desemnat pe cei mai buni zece tenismeni focsaneni ai anului 2006. La Gala Sportului Vrincean, care va avea loc joi, 14 decembrie, la Sala Polivalenta, vor fi premiati primii trei tenismeni din topul de mai jos. Ierahia a fost alcatuita de antrenorul George Bucuroiu care a obtinut cu echipa de juniori I medalia de argint la Campionatul National. Primele doua locuri in clasamentul alcatuit de George Bucuroiu sint ocupate de doi tenismeni care au obtinut rezultate deosebite la competitii pe plan intern, dar si la alte turnee internationale, este vorba de Lucian Gheorghe si Cristian Iacob. In clasamentul alcatuit de Federatia Romana Tenis de cimp Lucian Gheorghe se afla pe locul 2 pe tara iar Cristian Iacob pe 9 din 527 sportivi, ambii la categoria 13 - 14 ani.


Tenis


1. Lucian Gheorghe

2. Cristian Iacob

3. Stefan Ungureanu

4. Teodor Apostu

5. Mircea Dimofte

6. Bianca Andronic

7. Rares Ispas

8. Cosmin Pioara

9. Vladut Herescu

10. Teodor Lazar


Dinca, Epure si Petrisor domina baschetul vrincean


Antrenorul clubului de baschet Olimp Focsani, Mircea Petrisor a alcatuit si el un asemenea clasament cu primii zece baschetbalisti care s-au "comportat" foarte bine pe plan sportiv in acest an. Primele doua pozitii sint ocupate de Madalin Dinca si Alexandru Epure, baschetbalisti care sint componenti de baza ai lotului national "under 16" si care au participat la Jocurile Balcanice si Campionatul European din Estonia alaturi de reprezentativa tarii noastre. Pe locul 3 este clasat Catalin Petrisor, jucator care face parte din "nationala" sub 14 ani a Romaniei. Catalin nu a participat pina acum la nici o competitie oficiala cu lotul national, singura "experienta" pentru el fiind un turneu amical in Slovacia.


Baschet


1. Madalin Dinca

2. Alexandru Epure

3. Catalin Petrisor

4. Vlad Carausu

5. Mihai Pintilie

6. George Lechea

7. Alin Minca

8. Bogdan Diaconu

9. Andrei Raileanu

10. Alexandru Cojocaru


Alin Moldoveanu, "tragator de elita"


Cel mai bun tirist al anului si probabil cel mai bun sportiv al anului va fi desemnat Alin Moldoveanu, care este si singurul tragator vrincean calificat la Jocurile Olimpice de la Beijing. De asemenea, Moldoveanu a obtinut mai multe medalii de aur la competitii interne, dar si mai multe rezultate excelente la Campionate Mondiale si Nationale. In prezent, Alin are o dubla legitimare, atat la Clubul Sportiv Unirea Focsani, cit si la Dinamo Bucuresti, insa el pentru judetul Vrancea a devansat toate topurile turneelor organizate de Federatia Romana de Tir Sportiv. Un alt sportiv, Andrei Petrea, a fost clasat pe locul 2, el fiind un tragator de perspectiva cu numeroase turnee cistigate in tara.


Tir


1. Alin Moldoveanu

2. Andrei Petrea

3. Sorin Radulescu

4. Bogdan Breana

5. Alexandru Lazar

6. Cosmin Susu

7. Cristina Sima


Marian Stingaciu, cel mai bun pugilist


Sectia de box a Clubului Sportiv Unirea Focsani, prin antrenorul-coordonator Victor Lupu, a alcatuit clasamentul celor mai buni pugilisti pe anul 2006. Primul loc este ocupat de seniorul Marian Stingaciu, sportiv care a ocupat locul 4 la Campionatul National de tineret. Locul 2 ii revine lui Silviu Gheba, medaliat cu bronz la CN de cadeti de anul acesta, iar locul 3 lui Catalin Paraschiveanu care este selectionat in lotul national de cadeti si care a obtinut locul 3 la "nationale". Nu trebui uitat insa sportivul cu dubla legitimare la Iasi si Focsani, Florin Ilie, care a obtinut bronzul la CN de seniori si la turneul Centura de Aur de la Bucuresti si argint la Cupa Romaniei (seniori). Ceilalti luptatori nu au obtinut rezultate notabile, insa sint de perspectiva si majoritatea in vederea lotului national.


Box


1. Marian Stingaciu

2. Silviu Gheba

3. Catalin Paraschiveanu

4. Florin Ilie

5. Vasile Stingaciu

6. Ionut Panti

8. Razvan Grosu

9. Cosmin Font

10. Sorin Maxim


Sectia judo, medalii peste medalii


Judoka de la Liceul cu Program Sportiv din Focsani au obtinut fara dar si poate cele mai multe medalii ale sportului vrincean, aproape fiecare sportiv practicant al acestui sport de la LPS avind cel putin o medalie.

Ocupanta locului 1 la Campionatul National de juniori I, CN scolar de juniori I, Georgiana Dorofte, domina clasamentul alcatuit de antrenorii Stanica Grosu, Marinel Palade si Dumitru Zisu. De asemenea, sportiva are si doua locuri 3 la CN pe echipe la tineret si pe echipe la juniori I. Roxana Tinica este ocupanta locului 2 cu medalie de argint la CN de tineret, locul 1 la CN de juniori 1, locul 3 la CN scolar, locul 3 la CN pe echipe si locul 3 la tineret si juniori 1. Mariana Boboc (locul 3 in clasamentul sectiei de judo) este ocupanta pozitiei a 3-a la CN de juniori I, locul 1 la CN scolar, locul 3 la CN de cadeti si are inca trei medalii de bronz la cadeti, juniori I si tineret. Ierarhia este urmata de judoka care au numeroase medalii de argina si de bronz, toate

obtinute la Campionatele Nationale de juniori I si tineret. "Rezultate de anul acesta mai ales la fete sint notabile, dovada fiind faptul ca doar un singur baiat a reusit sa isi faca loc in primii 10 clasati. Speram ca la

anul sa continuam cu rezultatele bune pe care le-am avut si anul acesta chiar daca judoka vor suferi un schimb de categorii. Totusi cred ca fetele se vor descurca foarte bine in fata "adversarelor" de la lotul national de cadete, echipa care se va antrena din luna ianuarie la Focsani", a declarat antrenorul Marinel Palade.


Judo


1. Georgiana Dorofte

2. Roxana Tinica

3. Mariana Boboc

4. Corina Petrisor

5. Violeta Tudor

6. Alexandra Tinica

7. George Neagu

8. Violeta Trandafir

9. Roxana Crivat

10. Cristina Hanga si Mirela Ploscaru


Cei mai buni sportivi vor fi premiati


Directia pentru Sport a Judetului Vrancea va organiza joi, 14 decembrie, de la ora 18.00, la Sala Polivalenta din Focsani, gala sportului vrincean. Aici vor fi premiati cei mai buni sportivi si antrenori ai anului 2006 pe fiecare ramura in parte. Totodata, practicantii sportului vor fi premiati pentru rezultatele obtinute in cursul acestui an. "Vom incerca sa organizam aceasta gala sub forma unui spectacol si este probabil sa aducem si o formatie", a precizat directorul DS Vrancea, Petre Plopeanu. La Sala Polivalenta vor fi prezente nume

sonore din sportul vrincean precum tiristul Alin Moldoveanu si multi altii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.