Sport

Alin Moldoveanu pregăteşte Campionatele Mondiale din 2014

Dan Chiriac
25 nov 2013 587 vizualizări
“Concurezi cu un pluton de 40-50 sportivi cu valori complet egale şi nu ai de unde să ştii care în ziua aia o să fie cel mai bun”, a povestit sportivul focşănean, care a detaliat obiectivele sale la semnarea parteneriatului dintre Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Renault

Trăgătorul focşănean Alin Moldoveanu, campion olimpic în 2012 la Londra, a fost prezent ieri la la semnarea parteneriatului dintre Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) şi compania Renault. Acesta a vorbit despre obiectivele sale imediate, dar şi cele de viitor. Focşăneanul îşi doreşte o prestaţie cat mai bună la Campionatele Mondiale din Spania, care să-i asigure prezenţa la Olimpiada din 2016, de la Rio de Janeiro. “A fost un an în care am încercat să ne menţinem la un nivel decent, nu am avut obiectiv major anul acesta, nu au fost calificări, abia la anul avem campionat mondial. Încercăm să pregătim uşor-uşor anul 2014. La Mondiale, voi încerca să mă calific pentru Rio de Janeiro, să intru în finală şi apoi să urcăm pe podium”, a declarat Moldoveanu. Acesta a vorbit şi de modul în care se desfăşoară probele de concurs şi de posibilitatea obţinerii unei medalii la mondialele din Spania. “Totul e în parametri normali, nu ai cum să-ţi doreşti mai mult sau mai puţin. Dacă îţi doreşti mai mult, îţi consumi energia. Trebuie să-ţi doreşti la fel de mult şi să munceşti la fel de mult. Orice concurs e la fel de greu, este un pluton de 40-50 sportivi cu valori complet egale şi nu ai de unde să ştii care în ziua aia o să fie cel mai bun. La absolut orice concurs, este exact aceeaşi situaţie. Ăsta e sportul pe care îl practicăm şi trebuie să accepţi anumite condiţii. Medalia de aur olimpică nu îţi dă încredere mai multă, e chestie de zi, nu poţi să domini acest sport. Depinzi de acea zi, dacă eşti cel mai bun e ok. Nu e frustrant, e chiar încurajant, nu e cineva care domină. Atunci oricare poate să câştige, pot să câştig şi eu, pe premisa asta mergem”, a povestit Alin Moldoveanu despre modul în care poţi ieşi în faţă la competiţiile de profil. În varstă de 30 de ani, Alin Moldoveanu participă în competiţii la categoria tragere cu „puşcă cu aer comprimat 10 m”. El a devenit campion olimpic la tir la Jocurile Olimpice de vară din 2012, de la Londra. A concurat de asemnea şi la Jocurile din 2008, atunci obţinând locul 4. El mai are în palmares o medalie de bronz la „Campionatul European de Tir de la Győr din 2004”, patru medalii de argint şi una de aur la cupe mondiale, şi una de argint la „Campionatul Mondial de Tir de la Zagreb din 2006”. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.