Sport

Ultima şi imposibila şansă

Ziarul de Vrancea
25 nov 2013 398 vizualizări
Astăzi, de la ora 21:45, pe Arena Naţională, Steaua întalneşte pe Schalke 04, în grupa E a Ligii Campionilor, într-un meci transmis de TVR 1, DigiSport 1 şi DolceSport 1

Astăzi se consumă penultima etapă în grupa E a Ligii Campionilor, care găseşte Steaua pe o poziţie deloc onorantă, ultimul loc în grupă, la trei puncte în urma FC Basel şi la patru sub echipa care vizitează Arena Naţională în această seară, Schalke 04. Şansele ca jucătorii pregătiţi de Laurenţiu Reghecampf să prindă  măcar primăvara Europa League sunt foarte mici, victoria în partida cu nemţii şi cel puţin un punct pe Stamford Bridge cu Chelsea, fiind condiţii necesare, dar nu şi suficiente. Matematica spune că ar fi un fir de şanse chiar şi pentru optimile Ligii Campionilor, dar este greu să faci asemenea calcule fără a deveni rizibil. Într-un fel, o minune pe Stamford Bridge are şanse mai mari decat victoria de pe Arena Naţională. Chelsea, care este greu de crezut că nu va pedepsi formaţia elveţiană Basel pe propriu-i stadion, ar putea fi matematic calificată în optimi şi ar juca mai relaxată partida cu oştenii lui Reghe. Însă Schalke vine la Bucureşti montată, simţind răsuflarea elveţienilor în spate şi vor dori victoria. Un succes al nemţilor la Bucureşti, coroborat cu previzibila victorie a londonezilor lui Mourinho la Basel ar duce la un tandem Chelsea - Schalke în sferturi, înainte de ultima rundă.
Incurabilii optimişti ar spune că Steaua a făcut cel mai bun meci din grupă tocmai în cel de debut, la Gelsenkirchen, cand a controlat jocul pană la golul de pomină înscris de Uchida, gol după care steliştii au căzut şi au mai încasat încă două boabe. Însă Steaua, înainte de acest retur bucureştean, nu mai are niciun atu. Echipa joacă în virtutea inerţiei, a remizat de două ori în ultimele meciuri (cu Pandurii, mai treacă-meargă, dar cu Corona...), jucătorii sunt deprimaţi nu numai de ultimele (semi)eşecuri, dar cei mai mulţi de ratarea calificare a naţionalei la Cupa Mondială. În plus, după accidentarea mai veche a lui Pintilii, s-a mai rupt şi înlocuitorul său, Filip, astfel încat Prepeliţă sau Neagu vor trebui să înlocuiască găurile de la mijlocul terenului. Laurenţiu Reghecampf, care trage în ultima vreme cu gloanţe oarbe, ştie că echipa joacă ultima şansă: nu va mai avea nicio şansă de calificare în primăvara europeană. " Nu se poate decat dacă vom caştiga cele trei puncte. Este important să intre pe teren, să joace şi e foarte important să caştige primul lor meci în Liga Campionilor", a spus Reghecampf, care a atras atenţia asupra forţei ofensive a unor jucători ca Draxler, Boateng sau Farfan.
Nici Jens Keller, antrenorul nemţilor, nu este scutit de griji. După ultimul meci din campionat (3-3 la Frankfurt, cu Eintracht), a decis să-l lase acasă pe portarul Timo Hildebrand, aflat într-o vizibilă scădere de formă, lipseşte şi mijlocaşul Goretzka, dar aceştia nu reprezintă goluri de neumplut într-o echipă ca Schalke. De la Steaua, va mai lipsi şi Tatu (accidentat), dar şi rezerva lui Latovlevici, Pîrvulescu, care este gripat.

Formaţiile probabile
Steaua: Tătăruşanu - Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Bourceanu, Neagu - Popa, Iancu, Tănase - Piovaccari. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Schalke: Fahrmann - Uchida, Höwedes, Matip, Fuchs - Aogo, Boateng - Farfan, Meyer, Draxler -  Szalai. Antrenor: Jens Keller.
Arbitru: Bas Nijhuis (Olanda)
Clasamentul grupei E
1. Chelsea    4    3    0    1     11-2    9
2.Schalke    4    2    0    2     4-6    6
3. Basel    4    1    2    1     4-4    5
4. Steaua    4    0    2    2     2-9    2


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.